Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Od včerejšího odpoledne kdy jsem se nák špatně ohla nebo hejbla mě začal bolet spodek (v oblasti nad pipkou) při sebemenší námaze se to rozjede,nemůžu pomalu nic dělat skoro ani chodit,nevíte co to může být?Předevčírem jsem byla v poradně a vše v pořádku,ale je mi to divný takhle mě to nikdy nebolelo?Dnes jsem v 35+5
tělo se chystá na porod, to bude stydká kost, taky mě jednu dobu bolela jak čert
Jestli je to taková ta bolest, jako když se praštíš o štangli na kole
tak to je opravdu ta stydká kost, taky jsem to měla.
Neboj, to nic nebude. Ale kdybys měla velký pochybnosti, brnkni k doktorovi, za to nic nedáš a budeš klidnější.
Může tobýt rozestup stydké spony, řekni to na kontrole dr, měl by to zkontrolovat, zda není moc velký. Ale jinak je to celkem běžné, tělo vyplavuje nějaké látky, které uvolňují svalstvo, aby se lépe natahovalo, takže celé tělo je takové rozvolněné,tudíž je snadnější si něco natáhnout, ten svalový tonus je nižší. Při porodu se musí pánev trochu rozestoupit, aby dítě mohlo projít.
ahoj, no tak to jsem měla taky a nemohla občas ani chodit, natož do schodů a že jsem několikrát denně musela. Kolikrát jsem se ani v posteli nemohla otočit. Zachvíli to přejde, už to máš za pár, tak vydrž ![]()
Taky mě to bolelo,u obou dětí,začalo to koncem 6 měsíce a až do porodu.Nemohla jsem se ani otočit v posteli,sedět ležet.Tak se těším až to zase přijde ![]()
Doteď mě bolela jen pravá kyčel a záda, ale při poslední kontrole mě ujistila, že přijde i tohle. Takže podle mě je to stydká kost.
Jo holky, mě to „chytlo“ ve 30.tt a je to fakt lahůdka, ale nezbývá než to vydržet ![]()
jojo picni kost je lahudka kdyz ke konci tahkle boli..paradni je kdyz si pak natahnes jeste neco v zadech..a nemuzes uz vubec nic
vrele doporucuju ![]()
taky myslim ze to nebude nic vazneho ale pro tvuj klid si klidne brnkni k doktorovi a ujisti se at se zbytecne nenervujes…trochu se vetru do diskuse, jak tady psala Terrad o bolestech kycle, tak mam asi to same, poboliva me dost prava kycel a trochu zada, to take souvisi se stydkou kosti? Jsem 24tt…poslednich par dni malej kopal jako blazen a ted par tuknuti za den je to v poradku?
Ajla píše:
taky myslim ze to nebude nic vazneho ale pro tvuj klid si klidne brnkni k doktorovi a ujisti se at se zbytecne nenervujes…trochu se vetru do diskuse, jak tady psala Terrad o bolestech kycle, tak mam asi to same, poboliva me dost prava kycel a trochu zada, to take souvisi se stydkou kosti? Jsem 24tt…poslednich par dni malej kopal jako blazen a ted par tuknuti za den je to v poradku?
Asi se otočil, ještě má dost místa, tak může kopat, ale tam kde to necítíš ![]()
mikitaa píše:
jojo picni kost je lahudka kdyz ke konci tahkle boli..paradni je kdyz si pak natahnes jeste neco v zadech..a nemuzes uz vubec nic![]()
vrele doporucuju
piční kost se tomu u nas taky říká ![]()