Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
smaria píše:
Je samozřejmě nejdůležitější, aby bylo zdravé miminko…ale přijde mi normální a přirozené, že se některé maminky zajímají, co budou mít a neznamená to, že by o nějaké pohlaví nestála, ale je to hezké si předtavovat, fantazírovat…ne? Jinak k tomu, že se doktoři pletou…bylo to v období 3D? Screeningových vyšetření? Jsou to dokonalé přístroje, příjde mi to divné, že se spletou…
treba me tvrdili jednou to a podruhe ono…kdyz mimco primo neroztahne nozicky a neukaze..tak tam vidi ruzny stiny a je to o dohadovani a ne o presnosti pristroju.
jinak v okoli mam dost holek co jim stopro tvrdili neco a pak narodily neco jinyho…posledni pred dvema dny ![]()
ale ja taky mela naplanovanyho kluka a uz sem vymyslela jak bude hrat hokej a tak…to je jasny…ale nakonec jsem rada ze mam zdravou a sikovnou holcicku
mam pochopeni pro takovy dotazy ![]()
Tak uvidíme
my máme od tří doktotů (3D, screening ult, můj gynekolog) potvrzenou holku, prý jasně viditelnou
mám šuplík šatiček, ale kdyby se nám narodil chlapeček, budu šťastná za jakékoli zdravé dítě!
smaria píše:
Je samozřejmě nejdůležitější, aby bylo zdravé miminko…ale přijde mi normální a přirozené, že se některé maminky zajímají, co budou mít a neznamená to, že by o nějaké pohlaví nestála, …
Já to teda taky nemyslela nějak ve zlém. Jasně, že je to přirozené. Jen mě holt napdal ten verš, když jsem viděla nadpis. Tak jsem si prostě zaveršovala…Nic víc a nic míň…
**Jak poznat chlapce?
Jak poznat dívku?
tak si to přeber
![]()
ve starovekem egypte to urcovali podle rychlosti kliceni obilnych zrn zalitych moci tehotne
bohuzel podrobnosti nevim.
kocu
![]()
tak u mě to taky převážně nesedí… žeru sladký jak šílená (nikdy jsem ho nejedla)
břicho mám do špičky
hlava mě nebolí (za to všechno ostatní jo)
a v prvním trimestru mi bylo ultra blbě, zhubla jsem… ![]()
taky chápu tvoji zvědavost, já to chtěla vědět co nejdřív. Jinak mi bylo doooost špatně asi do 16tt a mám kluka
taky počítám s tim, že u druhýho těhu si pohlaví říct nenecháme, chci zažít pro změnu to překvapení na porodním sále ![]()
a co ty testy, nedávno to proběhlo medii, v USA se prodávájí, z moči se zjistí pohlaví na 80% již v 10tt, nevíte dají se sehnat u nás nebo objednat?
Jééé mě teda všichni říkali, že to bude holka. Vopupínkovaná jsem byla až na pr…, Zadek mi vyrostl stejně jako mojí mámě, která má dvě holky. No a máme krásnýho chlapečka. My jsme měli překvapení až do konce. Nechtěli jsme to s tatínkem vědět ani jeden. Trošku jsem byla nalomená, když holky v diskuzi hlásily pohlaví, ale nakonec jsem to vydržela a už ve dveřích při vstupu na velký UTZ jsem hlásila, že nechceme vědět co to bude.
Obdivuju každou maminku která vydrží čekat a má překvápko na sále to já byhc nikdy nedokázala hihi na to jsem moc zvědavá…u porvního syna nám to řekli z plodovky a tedka bohužel to budem vědět také z plodovky tak jsem napnutá i manžel no:)A syn taky protože ten chce bratříčka snad bude rád i za sestřičku… a je to jedno hlavně at je miminko zdravé to je fakt nejdůležitější.
Ahojky. Úplně chápu tvou zvědavost
Já jsem to Taky strašně chtěla vědět. Dělala jsem si testy prstýnkem, když do vyhledávače zadáš „výpočet pohlaví dítěte“ vyjede ti dost odkazů - v každém odkazu mi to vyšlo jinak ![]()
Já jsem měla chuť na kyselé, špatně mi nebylo, pupínky žádné a cítila jsem se strašně fajn. ![]()
Co čekám jsem se ale dozvěděla až ve 25tt. Vždy když jsem byla na kontrole tak mělo mimčo skřížené nožky, nebo špatně otočené.
Nakonec jsem si zaplatila 4D ultrazvuk - bohužel z něho nic nemám, jelikož malá spinkala a přes veškerou mou snahu i pana doktora se nám jí nepodařilo vzbudit.
Tam mi ale alspoň pan doktor řekl, že čekám vytouženou holčičku ![]()
Zároveň říkal, že holčičky jsou prý více stydlivé a mají se tendenci v bříšku před ultrazvukem schovávat
![]()
vidíš to mě zas bylo řečeno, že holky jsou takový parádnice a rády se ukazují ![]()
to je fakt od každýho něco jinýho ![]()
No vidite, a od me mamky znama, teda jeji dcrea mela na vsech vysetreni potvrzenou jasne holciku, tzn. kocarek v barve pro holcicku, pokojik na ruzovo, obleceni pro holcicku, vybrane jedno holcici jmeno a v konecne chvilce pri porodu ji dr oznamil, ze maji nadherneho kluka
, asi si dovedete predstavit v jaky sok to pro ne byl, tzn. kupovat vse od znova, teda vse co bylo pro holcicku
Takze moje rada, zadna podlozena teorie neni, jsou to jen babske tlachy, ale proc si tim neokorenit tehotestvi, ze ![]()
Ahoj,
já to nechtěla vědět ani u jednoho a to překvapení na sále to bylo úžasné, kdo nezažije, tak nepochopí.
U Honzíka jsem měla chuť hlavně na nezdravé věci, smažené, brambůrky. Měla jsem jen bříško.
U MAdlenky jsem zase byla závislá na sladkém a byla jsem taková rozteklá.
Co bych lidem zakázala, je říkat těhotné, že vypadá na holčičku, protože podle toho, co se traduje, je to vlastně urážka
.
to jo! Jsou to blbosti…kamarádka vypadala nádherně, fakt jí to moc slušelo a má holčičku! Myslím, že holky neberou krásu, prostě jsou maminky, které mají viditelné problémy a to je bohužel jen známka toho, že jsou v proměně…