Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ale porodné by nemělo sloužit jako odměna za porod rodičům, to by mělo sloužit na pořízení základní výbavy pro dítě, to jsi špatně pochopila, vše se bohužel taky nedá po dětech dědit. Když jsem měla první dceru , porodné nám vystačilo na kočárek a nějaký fusak, po deseti letech, než se nám konečně a hlavně doktorům podařila druhá dcera to nebylo k užitku, teď po třetí to už ani neřešíme, podědili jsme z okolí od příbuzných, ale co ti, kterým se třeba na podruhé mají narodit dvojčata a pod. a přitom oba pracovali jak mourovatí
. To je myslím hodně nefér. Buď měli dát všem, nebo nikomu, dítě není jen o chtění a nechtění, ale taky o tom, postarám se, nebo se postará někdo jiný? Kdo chce mít dítě, musí přijmout i ty následky, tedy se umět postarat, ale třeba s dvojčaty to je tvrdý oříšek, docela děsný kupovat vše dvojmo ![]()
Jinak všem děkuji za odpovědi. Nešlo mi o moralizování ale o odpověď na daný dotaz. ![]()
Nechtěla jsem tím někoho zvednout ze židlě ![]()
Hmm a já měla hlavně za to, že se také platí za placentu, která se používá v lékařství
Že by to tak nebylo?
orlynka píše:že by automaticky všechny placenty využívali?
Hmm a já měla hlavně za to, že se také platí za placentu, která se používá v lékařstvíŽe by to tak nebylo?
orlynka píše:
Hmm a já měla hlavně za to, že se také platí za placentu, která se používá v lékařstvíŽe by to tak nebylo?
ona se na něco používá? já myslela že ji odvezou a zlikvidují s biologickým odpadem ![]()
jak a kde, v některých nemocnicích berou ale musí se podepsat souhlas, stejně tak s pupečníkovou krví. Chtěla jsem darovat Thomayerka to tehdy před třemi lety bohužel ještě nedělala, ale jiné nemocnice ano
o pupečníkové krvi vím, chtěla jsem ji darovat a nějak jsem na to zapomněla a vzpomněla si až po porodu
tak to tu naši asi zlikvidovali, nic jsem nepodepisovala a nebo o tom aspoň nevím
Terrad píše:
Teď si hodně rejpnu, ale jak si někdo může pořídit dítě, když nemá kde bydlet, nemá práci a tudíž i peníze. Já se s manželem leta honila a dostanu prd. No co hlavně když budu mít malou zdravou, ale tohle mi hlava nebere.
Nemyslím si, že bych byla něco míň než ty jen proto, že jsem bez práce. Mám dobrý vzdělání, měla jsem i dobrou práci v kanceláři. Bohužel ne na stálo. Mám něco opracováno.. jen jsem prostě otěhotněla až na pracáku.
To, že bydlím doma bych neřešila, bydlím tu odjakživa. Ne každej má ty podmínky na svý vlastní bydlení a finance mu to třeba taky neumožní…
Na druhou stranu tě chápu, taky by mě štvalo, kdybych tu práci měla doteď a stejně porodný nedostala… ale každopádně se necítím jako ta, která se schválně válí doma a čeká, co jí kdo dá!!! ![]()
Hold né každej je na úřadu práce dobrovolně
![]()
z té placenty se odebírají buňky na léčení ran, jde to i na spáleniny atd. ale nejvíc se z toho dělá přísada do kosmetiky proti vráskááááám, v emerice běžně oblíbené, mě chemikovi se po shlédnutí složení poněkud zvedl kýbl
, na léčení chápu do kosmetiky je to fuuuj
tak se nerozčiluj
, a hoď si nějaký nick, kdo se má pak v těch anonymech taky vyznat, začínáme z toho tady mít pěkný cirkus ![]()
Nějak pořád postrádám zmínku (byť jen jednu jedinou) o otci. ![]()
Anonymní píše:
Na druhou stranu tě chápu, taky by mě štvalo, kdybych tu práci měla doteď a stejně porodný nedostala… ale každopádně se necítím jako ta, která se schválně válí doma a čeká, co jí kdo dá!!!
Mě štvou hlavně naši politici s tím co vymýšlí… porodné by mělo být na první dítě pro všechny, nebo pro nikoho.
Občas mi přijde, že dělají všechno proto, aby lidi nepracovali… což myslím obecně, ne konkrétně na tebe.
Holky řekla bych to takhle.. zrušené porodné mě docela štve. Myslete si kdo chcete co chcete, ale nechala bych ho pro všechny mámy do třetího dítěte. Mají na to všechny nárok. Tady přeci nejde o to, že je to porodné.. ale o to, že v dnešní době je všechno drahé. Nezlobte se na mne, ale pro miminko se snaží každá máma sehnat to, co potřebuje… kolikrát se rodina vydá z peněz jen aby ten drobeček měl vše. Tím porodným se to alespon trochu kompenzovalo..... Sama od ukončené střední školy pracuji, máme dluhy jak pras… ale máme vlastní dům a jedno dítě.. chtělibychom druhé, ale budeme si to opravdu hodně rozmýšlet, protože dítě je vážně luxus