Holky, normálně žeru led

Anonymní
18.10.19 12:40

Holky, normálně žeru led

Ahoj. Trochu blbý já vim. Zhruba od poloviny těhotenství jím led. Kostky ledu, koušu je a nevím proč. Stal se z toho asi zlozvyk?. Jim to jak bonboniéru. Vždy si nechám plato zmrznout a pak ho během dne sním 8o
Jenže je to první co udělám, když se vrátím odněkud domů - jdu do mrazáku pro kostku ledu. Když někde sem, přemýšlím že mám chuť na kostku ledu 8o u rodičů už si taky chladím kostky ať tam mám, když na to přijde. Teď jsem ve 35tt a chodím ho jíst i v noci, když nemůžu spát. Třeba sním kostku, dvě a pak zase až si vzpomenu. Myslíte že to přejde až porodim, že na tohle nebudu mít čas nebo že se toho budu těžce zbavovat? Nevím jak, protože mám fakt chuť. Nechápu to sama. Přítel už je z toho na nervy, vadí mu teď zvuk.
Mě zase vadí, ze zuby zatím ok, ale tímhle stylem to být za chvíli tak nemusí :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.10.19 12:43

Jo, to určitě přejde. Já si zase nemohla pomoct a jedla jsem zelený jíl. Po porodu to úplně přešlo. Kdyby ne, dá se s tím něco dělat, ale podle mě to fakt přejde úplně samo, žádný strachy :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4464
18.10.19 12:44

:mrgreen: Buď ráda, že máš chuť jen na led a nechodíš v noci třeba na čokoládu. Myslím, že to odezní. Já jedla pořád nanuky mrože a také to přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65379
18.10.19 12:46

To mi vyprávěla sestřička na gynekologii…že když byla těhotná, jedla led…
a po porodu to přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.19 12:50

@cverunka On ten led je podle mě horší, protože dehydruje. Radši ty nanuky, člověk po porodu přestane a váha letí dolů. Ale jako furt to není nic hroznýho, tělo si žádá, tělo to potřebuje. Já jsem teď v té první fázi, kdy je mi ze všeho strašně zle a smrdí mi i šroubky. Už aby to přešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.19 12:53
@Anonymní píše:
Ahoj. Trochu blbý já vim. Zhruba od poloviny těhotenství jím led. Kostky ledu, koušu je a nevím proč. Stal se z toho asi zlozvyk?. Jim to jak bonboniéru. Vždy si nechám plato zmrznout a pak ho během dne sním 8o
Jenže je to první co udělám, když se vrátím odněkud domů - jdu do mrazáku pro kostku ledu. Když někde sem, přemýšlím že mám chuť na kostku ledu 8o u rodičů už si taky chladím kostky ať tam mám, když na to přijde. Teď jsem ve 35tt a chodím ho jíst i v noci, když nemůžu spát. Třeba sním kostku, dvě a pak zase až si vzpomenu. Myslíte že to přejde až porodim, že na tohle nebudu mít čas nebo že se toho budu těžce zbavovat? Nevím jak, protože mám fakt chuť. Nechápu to sama. Přítel už je z toho na nervy, vadí mu teď zvuk.
Mě zase vadí, ze zuby zatím ok, ale tímhle stylem to být za chvíli tak nemusí :oops:

To je úplně běžný projev anémie v těhotentsví. :nevim:

https://www.lekarnahartmann.cz/…tatku-zeleza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
18.10.19 12:56

Moje mamka tak, v těhotenství jedla led. Nebo nanuky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42130
18.10.19 12:57
@Martina Sáblíková píše:
@cverunka On ten led je podle mě horší, protože dehydruje. Radši ty nanuky, člověk po porodu přestane a váha letí dolů. Ale jako furt to není nic hroznýho, tělo si žádá, tělo to potřebuje. Já jsem teď v té první fázi, kdy je mi ze všeho strašně zle a smrdí mi i šroubky. Už aby to přešlo

Jak může led dehydrovat? Vždyť je to voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.19 12:57

Tak to ještě jde, já v prvním a teď ve třetím těhotenství žvýkám molitanovou houbičku :roll: pri druhém těhotenství jsem měla strašnou chuť na logr, klidně bych ho jedla na kila, ale nějak jsem se ovládla. Po porodu to všechno přešlo, naštěstí.

• Citovat
  • Upravit
4464
18.10.19 12:58

@Martina Sáblíková Tak to slyším poprvé, že led dehydruje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.19 12:58
@Havlova píše:
Jak může led dehydrovat? Vždyť je to voda.

Ale zmrzlá. Na její roztavení tělo víc vody spotřebuje. Proto si třeba polárníci led a sníh rozpouštějí, místo aby ho jedli rovnou. Ale jestli k tomu maminka dost pije, je to v pohodě. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
18.10.19 13:03

To si pak uzijes u zubarky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.19 13:06

@Bábrdl nemám chuť na nic nezvyklého jako je hlína apod. jen na ten led. Necucám ho, mě baví ho kousat a zvykat 8o jinak chodím pravidelně do poradny, takže kdyby mi chybělo něco asi by to měli vědět ne? 8o

• Citovat
  • Upravit
36556
18.10.19 13:27
@Anonymní píše:
@Bábrdl nemám chuť na nic nezvyklého jako je hlína apod. jen na ten led. Necucám ho, mě baví ho kousat a zvykat 8o jinak chodím pravidelně do poradny, takže kdyby mi chybělo něco asi by to měli vědět ne? 8o

Já jsem taky neměla chuť na hlínu :nevim: Žrala jsem led po kusech, taky jsem ho potřebovala hryzat.

Když jsem se o tom zmínila kámoškám, skoro půlka mi řekla, že to měla taky.
Pojídání ledu je zcela běžným projevem anémie. Nejen v těhotenství. Věřit tomu nemusíš.

Nutkavá chuť na led se jmenuje pagofagie, hoď si to do google.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
18.10.19 13:39
@Martina Sáblíková píše:
Ale zmrzlá. Na její roztavení tělo víc vody spotřebuje. Proto si třeba polárníci led a sníh rozpouštějí, místo aby ho jedli rovnou. Ale jestli k tomu maminka dost pije, je to v pohodě. :hug:

A nerozpouští si ho spíše kvůli ztrátě tepla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky