Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Bohužel přiznaj… a rodina, kde rodiče pracují, dostane kulový… to je tedy podpora rodin ![]()
Teď si hodně rejpnu, ale jak si někdo může pořídit dítě, když nemá kde bydlet, nemá práci a tudíž i peníze. Já se s manželem leta honila a dostanu prd. No co hlavně když budu mít malou zdravou, ale tohle mi hlava nebere.
j.a.n.i1 píše:
Bohužel přiznaj… a rodina, kde rodiče pracují, dostane kulový… to je tedy podpora rodin
Teď jsem to nějak nepochopila. Jak bohužel přiznaj??
Tím myslíš, že bych měla mít nárok na porodný??? ![]()
Já taky 4 roky pracovala.. byla jsem však záskok za mateřskou. Poté jsem musela odejít. Víc než půl roku si hledám aktivně práci, chodím po pohovorech, ale bohužel
kdybych otěhotněla v zaměstnání, byla jsem v klidu. Bohužel tomu nejde poručit
Už tak budu znevýhodněná tím, že jsem na UP ![]()
Terrad-no zase nevíš jaká byla situace,třeba chlapa měla ale ten jí opustil a tak je u rodiců.Ale já osobně se taky dost honila a dostanu též prd ![]()
To nevím. Jen bych si dítě bez zajištění a partnera asi nepořídila - v dnešní době. A hledat práci teď už nemá cenu.
Terrad píše:
To nevím. Jen bych si dítě bez zajištění a partnera asi nepořídila - v dnešní době. A hledat práci teď už nemá cenu.
ono ne všechny děti jsou plánované a pak už někdo nemá tu náturu těhotenství ukončit. Já bych si takto nerýpala, není to vhodný.
Ale jinak mě taky vadí že dostane jen někdo a já už nic… ale co už, kldině si pořídím další dítě i bez porodnýho
já jsem taky skončila na pracáku a za pár dní na to zjistila že jsem těhu a ještě k tomu mi doktor řekl že nemám chodit do práce,jelikož už jsem předtím prodělala SP.ale mám manžela,ten práci má,bydlíme sice v podnájmu ale bydlíme a bez peněz budu jen asi 2 měsíce a pak hurá na rodičovskou dovolenou.už doma ale jednoho prcka mám a nelituju že jsem ted těhu v téhle době,sice to bude asi těžší ale vše se dá zmáknout.musí se chtít.
Terrad, pokud by ženská měla už kolem 30cítky a chtěla vehementně dítě a nemohla sehnat dobrýho chlapa, tak to bys nechtěla mít nikdy děcko? Rýpaní se nehodí a ano, někteří můžou mít nechtěné těhu a přeci to nedaj pryč jen proto, že na to nemaj…
Co se týče mě, taky už od školy makám jako idiot, snažím se a i přesto máme kupu dluhů. A proč? Protože jsme si museli koupit byt sami, protože vybavení jsme museli sami, bohužel oba máme „jen“ dělnické profese, proto nevyděláme tolik, abychom žily normálně. A teďkom také čekáme dítě…
Mě osobně to strašně vadí, že naši černí spoluobčané měli vždycky na všem navrch a teďkom i tak aspoň pro první zůstane porodné. Kdežto my s manželem léta pracujem a dostanem kulový. A jak by to teď bodlo ty peníze, aspoň nějáký dluhy bychom zacelily, ale bohužel ne! To dostanou jen nemakačenka! Samozřejmě nemluvím o normálních matkách samoživitelkách.
Omlouvám se, trošku mě to rozčílilo ![]()
A já už tedy druhé dítě mít ani nebudu, to už bychom nevím z čeho žily, když všecko tak okrouhali ![]()
j.a.n.i1-to nebylo pěkný
,na porodný by měl mít nárok každý.Dává se to za porod a za nový život néé jako odměna za odvedenou práci.
anonymní přeji ať dostane co nejvíc korunek,má na to právo jako každá z nás.
ono ne všechny děti jsou plánované a pak už někdo nemá tu náturu těhotenství ukončit. Já bych si takto nerýpala, není to vhodný.
Ale jinak mě taky vadí že dostane jen někdo a já už nic… ale co už, kldině si pořídím další dítě i bez porodnýhoDocela mě mrzí, že je to rok od roku horší. Kdybych měla dítě dřív, měla bych nárok jak na mateřskou, tak i na porodný. Navíc byla mateřská mnohem vyšší.
Sice pořád nevím, zda na to porodný mám či nemám nárok, ale někde jsem četla, že na něj nedosáhne už skoro nikdo. ![]()
Nechápu, jak někdo může rýpat. Copak někdo může za to, že otěhotní? Vzpamatujte se. Ne každý má to štěstí, že má práci a kde bydlet, někdo se holt musí smířit i s tím, že bude u rodičů. Na porodný nárok určitě máš a potom na rodičovský příspěvek, což bude do 9 měsíců dítěte 7600 kč a po zbytek do 4 let dítěte ti budou platit 3600 Kč měsíčně. Sice nic moc, ale holt ti, co nepracovali, to mají blbý, ale nedá se nic dělat, tak to bohužel je. A vyjádřila bych se k tomu prvnímu komentáři od j.a.n.i1, nechápu, proč píšeš bohužel, do takové situace se může dostat každý, a přece matka samoživitelka musí z něčeho žít i s mimčem, to slovo bohužel sis mohla odpustit.
merett píše:Terrad píše:
To nevím. Jen bych si dítě bez zajištění a partnera asi nepořídila - v dnešní době. A hledat práci teď už nemá cenu.ono ne všechny děti jsou plánované a pak už někdo nemá tu náturu těhotenství ukončit. Já bych si takto nerýpala, není to vhodný.
Ale jinak mě taky vadí že dostane jen někdo a já už nic… ale co už, kldině si pořídím další dítě i bez porodnýho
Mě nevadí, že porodné na další děti nedostane nikdo, s tím souhlasím, ale vadí mi, že porodné na první dítě dostanou jen někteří…
Úplná rodina, kde oba pracují, nedostane nic (ten limit překročí defacto i s minimální mzdou…), což je to, co mi štve, místo toho aby stát podporoval úplné spořádané rodiny, tak podporuje ty co nepracují a ty, co nechtějí uvést otce do RL…
A promiňte, ale pokud někoho opustí partner ještě během těhotenství, tak je chyba na obou stranách…
kovinka2 píše:
j.a.n.i1-to nebylo pěkný,na porodný by měl mít nárok každý.Dává se to za porod a za nový život néé jako odměna za odvedenou práci.
anonymní přeji ať dostane co nejvíc korunek,má na to právo jako každá z nás.
Děkuji ![]()
To jsem vás zas vytočila, ale prostě mi vadí, že se na to neustále někdo ptá
. Přijde mi to vůči ostatním nespravedlivé, ale za to zakladatelka nemůže. Taky jsme si vše pořizovali sami a byt ještě splácíme, proto jsme miminko odložili na pozdější dobu. Nepsala jsem nic o to, že by 30 nemohla mít děti. To je jedno.
Zajímá mě, zda má nárok na porodné prvorodička matka - samoživitelka, která však bydlí stále doma u rodičů? Jsem vedena na úřadě práce a bydlím se dvěma sourozenci v rodinném domě. Mamka tu má sice také hlášeno trvalé bydliště, ale nebydlí tu.

Nechápu, proč by měli počítat příjmy všech členů rodiny, když s nima jednu domácnost nesdílím. Každý je na „svým písečku“. Nemám jinou možnost než bydlet doma. Na podnájem peníze nemám. Na mateřskou nárok nemám, tak mě zajímá, zda mi vůbec přiznaj porodný????