Holky, tak já nevim - kočka, morče, králík?

495
27.10.11 19:30

Holky tak já nevim kočka,morče,králík?

Holky já už fakt nevím pořád se rozhodujem mezi kočkou,morčetem,králíkem a nějak se nemůžem dopídit co by bylo nejlepší.Malému budou 2 roky a něco na tutání ,ale s kočkou se asi moc nepomazlíí a králíček je usper,ale paní z chovatelské stanice psala,že k dětem je lepší morčátko ták já vubec nevím :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Larr
27.10.11 19:35

Proč je k dětem lepší morče?

Kočka čůrá i kocour značkuje a je třeba to nějak řešit, pokud to nastane, protože to hodně zapáchá. Jinak si myslím, že kočky jsou své - nevypočitatelné:), možná:)) :lol:

Morče dělá bobky, když ho pustíte po bytě, králíky jsem měla dva a ani jeden to nedělal.

V chovatelských potřebách tomu vůbec nerozumí - leckdy - a já také ne, takže jsem si přinesla králíká zakrslého, ze kterého vyrostl obrovský králík domácí:) :mrgreen: Obojí se musí pravidelně čistit, pochopitelně, jinak klec zapáchá, to samé je s kočičím záchodem :-)

Za sebe bych dnes volila králíka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
7907
27.10.11 19:36
vejisek píše:
Holky já už fakt nevím pořád se rozhodujem mezi kočkou,morčetem,králíkem a nějak se nemůžem dopídit co by bylo nejlepší.Malému budou 2 roky a něco na tutání ,ale s kočkou se asi moc nepomazlíí a králíček je usper,ale paní z chovatelské stanice psala,že k dětem je lepší morčátko ták já vubec nevím :(((

Kočka je fajn,pokud natrefíš na hodnou kočku ne moc kočiček si nechá líbit od 2 prcka .Králík je taky fajn,akorát bacha taky na škrábance a morče?Píská jak o život ale taky máme.Každopádně všechny zvířátka a dítě se musí kontrolovat protože je dost malej na to aby věděl co si muže dovolit a co ne.Já osobně bych pořídila morčátko a dávala bacha jak si jej hladí učit ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
27.10.11 19:36

A proč vlastně chcete zvíře?

• Citovat
  • Upravit
8935
27.10.11 19:37

Morče je určitě přítulnější než králík-ale docela dost píská,ve dne,v noci,doma bych ho nechtěla.A dost zapáchá-na fretku to nemá,ale cítit v bytě je.Králík rámus nedělá,ale většinou není tak mazlivý.Kočky jsou potvory,mazlí se jen když chtějí sami.
Upřímně-dvouletému dítěti bych na ňuchňání nekoupila nic.Je malý,nemá rozum jak může zvířátko vzít do ruky,aby mu to bylo příjemné,neví,jak dalece ho může zmáčknout a zvíře není věc,ale živá bytost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.10.11 19:38

Dítko to zvíře max. párkrát denně pohladí, Majda už umí nasypat morčeti zrní.
Všechno ostatní bude na tobě, tak vybírej podle sebe…

Já teda hlasuju pro morče, případně kočku - od zodpovědného chovatele, ale musíš počítat s poněkud větší destrukcí bytu i jeho obyvatel :mrgreen:
(viz dnešní diskuse
https://www.emimino.cz/…ourem-85636/ ) A samozřejmě přihlédnout k finačním možnostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.10.11 19:40

Tak teda my kočku máme a v pohodě…od prcka si nechá líbit tolik, co by si od nás nikdy líbit nenechala! A ještě se pomazlí…nečůrá po bytě, je čistotná.
Já bych k prckovi zase nikdy nedala morče, ani králíka, oboje jsem měla a prostě ne, podle mě to nejsou zvířata k dvouletým dětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21903
27.10.11 19:42

kvůli poňuchání bych koupila dítěti plyšáka ;-)

jinak spíš hlasuji pro kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.10.11 19:44
lasička1 píše:
Morče je určitě přítulnější než králík-ale docela dost píská,ve dne,v noci,doma bych ho nechtěla.A dost zapáchá-na fretku to nemá,ale cítit v bytě je.Králík rámus nedělá,ale většinou není tak mazlivý.Kočky jsou potvory,mazlí se jen když chtějí sami.
Upřímně-dvouletému dítěti bych na ňuchňání nekoupila nic.Je malý,nemá rozum jak může zvířátko vzít do ruky,aby mu to bylo příjemné,neví,jak dalece ho může zmáčknout a zvíře není věc,ale živá bytost.

Máme pod morčetem topné peletky z lisovaných pilin nebo hoblin nebo čeho a na tom hobliny, pokud zodpovědně čistím, nesmrdí. Píská jen přes den, v noci chrní… Ale to bude asi kus od kusu.

Já myslím, že je dobré, aby od malička děti doma vídaly nějaké zvíře, setká se s tím, že jsou nějaká pravidla v chování, co zvířátko potřebuje (Majda ví, že musí mít vodu, zrníčka, seno, chlebík, že má rádo mrkvičku a pampelišky a musí se čistit klec…)
Přijde mi to fajn. Ale to zvíře je vždycky starost rodičů, takže pokud oni nechtějí, nepořizovala bych nic.

Mi furt naši všechnu zvěř zakazovali, tak teď jsem si pořídila všechno, po čem jsem vždycky toužila :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
27.10.11 19:45
Naše morče nás kousalo a 2 králíci se nechali docela naučit na přivolání a chodili po bytě za námi:)) :mrgreen:
Takže každý má zkušenost jinou. :lol:
lasička1 píše:
  • Citovat
  • Upravit
13415
27.10.11 19:46

Já hlasuju pro kočku.

S králíkem se nepomazlí.

Morče je moc maličký a kdyby mu náhodou upadlo (jako že u dvouleťáka ta možnost je), tak je po morčeti a na pomazlení taky moc nebude.

Kočka - s kotětem se taky moc nepomazlí, možná bych koukla po starší kočce, možná budete argumentovat, že bude vyplašená, nenavyklá od mala na tuto rodinu, ale kočky jsou velmi přizpůsobivý. Kočka je doma tam, kde jí je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880

Hmmm já nevím, záleží i co se vám víc libí.
Podle mě morče a králík více smrdí než kočka. Když se kočce denně čistí záchodek, tak pak to nejde cítit. Naše kočka ani neznačkuje.
Mě se moc líbí toto video. :huban:
http://www.youtube.com/watch?…
Ten prcek je srandovní, jak se mazlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
:))))))) zakladatelko, stejně si podle nás nemůžeš nikdy vybrat, jak jsem psala, každý má zkušenost jinou :mrgreen: :mrgreen:
rhiannon píše:
Tak teda my kočku máme a v pohodě…od prcka si nechá líbit tolik, co by si od nás nikdy líbit nenechala! A ještě se pomazlí…nečůrá po bytě, je čistotná.
Já bych k prckovi zase nikdy nedala morče, ani králíka, oboje jsem měla a prostě ne, podle mě to nejsou zvířata k dvouletým dětem :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
7907
27.10.11 19:50
Larr píše:
Proč je k dětem lepší morče?

Kočka čůrá i kocour značkuje a je třeba to nějak řešit, pokud to nastane, protože to hodně zapáchá. Jinak si myslím, že kočky jsou své - nevypočitatelné:), možná:)) :lol:

Morče dělá bobky, když ho pustíte po bytě, králíky jsem měla dva a ani jeden to nedělal.

V chovatelských potřebách tomu vůbec nerozumí - leckdy - a já také ne, takže jsem si přinesla králíká zakrslého, ze kterého vyrostl obrovský králík domácí:) :mrgreen: Obojí se musí pravidelně čistit, pochopitelně, jinak klec zapáchá, to samé je s kočičím záchodem :-)

Za sebe bych dnes volila králíka :mrgreen:

pozor kocouři nemusí nutně značkovat …ani jeden kocour co jsem měla to nedělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.10.11 19:52
Veruš1 píše:
Já hlasuju pro kočku.

S králíkem se nepomazlí.

Morče je moc maličký a kdyby mu náhodou upadlo (jako že u dvouleťáka ta možnost je), tak je po morčeti a na pomazlení taky moc nebude.

Kočka - s kotětem se taky moc nepomazlí, možná bych koukla po starší kočce, možná budete argumentovat, že bude vyplašená, nenavyklá od mala na tuto rodinu, ale kočky jsou velmi přizpůsobivý. Kočka je doma tam, kde jí je dobře.
Larr píše: :))))))) zakladatelko, stejně si podle nás nemůžeš nikdy vybrat, jak jsem psala, každý má zkušenost jinou :mrgreen: :mrgreen:
rhiannon píše:
Já bych k prckovi zase nikdy nedala morče, ani králíka, oboje jsem měla a prostě ne, podle mě to nejsou zvířata k dvouletým dětem :nevim:

Přesně tak :wink: zakladatelka to musí vybrat taky trochu pocitově…které zvíře je jí bližší..

Jinak kočku jsem si brala taky starší, z útulku, a zabydlela se hodně rychle a bez problémů. Je fakt, že když se prcek narodil už tu s námi byla cca 8 let. Ale jaká je před ním hérečka to čumím, na nás umí být morous, strašná individualistka, ale na prcka je jak milius, roztekla by se :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný