Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
merett
26.11.10 15:14
Lowel píše:
z té placenty se odebírají buňky na léčení ran, jde to i na spáleniny atd. ale nejvíc se z toho dělá přísada do kosmetiky proti vráskááááám, v emerice běžně oblíbené, mě chemikovi se po shlédnutí složení poněkud zvedl kýbl :mrgreen: , na léčení chápu do kosmetiky je to fuuuj

mě jen zarazilo že tady někdo zmínil že porodný je za placentu nebo jak jsem to pochopila, na lékařský účely bych ji klidně dala a zadarmo, at ji testují na co chcou a třeba někomu pomůže ale kosmetickým firmám určitě ne, nemám tento průmysl ráda a už vůbec ho nehodlám jakkoliv podporovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.10 15:47
j.a.n.i1 píše:
Anonymní píše:
Na druhou stranu tě chápu, taky by mě štvalo, kdybych tu práci měla doteď a stejně porodný nedostala… ale každopádně se necítím jako ta, která se schválně válí doma a čeká, co jí kdo dá!!!
Mě štvou hlavně naši politici s tím co vymýšlí… porodné by mělo být na první dítě pro všechny, nebo pro nikoho.
Občas mi přijde, že dělají všechno proto, aby lidi nepracovali… což myslím obecně, ne konkrétně na tebe.

Jo tak to mě štvou taky… podle mě by mělo být porodné aspoň na první dítě a pro všechny. :wink: Už jen na příspěvek na výbavičku atd. Každá koruna navíc dobrá. Chápu, že třeba kvůli našim černým spoluobčanům zrušili porodné na více dětí, ale na první pro všechny mohli nechat. :think:
I tak je to nespravedlivé, sociální dávky a všechny výhody dostanou právě ti zmiňovaní naši spoluobčané. A my, když se náhodou ocitneme bez práce, kterou si poctivě hledáme, nedočkáme se ničeho. Připadá mi, že se jich snad všichni bojí a proto jim raději vyhoví. Buď by je obvinili, že jsou rasisti nebo že by dostali přes hubu :evil:
Ostatním všechny dávky zamítnou.
Vždyť u nás to je tak, že i revizoři v autobusech a tramvajích se jim vyhýbají a jízdenky po nich nechtějí. A kde je potom ta spravedlnost :nevim:

• Citovat
  • Upravit
718
26.11.10 15:48

Řeším stejnou situaci.Nárok na porodné zřejmě budeš mít pokud si nepracovala nebo nemáš bohatého bio otce kterýho bys třeba uvedla + si zažádej i na přídavek na dítě,je to sice jen 500 ale hodí se,u něj jsou stejná kritéria a počítají se tvé příjmy ne 1 ale 2 roky zpět.Ostatní spolubydlící s trvalým bydlištěm se počítají jenom u dávky přispěvku na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 17:51

Ano, je to tak. Znám jednu, co je tak trochu na hlavu. Dodělala zvláštní školu a dali ji na hlavu invalidní důchod už od 20 let. Dostává měsíčně 8 tisíc a nemusí dělat nic. Navíc ji to přiznali zpětně od 18 let, takže ji stát vyplatil kolem 200 tisíc zároveň. Oni to rozházeli za kravinky, protože je celá rodina „na hlavu“. Nedávno otěhotněla, ani nevěděla s kým. Na to hlavu asi má. A dostává přídavky a různý další prachy ještě na její dítě, o který se ani pořádně neumí starat. Tak kde jsme?? :nevim: :poblion:

Ale když jde na úřad práce čersvý vysokoškolák s titulem, nedostane od státu ani korunu. Navíc ho nezaměstnaj, protože nemá praxi. Jak má praxi získat, když ho bez ní nikde nechtěj? A proč nemá nárok ani na blbý životní minimum, který je pár tisíc???? :roll:
Myslím, že stát zvýhodňuje jen ty černý a blbý.

Babička mi jednou řekla, no není lepší se narodit jako blbec???? :zed: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1130
26.11.10 19:18

Nevím, já jsem si to jen myslela, nebo dokonce někde slyšela, že se porodný vyplácí za placentu, páč to se používá v průmyslu. Třeba i takové jelení loje :lol: Kdoví co si to na tu hubu všichni mažem :mrgreen:
Jinak ano, já vždycky chtěla dvě děti, nechtěla jsem, aby dítě vyrustalo samo a až tady jednou nebudem, aby mělo aspoň sourozence. Jenže, jak je všechno drahý, porodný, sociálku a dávku krouhají normálním lidem, nemůžem si druhé dítě dovolit… A to jsem byla vždycky poctivá a kam jsem to dotáhla, nedostanu ani hov… od státu, tak ať jdou do prdele…
Ale co se rozčilovat, bohužel my to nezměníme, to musí ty chytré hlavy tam nahoře :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.11.10 20:58

Holky, vy si OPRAVDU myslíte, že stát je povienn dotovat vaše děti? Nemůžeš si dovolit druhé dítě, protože nedostaneš porodné nebo 300 přídavky? Pak se na mě nezlob, ale to bys dítě fakt mít neměla, pokud si myslíš, že vaše existence a životní úroveň bude závislá jen na příspěvcích od státu. Tím se tak trošku řadíš mezi ty „černé“, o nichž s takovým despektem mluvíš. Pardon, ale tak trošku se tímto řadíš mezi ně. Pořizovat si děti jen podle toho, co stát nasype…stejný přístup… Ani bych se nedivila, kdybys nebyla vdaná a hrála to na samoživitelku ;) Nechápu, že mě pokaždé tyhle řeči tak dokážou vytočit - nadávání na politiky, který chtějí nepřivést náš stát na mizinu, se stalo národním sportem. Až budeme v háji a nebude ani na ten nejnižší rodičák, pak nevím, co řeknete potom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 21:03

Lulje, nějákou takovou reakci jsem naprosto čekala :lol: Akorát s tím rozdílem, že stát dotuje nemakačenka. Svojí životní situaci jsem tady popsala, celý život makala a budu mít úplné hov… takže se mezi černé opravdu neřadím, protože já se snažím, abych měla práci a práci mám narozdíl od nich, kterým sypou všecko zadarmo. Takže mě zas dokážou naštvat nějáké takové reakce jako máš Ty… A bohužel nejsem vysokoškolák a to co si vydělám i manža je nic moc, nikdy jsem nebyla snad ani na marodce, nedovolila jsem si to a pak přijde někdo jako Ty a řekne, že bych neměla mít ani dítě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 21:24

Jaká nemakačenka? Stát dotuje všechny a na můj vkus až moc štědře :-?
Kolik inkasuje ženská na jednom rodičáku? Nepamatuji si tu částku přesně, ale 100% přesáhla 200 000 8-o

A hlavně mi neříkejte, že na ty peníze máme právo :lol:
Na tolik teda fakt ne.
Co se týče vlastního pohodlí, máme samozřejmě právo i na víc, že jo :mrgreen:

Ale teď vážně, tohle si fakt nemůžeme dovolit, bohužel :-?

Místo, abyste nadávaly na stát a na ty blbé poslance, tak byste se měly zamyslet, co by se mělo všechno udělat a zařídit, abychom mohly občas do práce na zkrácený úvazek. Aby byly pracující rodiny daňově zvýhodněny. Aby bylo dostatek školek či jesliček.
Chce to prosadit jiné věci, než aby nám přidaly na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 21:35

Jo a teď si spočítej, jak se měli baby předtím než přišel tenhle zákon. Dostali stejně, jak ti co makají i ti co nemakají, tak v tomhle mi to příjde nespravedlivé… Proč to teda pozastavily až teď a okrouhali všecko ohledně rodin? Proč to neokrouhali už dřív? Proč není alespoň pro to jedno dítě? Mě výbavička zatím stála přes 10000 a to se snažím kupovat všecko z druhý ruky… Ale vsaď se, že po tom, co to schválí bude ve zprávách, že se snížilo opět porodné, tak jak to bývá ve zvyku :lol: A proč? Protože většina našich spoluobčanů přemýšlí a pořizuje si děcko jen kvůli výši porodného a já mám jeden důkaz v rodině a dokonce to nejsou černí :lol: Normální člověk, si pořídí dítě, ne kvůli porodného, to je fakt, ale pořídí si tolik dětí podle své finanční situace. Tudíž mám nárok na jedno :lol: Ale jak příjdou k tomu všichni ostatní, že se předtím stát vycucával a teď si řekl dost, zrušíme porodné a ostatní holt mají smůlu? Tohle mě štve, že je to nespravedlivé. Alespoň pro každé první dítě to měli nechat, anebo, když chtějí zkrouhnout podle 2,3, životního minima pro rodinu, proč to nenávyší? To, když vyděláváme 17000 měsíčně, to už jsme bohatí, či jak? Nevím, snad jste to pochopily, jak to myslím, protože někdy to moje vyjadřování :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 21:45

Tohle nové pravidlo pro porodné je nepravedlivé, to jo :roll:
Nechtěla bych však, aby se to vrátilo do dřívější podoby - čili pro všechny.
Buď na první dítě pro všechny nebo zrušit úplně.

Proč se nedělaly škrty dříve? Já nejsem expert, zas až tak přehled nemám, ale tuším, že dříve byla jiná taktika - dát všem všechno, dopřát lidem „nadstandart“, i když jsme na to neměli, hlavně, aby za to rozhazování peněz dostali zase hlas ve volbách.

Hele, já si další dítě taky nemůžu momentálně dovolit, proto ho ani v příštích 5 lety mít nebudu.
Jednoduše prostě vím, že bych tím vážně ohrozila náš nynější životní standart.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:07

Jo, ať se to nevrátí do starých kolejí, ať klidně šetří na rodinách, ale alespoň by to mělo být pro všecky, pro první dítě a ne zas jen pro někoho :-?
A nejlepší by bylo, kdyby spíše ty škrty udělali na svých platech, to by se pak teprve ušetřilo! :twisted:
Věřím, že už tehdy plavali a stát se zadlužoval, proč to teda neudělali už dávno :-P
Nevím, ono to bude znít asi sobecky, ale já jsem ještě o mimču ani neuvažovala, dle mě mám čas :lol: To bych tu pak tak vehementně nediskutovala :lol: Ale rodina už byla nešťastná, že jsme tak dlouho spolu a stále nepřicházelo vnouče, tak jsem se rozhodla to změnit :lol: Teď jsem nakonec ráda, že čekám prcka, ale je fakt, že teď jsme platově dost spadli, páč jsem na nemocenské :-( Ale jináč bych odkládala a odkládala až pak by možná už mimi nepřišlo, tak jsem ráda, že jsem chtěla všem udělat radost a budem mít první mimi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 22:14

Jen tak pro zamyšlení, co je větší zátěž? Vyplácet porodné a rodičáky (a že je ženských na RD sakra hodně oproti tomu, kolik máme politiků) nebo mzdy poslanců?

Škrtá se všude, státní zaměstnanci taky dostanou na prdel.

Proč už se neškrtalo dřív? Právě protože byli u moci tací, kteří rozdávali a rozdávali - a právě na to lidi slyšeli.

Škrty jsou sice neoblíbené, ale musíme doufat, že to k něčemu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.11.10 22:16
orlynka píše:
Jo, ať se to nevrátí do starých kolejí, ať klidně šetří na rodinách, ale alespoň by to mělo být pro všecky, pro první dítě a ne zas jen pro někoho :-?
A nejlepší by bylo, kdyby spíše ty škrty udělali na svých platech, to by se pak teprve ušetřilo! :twisted:

S prvním souhlas - jen na první pro všechny, nebo pro nikoho, tohle je zas hybrid…

S druhým jak se to vezme - ano, mohli by si snížit platy, ale na druhou stranu, ať dělají jakékoliv blbiny, tak jsou to pořád jedni z nejvyšších představitelů státu a tak by měli být i zaplaceni. A hlavně, na 300 poslancích se zas až tolik neušetří… v porovnání s rozpočtem jsou jejich platy nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.11.10 22:18

Proč se nedělaly škrty dříve? Protoež je to dost nepopulární, a je jasné, že která vláda škrty udělá, sama se tím odsoudí k tomu, že ji příště nikdo nezvolí. Ono je fajn hlásat „Lepší život pro všechny, nejlíp mít všechno zadarmo, bohatým brát, chudým dávat…“ ale že na to prostě není a stát žije na dluh, to už nikoho nezajímá :nevim:
Cappy, ta částka je přesně 216 000. Mám stejný názor - je to nadstandard. Příjemný!

A kdo nadává na nemakčenka a černé, tak sakra ať si teda žije jako oni, když se mají tak fajn! Co ti v tom brání? Tak taky nepracuj a buď na minimální podpoře. Ten systém je snad pro všechny nastavený stejně, ne? Já jim teda nic nezávidím, i když bych byla pro drsnější škrty, protože si mylím, že jsme pořád až moc sociální. Nad naše možnosti. Že se to dotkne ale všech, tzn. i třeba tebe, to je holt smůla, no :nevim: Nebyl by to rasismus - černému nedat a tobě jo? :nevim: Já v barvě nedělám rozdíl. Když už, tak nikomu nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
26.11.10 22:19
lulje píše:
Holky, vy si OPRAVDU myslíte, že stát je povienn dotovat vaše děti? Nemůžeš si dovolit druhé dítě, protože nedostaneš porodné nebo 300 přídavky? Pak se na mě nezlob, ale to bys dítě fakt mít neměla, pokud si myslíš, že vaše existence a životní úroveň bude závislá jen na příspěvcích od státu. Tím se tak trošku řadíš mezi ty „černé“, o nichž s takovým despektem mluvíš. Pardon, ale tak trošku se tímto řadíš mezi ně. Pořizovat si děti jen podle toho, co stát nasype…stejný přístup… Ani bych se nedivila, kdybys nebyla vdaná a hrála to na samoživitelku ;) Nechápu, že mě pokaždé tyhle řeči tak dokážou vytočit - nadávání na politiky, který chtějí nepřivést náš stát na mizinu, se stalo národním sportem. Až budeme v háji a nebude ani na ten nejnižší rodičák, pak nevím, co řeknete potom :nevim:

milá zlatá já jsem neřekla, že se naše druhé dítě odvíjí od rodičáku či porodného… Jasně mohu žít bez dluhu v nájmu a dělat ze sebe kinga s autem na leasing.. to dovede každý blbec, či zdětit dům a hrát si na zámožnou atd.. prostě jen tu uvádím trochu reality víš…
Hlavně, že tobě ani tebe stát nikdy nedotoval… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky