Nevím, co dělat s kocourem

Anonymní
27.10.11 14:21

Nevím co dělat s kocourem

Dobrý den,
jsem zoufalá. Nevím co mám dělat :cry: . Už pět let máme kocoura v bytě. Je vcelku hodný, i na děti, ale sem tam kousne, škrábne. Občas škrábe na koberci (škrabadlo má), leze po stole, kuchyňské lince…nic nepomáhá. Důsledné zakozování, prostě nic.
Co mě ale dnes dostalo, tak včera nám dovezli novou sedací soupravu za 70 000Kč a on ji na jedné straně úplně rozdrápal, místama jsou tam úplné skoby. Až to uvidí manžel, tak se bojím nejhoršího.
Bohužel nemáme v obývacím pokoji dveře, takže ta nemůžeme zavřít.
Nejsem kočičí fanatik, ale mám ho moc ráda, je to můj mazel :-( …nedovedu si představit, že bych do dala pryč.
Poradíte něco, řešil to také někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sterezie
27.10.11 14:29

obávám se, že na kocoura jen tak něco neplatí..dvířka přeskočí..snad jen poradím vyrovnat se stím…taky máme kocoura, teda momentálně je to ten hodnější mazel rodiny, máme ještě půlroční štěně.. :mrgreen: ale řekla bych, že tohle „ničení“ je prostě u koček normální :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3513
27.10.11 14:30

taky jsme si pořídili kočku, už je s náma 7 let a prostě s drobnýma nehodama jsme se smířili. Jednoduše kočka je šelma a nikdy se nedá až tak vychovat jako pes. Po lince leze normoš, na stole spí.

Poradila bych, na sedačku zkus nějaký sprej na odpouzování koček, ale nám moc nezabral. Nebo chovatelka radila, jakmile bude dělat něco, co nechcete, stříknout po něm z rozprašovace vodu, ale nesmí vás u toho vidět, to by se pak dokázal pěkně urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
27.10.11 14:31

Ahoj,teeeda nezavidim ti,protoze bych byla nepricetna hlavne ja,pak az manzel.No kocku to odnaucit nejde a chapu,ze sedacku poskrabala,je nova a ona si ji takhle oznacila,skrabanim zanechava pachove stopy.
Moc jsem neporadila co?Ja vim,ale ona za to nemuze,je to cinnost pudova.

• Citovat
  • Upravit
24798
27.10.11 14:37

Asi si budeš muset vybrat, jestli nábytek, nebo kocour…

A kdyby, snažte se ho umístit na inzerát do podobných podmínek, jako má teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
27.10.11 14:38

Kočky maj svojí hlavu, málokdy jdou vychovat jako pes. Tak bych zkusila nějaké odpuzovače jako citronovou šťávu nebo tak. Na šrabadlo pak zkusit třeba šantu kočičí. Ale myslím že to nepomůže, pokud má doma člověk kočku musí s tím počítat. My vybírali sedačku rovnou i s tím, aby to hned nezničil. Docela mě překvapuje, že když ho máte doma tak dlouho, tak vás to nenapadlo. Kocour třeba chodí škrábat sedačku, kůli tomu, že ví, že si ho začneme všímat, získává si pozornost. Protože, když si chce opravdu škrábat drápy jde normálně na šrabadlo. Jinak jsem koupila i nůžky na drápy a stříháme. S tím škrábáním a kousáním je to normální, je to šelma a ta si tak i hraje. Ale je mi jasný, že to příjemný není, náš kocour je extrémně surovej. On je vůbec celej takovej nevrlej, ale je to hold jeho povaha tak ho takového beru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.11 15:06
Ajuše píše:
Kočky maj svojí hlavu, málokdy jdou vychovat jako pes. Tak bych zkusila nějaké odpuzovače jako citronovou šťávu nebo tak. Na šrabadlo pak zkusit třeba šantu kočičí. Ale myslím že to nepomůže, pokud má doma člověk kočku musí s tím počítat. My vybírali sedačku rovnou i s tím, aby to hned nezničil. Docela mě překvapuje, že když ho máte doma tak dlouho, tak vás to nenapadlo. Kocour třeba chodí škrábat sedačku, kůli tomu, že ví, že si ho začneme všímat, získává si pozornost. Protože, když si chce opravdu škrábat drápy jde normálně na šrabadlo. Jinak jsem koupila i nůžky na drápy a stříháme. S tím škrábáním a kousáním je to normální, je to šelma a ta si tak i hraje. Ale je mi jasný, že to příjemný není, náš kocour je extrémně surovej. On je vůbec celej takovej nevrlej, ale je to hold jeho povaha tak ho takového beru.

Budeš se divit, ale napadlo nás to :wink: dokonce jsme v obchodě mluvili s prodavače a vysvětlovali nám náš „problém“…tři malé děti a kocour. Schálně jsme investovali tolik, je to vysoce odolná látka…avšk proti drápům asi ne. Předchozí sedačku nedrápal.
Nepříčetná jsem taky, ale asi jinak..brečím beznadějí. Pryč ho nejspíš nedám, nedokáži to. Avšak na vybavení šetříme už nějakým rokem a teď jsme si to chtěli udělat moderní, pěkné. A to si nedovedu předstvit, že by vše zničil.
Schválně jsme mu vyhradili část chodby, má tam škrabadlo, schovaný záchudek, prolézačky a celkově jsme mu to udělali až do stropu. Myslím, že se má jak král..a on udělá toto :zed:

• Citovat
  • Upravit
sterezie
27.10.11 15:10

zakladatelko, právě jestli není problém v tom, že jste mu vyhradili místo v chodbě..co já vím, tak kočka je osobnost, ale přitom je ráda ve společnosti, ten náš měl taky jednu dobu škrabadlo v chodbě, ale prostě tam nechodil…a my jsme si taky chtěli pořídit krásnou, pohodlnou koženou sedačku, ale pak jsme usoudili, že počkáme až nebudeme mít zvířata :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.11 15:28

No ale my nemáme koženou sedačkou. A nevím zda je problém v tom, že má škrabadlo v chodbě. Dřív ho měl v obyváku a tam neledával, jelikož jsme ho většinou rušili a radši šel spát do kuchyně na židli.
Už víc jak 2 roky ho má v chodbě a spává tam v pohodě. Chápu, že kočka je osobnost a i když to teď ode mne tak nezní, tak ho mám hrozně ráda. I do postele za náma může. Jenže bojuji s tím, že konečně na něco našetřím a on mi to zničí.
Chápu, že když má někdo rád zvířata přímo fanaticky (už jsem se totiž jednou setkala i s názorem, že kočka je v podstatě něco víc jak já a měla bych dělat vše, co ona-on chce), tak mé pochyby nechápe. Ale držme se při zemi - je to zvíře…i když milované.

• Citovat
  • Upravit
3513
27.10.11 15:35

no dělat všechno co on chce nemusíš, ale bude ti to k ničemu. Kočka je holt kočka :nevim: , tu můžeš jenom tolerovat. A ta sedačka je kožená? Jestli ano, tak to se dalo čekat na 100%, že ji rozškrábe, to mají kočky obzvlášť rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.11 15:47

Už jsem to několikrát psala - není kožená.

• Citovat
  • Upravit
30420
27.10.11 16:01

jej, tak to nezávidím, my máme sedačku 5 let a na jedné straně je tak rozdrápaná, že už z toho leze stélka. No ale co naděláme :nevim: hold si koupíme novou až kocur nebude. Kocura prostě nepřevychováš a čím víc budete zakazovat tím víc to bude dělat, aspoň u nás to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
27.10.11 16:37

Pokud vím, prodávají kytku, která se, myslím, jmenuje šanta kočičí, a odpuzuje kočky.
Zkus si jí koupit a tam, kde jí postavíš, tam nepůjde.
Doufám, že napořád.
A ještě se zeptám, je vykastrovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
27.10.11 16:39

tak u nás tráva absolutně nezabrala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.11 16:42

Jj, je kastrovaný. A kde se ta kytka, tráa dá koupit? Děkuji za radu, určitě ji vyzkouším. Fakt jsem zoufalá akocoura si chci nechat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný