Porodné 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1130
26.11.10 22:19

No vidíš, ale jak bylo snížené porodné, mimča se nerodily, tak lidi inspirovali a hle, hned se porodnost zvedla :lol: Tak si takhle matky neměli naučit, pak by to nemrzelo ty, kteří neměli mimčo a teď čekaj a nedostanou nic, kdežto předtím rozhazovali penězma a naučily si matky na peníze, kdy se dostávalo na každé dítě. Klidně ať sníží porodné třeba 5000, i to je peníz, ale daj ho všem a ne zrušit úplně :roll:
Ale jinak jo, státním zaměstnancům nezavidím.
Ale uvidíš, že jak zruší porodné, přestanou se rodit prcci a když to stát uvidí, beztak zase dá do oběhu porodné, což pro mě to bude opět smůla :lol:
Ale tak, člověk si nevybere :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:25

Lulje, to bych musela být černá, abych si žila jako oni, pak bych klidně mohla na pracák a měla bych se jak prase v žitě :lol:
A jsem zatížená z jednoho důvodu na ně, oni příjdou, udělají kravál a maj všechno, Ty přijdeš, slušně poprosíš a oni Tě vyhodí, tak kde je rasismus? Černý říkaj, jak jsou utlačování, ale není to pravda, maj se lépe než my. Když jsme šli jednou žádat o byt, ani se s náma nebavili na úřadech, ale když tam přišla rodinka oných občanů, dělali kravál, tak už si je volala do kanclu, že… tak kde je ta spravedlnost… Ale jinak já mám dokonce pár cikánek kamarádek, ale ty se řadí mezi nás, slušně vydělávají, živí rodinu a ne se poflakují jako většina… Tak se omlouvám, jsem rasista, ale zas neházím všecky do jednoho pytle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:26

Ježiš, trochu se ta diskuze zvrtla v rasismus :lol: Ale to k porodnému také patří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:28

A ještě jedna věc, to, že je 216000 nadstandart… víš co, já ty peníze nepotřebuji, tak ať mi teda to dítě někdo odkojí a hlídá a klidně pudu vydělávat do práce, budu mít více než na rodičáku :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 22:33
orlynka píše:
A ještě jedna věc, to, že je 216000 nadstandart… víš co, já ty peníze nepotřebuji, tak ať mi teda to dítě někdo odkojí a hlídá a klidně pudu vydělávat do práce, budu mít více než na rodičáku :-P

A o to tady jde.
Nedovedu si tedy představit, že bych po porodu opustila dítě, dala ho hlídat, abych mohla normálně chodit do práce.
Ale kdybych měla možnost zkráceného pracovního úvazku, jednou za čas bych na pár hodin dítko do jesliček dala. Taková možnost tu však není.
Klidně bych chodila i na noční (to pohlídání tatínek), ale asi bydlím na blbém místě daleko od větších měst, protože taková možnost tady opět není :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.11.10 22:33
alenagernatova; píše:
lulje píše:
Holky, vy si OPRAVDU myslíte, že stát je povienn dotovat vaše děti? Nemůžeš si dovolit druhé dítě, protože nedostaneš porodné nebo 300 přídavky? Pak se na mě nezlob, ale to bys dítě fakt mít neměla, pokud si myslíš, že vaše existence a životní úroveň bude závislá jen na příspěvcích od státu. Tím se tak trošku řadíš mezi ty „černé“, o nichž s takovým despektem mluvíš. Pardon, ale tak trošku se tímto řadíš mezi ně. Pořizovat si děti jen podle toho, co stát nasype…stejný přístup… Ani bych se nedivila, kdybys nebyla vdaná a hrála to na samoživitelku ;) Nechápu, že mě pokaždé tyhle řeči tak dokážou vytočit - nadávání na politiky, který chtějí nepřivést náš stát na mizinu, se stalo národním sportem. Až budeme v háji a nebude ani na ten nejnižší rodičák, pak nevím, co řeknete potom :nevim:
milá zlatá já jsem neřekla, že se naše druhé dítě odvíjí od rodičáku či porodného… Jasně mohu žít bez dluhu v nájmu a dělat ze sebe kinga s autem na leasing.. to dovede každý blbec, či zdětit dům a hrát si na zámožnou atd.. prostě jen tu uvádím trochu reality víš…
Hlavně, že tobě ani tebe stát nikdy nedotoval… :lol:

Alenagernatova, milá možná ano, ale zlatá určitě ne ;) To zaprvé! Nějak mi uniká smysl tvojí poznámky :think: Proč bys měla dědit dům a hrát si na zámožnou? Proč bys měla mít auto na leasing a dělat ze sebe kinga? Kolik ti je, prosím tě? Bavíme se pořád ještě o dětech a sociální podpoře? … Ano - mně stát zatím nikdy nedotoval. Až teď - a opravdu si to užívám a jsem šťastná a připadá mi to jako nadstandard, který si prostě náš stát dovolit nemůže - dát každé matce 216 000+13 000. Zdá se ti to málo? Taky bys nemusela dostat nic, k čemuž bychom brzy dospěli s tou politikou, kterou tady vedl pan Paroubek a jemu podobní :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:41

Lulje, ona to myslí s dotováním asi tak, že jsi dotovaná, páč máš dvě děti :lol:
Cappy, já kdybych už dokojila, klidně bych dala mimčo na hlídání a šla do práce, aspoň bychom se měli finančně lépe :nevim: A pak bych si mohla dovolit cokoliv koupit pro mimi jezdit po výletech a já nevím co ještě. Ale rozhodně těch 216000 nevidím jako nastandart…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.11.10 22:41
orlynka píše:
A ještě jedna věc, to, že je 216000 nadstandart… víš co, já ty peníze nepotřebuji, tak ať mi teda to dítě někdo odkojí a hlídá a klidně pudu vydělávat do práce, budu mít více než na rodičáku :-P

Pokud ho nechceš kojit a hlídat, tak proč sis ho pořizovala? Jasně, že kdybys chodila do práce, měla bys víc peněz. Tak teď nevím, co řešíš. 216000 nepotřebuješ? Zdá se ti to málo? Tak proč křičíš? S pokročilou hodinou mi uniká smysl některých příspěvků 8-o Snad sis nepořizovala dítě proto, aby ti ještě stát platil za to, že ho vychováváš a staráš se o něj. Nikdo tě do toho nenutil, nebo snad jo? Ukaž mi ho a já si to s ním vyřídím :cert: :lol:
Osobně se mi podpora státu líbí, ale jen do té míry, do jaké si to může dovolit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:44

Proč jsem si jej pořizovala, to jsem psala v některém příspěvku. A co tu řeším? Protože říkáš, že je to nadstandart, kdežto mě to jako nadstandart nepříjde… Kdybychom měli mít nadstandart, musel by stát přispět o něco více :lol: A na druhou stranu by měl stát dělat něco pro to, aby měl pro ně kdo vůbec pak pracovat :lol:
A když už tak pěkně tady diskutujeme. Co bych měla splňovat, abych mohla jít jen na dva roky rodičáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 22:46
orlynka píše:Cappy, já kdybych už dokojila, klidně bych dala mimčo na hlídání a šla do práce, aspoň bychom se měli finančně lépe :nevim: A pak bych si mohla dovolit cokoliv koupit pro mimi jezdit po výletech a já nevím co ještě. Ale rozhodně těch 216000 nevidím jako nastandart…

Jó, já měla v těhotenství plány, jak budu kojit max 3 měsíce a pak dám dítě na hlídání :lol: Já jsem se spíše chtěla změřit na studium. Člověk míní, život mění ;-)
Ale kolem toho 1 roku dítěte si dovedu představit, že bych nebyla s dítětem 24 hodin denně a občas bych si „odskočila“ na pár hodin do práce.
Ještě lepší by byly firemní školky, ale to už je až moc velký scifi :-(
A ze všeho nejlepší by bylo, abych si mohla pracovat pár hodin denně a mít dítě u sebe - to je ovšem prakticky nemožné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 22:53
orlynka píše:
Protože říkáš, že je to nadstandart, kdežto mě to jako nadstandart nepříjde…

Vzhledem k zadlužení, je to obrovský luxus, který si zkrátka nemůžeme dovolit.
Ale buď v klidu, obávám se, že na rodičák se ještě dlouhá léta nešáhne.
Si úplně dovedu představit tu obrovskou vlnu nevole, kdyby ho zkouhli.
Přitom mně to přijde jako fajn nápad (v kombinaci s jesličkami, firemními školkami, apod.)
Ale fakt si myslím, že rodičák bude pořád stejný. Furt stejné peníze a pak nejednou nic-prázdno. Pak ho rovnou zrušej úplně, až budeme úplně v prd…
To ale pak budem bez peněz úplně, každý druhý bude nezaměstnaný, školek jen hrstka.. No, je mi úplně zle, když na to jen pomyslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 22:56

Tak až ho zruší úplně, mě už se to snad týkat nebude :lol: Ale pak tedy chudáci ostatní… Mimoto mateřství určitě není hlavní věc zadlužování státu. Dyť se podívej, jak všude všichni kradou, takže kdyby se nekradlo, byli by peníze i pro matky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
26.11.10 23:01

Nepotřebovala bys peníze od státu, kdybys měla možnost vlastními silami vydělat na živobytí.
Copak vás to jako baví? Jen sedět a čekat, kdy mi socka pošle na účet rodičák?
Jenom sedět a modlit se, aby nekrouhli rodičák o pár stovek?
Blbá česká povaha - spoléháme se na stát, co nám dá :-?

Nikdo se k ničemu nemá, všichni jenom čekají a nadávají, jak maj málo peněz.
Bych chtěla teda vidět, co se bude dít, až peníze nebudou žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
26.11.10 23:09
orlynka píše:
No vidíš, ale jak bylo snížené porodné, mimča se nerodily, tak lidi inspirovali a hle, hned se porodnost zvedla :lol: Tak si takhle matky neměli naučit, pak by to nemrzelo ty, kteří neměli mimčo a teď čekaj a nedostanou nic, kdežto předtím rozhazovali penězma a naučily si matky na peníze, kdy se dostávalo na každé dítě. Klidně ať sníží porodné třeba 5000, i to je peníz, ale daj ho všem a ne zrušit úplně :roll:
Ale jinak jo, státním zaměstnancům nezavidím.
Ale uvidíš, že jak zruší porodné, přestanou se rodit prcci a když to stát uvidí, beztak zase dá do oběhu porodné, což pro mě to bude opět smůla :lol:
Ale tak, člověk si nevybere :-P

Tohle je blbost… krom výjimek si většina lidí pořizuje dítě bez ohledu na porodné… Porodnost se spíš zvýšila z toho důvodu, že se do příslušného věku dostaly silné populační ročníky, tak je logické, že se bude rodit i více dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
26.11.10 23:09

Víš co, proč by mě to nebavilo? Odvádíš furt nějáké daně, které se navyšujou, všecko dráhne, tak proč nezneužít jedinkrát v životě stát? Já přemýšlím trochu jinak, nemaj cpát peníze do zbytečností, nemaj samy okrádat stát a možná by ty peníze byli.
Ale jak říkám, klidně bych šla do práce, nevím, jak by se to pak všecko zvládalo s malým mimčem, ale možná by se to dalo, akorát by to byla honička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí