Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!
Je tu nekdo, kdo ceka narozeni miminka v listopadu 2010? Ja mela termin na 22.11.2010 ale nic. Jsem prvorodicka a jeste v cizi zemi, Anglie, tak se trochu bojim. Tvrdne mi brisko, mam bolest v krizi a obcas me to pichne v podbrisku, ale to je asi tak vsechno…Vyzkousela jsem tolik veci na vyvolani porodu jako: sex, listi z maliniku, ricinovy olej, veseni zaclon, vytirani podlahy, 3krat denne teplou vanu/sprchu, dlouhe prochazky, chuze do schodu, masaz bradavek atd. Jsem zoufala ![]()
ahojky.Přidávam se já mam termín 26.11..já si myslím že mimi až bude chtít tak půjde,ale i přesto se snažim hejbat procházky atd
neboj však se brzo dočkáme ![]()
ahojte, tak holky at se brzo dočkáte, ono to stejně nepomůže dokud není vše připravený.. já měla TP 7.11. a přenášela jsem do 13.11.
Ahojky holky, jak píše Angelína, ono se dočkáte, já měla termín taky na listopad hned na prvního, ale naše kočka si vzpoměla, že půjde ven už 27.10.
Asi se vám ti miláčci šlechtí a pletou si teplé svetýrky, nevím jak u vás, ale na Vysočině už leží peřina. Tak porodům zdar. ![]()
A mas uz nejake ,,priznaky"? Ja uz vubec nemohu spat
A zda se mi, ze mam ted porad tvrde brisko a porad dole vlhko…ale zatim vubec nic
Jinak jsem mela vcera s manzelem sexik a rikal, ze ho to ,,tam" po sexu palilo…
Ahojky těhulky, já mám termín 30.11. a taky zatím nic. Tedy už to je hodně nepříjemné, mímo mě šíleně tlačí na spodek, já jsem každých pět minut na záchodě a pohyby jsou taky hodně nepříjemné. Jinak mám celé těhu výtok, takže intimky měním každou chvilku a říkám si, jestli takhle vůbec poznám plodovku. Příští čtvtek jdu do poradny a myslím si, že když do té doby neporodím, tak mi budou porod bohužel vyvolávat, protože tady nenechávají dlouho přenášet.
Cauky!
Tak ja jsem na tom podobne, ale s tim, ze jsem mela termin na 22.11. a zatim nic
tvrdne mi dost brisko ale pohyby citim uz ne tak casto (ale kdyz kopne, tak to stoji za to - az bolesti upim
uz nevim, co by mi pomohlo na urychleni. Pokud to do stredy neprijde, tak budu muset k midwife na ten Hamiltonuv hmat (nebo jak se tomu rika)…
Ahoj holčiny, tak mám za sebou pernou noc. Chytly mě křížový bolesti, ale ne jako kontrakce, ale prostě v kuse a bolelo to jako čert. Skoro jsem se nevyspala, na boku mě chytají křeče do kyčlí, na zádech spát nemůžu už vůbec. Tak jsem v noci pochodovala po baráku a pak seděla asi hodinu v křesle. Jen nevím, co budu dělat při porodu, když mě ta záda berou už teď. Jinak tvrdnutí bříška mám taky. Zítra jedu na kontrolu na kardio, tak uvidíme, jestli bude nějaká změna. Ale moc to nevypadá. Jinak ten hamiltnův hmat by měl pomoct, tak držím pěstičky
.
Holky já už tak chci
.
taky mi tvrne břicho , ale vždy večer.
proč mám takový pocit že určitě porodím v prosinci
.
Jinak vytírání podlahy,mytí oken,dlouhé procházky atd- vše to jsou keci nic nepomáhá
![]()
Nazdar holky!
Tak premyslim, zda si dnes nezajit koupit znova ten ricinovy olej…mam trochu strach z toho Hamiltonova hmatu…
Zatim se porad nic nedeje…Jen to tvrdnuti briska a boli me panev (jako by se roztahovala)…jinak mi tece z nosu krev (ale to mam cele tehotenstvi)…ja tusim, ze take porodim v prosinci…
Taky pijete čaj z maliníku? Já ho do sebe teď liju na litry a stejně prd, a to by se po něm mělo lépe otvírat, no nevím. Kamarádka zkoušela procházku, horkou vanu a sexík a jí to pomohlo. Já už na sex ale nějak nemám, mě bolí záda i v klidu. Projít jsem se byla včera i dneska a taky to bylo k ničemu, jen ta záda bolí víc.
Caj z maliniku mi vubec nepomaha
na prochazky ted moc casto nechodim - je hrozna zima, sex mam minimalne jednou denne a horkou vanu nebo sprchu minimalne dvakrat denne…a nic nepomaha…asi jeste neni pripraveny
jen me zarazi, ze mam skoro porad tvrde brisko a ze se maly moc nehybe…ale asi to je tim, ze ma malo mista…jinak nevite, zda mohu sama na sobe poznat, jestli jsem uz otevrena? pac tady v Anglii me jeste nikdo uvnitr (vysetreni) nekontroloval…tady to nedelaji…
Ahoj Luciku budu držet palce, ať je mimi brzo venku - jenom prosím Tě už nevěš záclony. Vůbec zvedat nějak na dýl ruce nad hlavu se nedoporučuje kvůli omotání pupeční šňůry kolem krku mimča. Tak třeba zítra to přijde ![]()
Ještě mě napadlo - pokud jseš dole pořád vlhká - nemůže ti unikat plodová voda? Kdy jdeš na kontrolu? Určitě bych to doktorce řekla, aby mimi nezůstalo nasuchu, to by museli vyvolat porod. Mě taky unikala plodová voda postupně a nakonec před porodem mi tak jemně odkapávala a já myslela, že už neudržím moč (dost maminek mě tím strašilo, že se to stává) no a pak když toho bylo víc, tak mi došlo, že to asi bude plodovka.
dekuji…
ja si ale myslim, ze na 90% budu muset jit na ten Hamiltonuv hmat…a pak se to uz snad rozjede…zitra mi zacina 41.tt je to strasna otrava ![]()