Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
holky,
můžete mi některá poradit. Mám velký strach, že jsem udělala nějakou hloupost, jsem v 38. týdnu, uklízela jsem balkon a byl tam i holubí trus, použila jsem sice gumové rukavice ale přesto mám strach, že jsem měla něco chytit i tím, že jsem se toho " smradu" nadýchala.
Misicko, neboj!!! Umyj si pořádně ruce a uvidíš, že to bude v pohodě!!!
Neboj
Jestli jsi měla rukavice, tak je všechno OK. Hlavně buď v klídku ![]()
Jestli Tě to uklidní, tak mívám podobné stavy, jestli jsem mohla nebo nemohla něco nějak někde chytit (možná bych měla navštívit psychiatra) a mívám to poměrně často
A zatím jsem nic nechytila
ťuk ťuk ťuk
Ivča
díky moc za podporu. Byla jsem z toho na prášky, sprchovala jsem se 20 minut
ty hormony dávají zabrat, člověk se pomalu bojí vyjít z domu. Něco dělám automaticky a potom začnu přemýšlet, jestli je to OK.
No, hlavně, že jsi se uklidnila.
Ale počítej s tím, že už to jiné nebude. Alespoň soudím podle sebe.
Nejdřív to byly hormony v těhu, potom při kojení. A teď panická hrůza, že kdo by se postaral o tu holku.
Takže teď už to bude pořád jenom o strachu, který se bude jen trochu měnit. Alespoň podle kamarádek vím, že potom přijde strach o dítě, aby ho nepřejelo auto, nepokousal cizí pes, někdo nedej bože neunesl ................., aby neotěhotněla nechtěně, blbě se nevdala ...................... strach, strach a zase strach .............................
Ale má to i své príma stránky samozřejmě. ![]()
Takže přeju pohodový zbytek těhu, hladký porod, krásné miminko a strach překrytý velikou dávkou radostí
Ivča
Obnovuji diskusi - mám 14 ti měsíční a i když už chodí, tak ze země sebere kde co, naposledy přinesla hovínko - zelené, čerstvé, asi ptačí(holubí?) - aspon že to všechno nosí a nestrká hned do pusy - no nicméně jsem jí to z ručičky shodila a utřela jí pak asi 10 ti vlhčenými ubrousky, svou ruku též otřela, ale byly sme venku, taak žádná voda a pak sme jedly samozřejmě… myslíte, že takové epizody jsou nebezpečné? stačí, když se utře ručka vlhhčenýma? vím, jak holubi přenášej nemoci, tak na to dost myslím…