Homeopatika - co s běžnými léky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
18.5.12 09:56

Homeopatika - prosím o radu

Hezký den,
prosila bych o radu nějakou homeopatku. Dcera měla asi před měsícem zánět průdušek a vedlejších nosních dutin. Dneska se jí zase objevila rýma, mám strach že se jí to vrátí a dostane znovu antibiotika. Proto bych chtěla prvně zkusit nějaká homeopatika. Vím, že je to těžké určit takhle, ale třeba mi někdo poradí. Je bez teplot, normálně si hraje, smrká, ne moc, hleny žluté, ale špatně dýchá, asi to má ucpané vzadu, zadní rýma. Dávám ji probiotika, začala jsem sinupnet a nos proplachuji vincentkou. Když nasadím homeopatika, mám nechat ty běžné léky nebo vysadit? A jak poznám, že homeopatikum bylo vybráno správně? Předem děkuji za případné rady. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
18.5.12 10:00

Omlouvám se předem za nehomeopatickou radu, ale názor z ORL zní - podávat opravdové kapky, v noci i přes den, samotná vincentka či mořská voda nestačí. Zvlhčit, odsát, znovu zvlhčit, nastříkat kapky, právě kvůli dutinám, aby se tvorba hlenu omezila a zároveň se zamezilo tomu opuchání sliznic. Byli jsme tam se synem s podezřením na dutiny či zánět středního ucha, naštětstí vše v pořádku, ale prý nemá moc smysl to patlat na přírodno, protože pak právě tam musejí řešit tyhle problémy. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.5.12 10:49

Gladys, budu nakonec ráda za každou radu, chci se prostě vyhnout těm antibiotikům. Minule jsem jí dávala Olynth a nemělo to vůbec efekt. S jakými kapkami máš dobré zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 11:12

@mistakemm u nás klasika nasivin pro děti.
Píšeš že smrká, odsáváš i tak? Já odsávám i tříleťáka, odsávačkou na lux, co vím, tak na orl mají tuto odsávačku velmi v oblibě :mrgreen: Tím vytáhneš fakt všechno. Ke spuštění zadní rýmy je nejlepší vždycky trochu frknout té vincentky a po pár vteřinách zase a odávačku teda pořádně přitlačit do nosní dírky a tak dvě vteřiny podržet, párkrát zopakovat, prstřídat dírky a najednou to začne někde vzadu šíleně chrochtat, dítě většinou ječet a vylítne nějaký extra sopel, který by nevysmrkal, i kdyby se zvencnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.5.12 11:22
@mistakemm píše: … normálně si hraje, smrká, ne moc, hleny žluté, ale špatně dýchá, asi to má ucpané vzadu, zadní rýma. …

Normálně si hraje = zatím není stav kritický. U dětí se to projeví na náladě. Špatně dýchá? Jak se to projevuje?
 Kašle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
18.5.12 11:25

Jsem homeopatka, ale vlastně nevím, co chceš poradit…Pokud bereš homeopatika, tak je nekombinuj s klasickými (alopatickými) léky. Nemělo by to žádný smysl. Pokud víš, co by jí pomohlo, tak jí to podej a během dne by měl být vidět nějaký výsledek, pokud se stav nezlepší, tak homeopatika vysaď, případně podej jiná. Jestli s tím však nemáš žádnou zkušenost, tak se buď obrať na zkušeného homeopata nebo se raději vrať ke klasické medicíně. Nejsem zastáncem ATB a ani jiných léků, ale než zkoušet na dítěti homeopatika pokus - omyl, tak bych raději upřednostnila zdraví dítěte. Z tvého popisu ti ani nemohu poradit nějaký vhodný lék, na to je to málo detailní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.5.12 11:36
@Gladys píše: … ale prý nemá moc smysl to patlat na přírodno, protože pak právě tam musejí řešit tyhle problémy. :(

Pokud podáš správný homeo lék v rozumné potenci (= síla léku), tak je zlepšení velmi rychlé.
Pokud podáš nepřesný homeo lék a neuvědomíš si včas, že nenastalo zlepšení, může to skutečně způsobit problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.5.12 11:40

@Jankap já tím myslela hlavně to výhradní podávání vincentky/mořské vody a bránění se „opravdovým“ kapkám, když už léčit běžným způsobem, tak alespoň co nejúčinněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.5.12 11:45
@Gladys píše:
@Jankap já tím myslela hlavně to výhradní podávání vincentky/mořské vody a bránění se „opravdovým“ kapkám, když už léčit běžným způsobem, tak alespoň co nejúčinněji.

To je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.5.12 12:32

Nekašle, nos má asi trochu ucpaný, protože tak jako sýpe, nevím jak to napsat, ale zároveň trošku smrká, takže to nemůže být ucpané úplně. Nevím co ještě připsat o jejím stavu. Pokud seženu homeo, vysadím alopat. léky, a pokud neuvidím brzy zlepšení tak nasadím znovu klasické léky.
Ty její příznaky jsou zatím asi takové ne moc specifické, ale myslím si, že čím dřív zakročím tím líp, prostě to podchytit nějak v počátku, abysme právě neskončili s těma antib.

Příspěvek upraven 18.05.12 v 12:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.5.12 12:33

Gladys, to odsávání určitě vyzkouším. Odsávačku už dávno nepoužíváme, ale proč to nezkusit, nic tím nepokazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.5.12 12:36

Nějaké malé zkušenosti s homeopatiky mám, ale v tomhle případě vůbec teda nevím co nasadit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.5.12 14:16

@mistakemm Markéto, kolik jí vlastně je?
Hele, zkus otevřít okno a vyzkoušej, jestli je jí líp na vzduchu. A sleduj, čím se její stav zlepšuje, čím zhoršuje.
Zatím se mi to nezdá tak vážné, že by bylo potřeba na to dávat lék, a také tam není nic moc, čeho by bylo možné se při předpisu chytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.5.12 19:04

Jankap, byly jsme doteď venku, protože se něco semlelo a musela jsem ještě něco zařídit. Zdá se mi, že po pobytu venku je jí trochu líp, že se jí líp dýchá. Pořád je v pohodě, veselá. Zkoušela jsem i odsávat, ale nedostala jsem z nosu nic. Jsou jí 3 roky. Tak jí zatím dávám ty léky co doteď, ještě jsem přikoupila nasivin a uvidíme.
Všem děkuju za rady a komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.5.12 20:19

jestli snese teplo vodu, tak me jako male hodne pomahalo ponorit ruce do teple vody (pripadne nohy) a hned do postele do tepla. Ryma se spustila. Nebo klasicke naparovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová