Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, poradite prosim? Prisli mi od firmy dva papiry jeden ze mam cerpat nevycerpanou dovolenou od 07.09.-14.10.2010 a pak zadost o cerpani rodicovske dovolene na jak dlouho budu doma.. ![]()
ale k te nevycerpane dovolene, ted mi skoncil prispevek na materskou a mam od toho 07.09. nastoupit na rodicak jeste se rozhoduji jestli na dva nebo na tri roky.. ale takze mi bude chodit rodicak a dovolena od firmy? nerozumim tomu nejak! diky ! a kdyz pritom pracuju na DPP je to problem?! btw. k tomu DPP to jsem podepsala k 02.09.2010 a do 06.09. mam materskou, myslite ze to bude problem? ale je to uplne na jinou pracovni cinnost nez normalne delam..
a taky jsem se dozvedela ze ten rodicak mi musi schvalit zamestnavatel
a to jsem chtela si vzit dva roky a ten treti zdarma se snazit o mimi a znovu otehotnet..
poradte prosim
si pripadam jak dement uz
Ano, já jsem pobírala rodičák a současně jsem dostala i proplacenou dovolenou od zaměstnavatele
S délkou rodičáku a schválenm zaměstnavatelem neporadím jistě, ale podle mého záleží jen na Tobě a výši výdělku (co se týče dvouletých rodičáků).
Ano, bude ti chodit dovolená i rodičák, to se nevylučuje.
DPP při mateřské nevadí, pokud je buď pro jinou firmu nebo na jinou činnost.
Délku rodičáku ti rozhodně zaměstnavatel schválit nemusí, jemu není nic do toho na jak dlouho si ho zvolíš. Takže RP na 2 roky a RD na 3 roky je normálně možná
Z čeho usuzuješ, že by ti měl rodičák schvalovat zaměstnavatel?
Ja kazdy rok dostavam proplacenou dovolenou jsi porad zamastnana i kdyz jsi na rodicaku.
![]()
prisel formular schvaleni od zamestnavatele, taky jsem na to koukala jak na tele na nove vrata.. dam zamestnavateli info ze na tri.. a necham si platit dva pak kdybych otehotnela, budu doma gratis?
Počkej a není to náhodou formulář na rodičovskou dovolenou? Pokud jste velká firma, tak by na to formulář mít mohli, jinak se to píše jako klasický dopis. 6e naopak ty máš vyplnit na jak dlouho žádáš o rodičovskou dovolenou, tj. k jakému datu s tebou mají počítat v práci?
PS: a nemáš foťák nebo scaner, že bys to sem hodila, tak to vypadá?
jj velka firma jsme, a.s. uff scanner nemam ale mam to nekde v emailu.. je to proste info kdy se mnou muzou pocitat..
lost faaaaaakt?kazdej rok tech 5tydnu? noo to je mazec:) a to se pocita stejne jak pred nastupem na materskou? takze budou stejny penize?
ahoj, každopádně, zaměstnavatel ti nic neschvaluje, ty oznámíš jemu na jak dlouho nastoupíš, rodičák ti neplatí zaměstnavatel nýbrž sociálka a té je taky kulový do toho jestli u zaměstnavatele nahlásíš jeslti jsi na dvou nebo třech letech. Já to mam taky tak, rodičák mam dvouletý, ale u zaměstnavatele jsem nahlásila že budu doma do 3 let věku dítěte, protože jsem nevěděla jestli mi dvouletý sociálka uzná, naštěstí jo a příští rok, než budou malýmu 2, tak se budem snažit o další mimi, abych pak šla na nemocenskou a tím padem nebyla doma zadáčo nebo musela na těch pár měsíců do práce. Na nemocenskou bych stejně musela jít, protože mam náročnou práci, taktéž velká firma. A s tou dovolenou, ta ti půjde současně s rodičákem.
lost008 píše:
Ja kazdy rok dostavam proplacenou dovolenou jsi porad zamastnana i kdyz jsi na rodicaku.![]()
![]()
Nene, nárok na dovolenou za dobu rodičáku není, pouze za mateřskou, ale co tak koukám na tvoje metříky, tak ti tak vycházela ta mateřská.