Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, rozpustit ve vodě a podat tak. Píše se to v „chytré brožurce“ co jsme dostali o homeopatikách.
Drtila jsem, mám pocit, že mi Dr. říkala, že to nesmí přijít do styku s kovem. Kuličku jsem si dala na talíř a drtila plastovou stěrkou na bábovku. Pak jsem to smíchala s vodou a dávala jí stříkačkou, ale to byla malinká. bych to dala na nějakou platovou lžičku a šupla mu to du pusy, homeo, co jsme zatím měli, byly vždycky sladký, tak jí to moc chutnalo ![]()
Rozpuštěné ve vodě. Jako malé jsem podávala v injekci, teď rozpustím v trošičce vody a dám lžičkou.
Já tu kuličku vložím mezi složený papír a třísknu do ní paličkou na maso. Přesypu na lžičku a šup do pusiny. ![]()
Neni třeba to ani dělat, stači voda ma to stejny ucinek. A placemo miminu fakt nepomuze
Do půl roku na umělou lžičku do kapky vody, rozpustit a do pusiny od půl roku jsem dávala rovnou do pusiny, ale dítko podržela v sedě, aby nezaskočilo a pěkně to vycucalo.
@Bohemund píše:
Neni třeba to ani dělat, stači voda ma to stejny ucinek. A placemo miminu fakt nepomuze
No myslím, že o tomhle diskuze opravdu není ![]()
Taky rozpouštím v troše vody a dám vypít,malý má zrovna průjem,tak homeo dávám.
Mě MUDR řekla, že homeopatika nesmí přijít do styku s kůží a s kovem. Takže sypnout na umělou lžičku do trošky vody, nechat rozpustit a do pusinky.
já teda dám do stříkačky daný počet kuliček, do skleničky vodu a nasaju do stříkačky.. jakmile se rozpustí, aplikuju do pusiny, malej z té stříkačky krásně cucá..
ja nechala rozpustit na lzicce, mela jsem takovou sikovnou mekkou, co drezela a nezklapela se. Hom. od boironu jsou ale velka, tak se rozpousti dost dlouho a nekdy je treba hned. Neni treba rozpoustet vic kulicek, staci jedna.
9 mecicnimu bych to uz lupla rovnou do pusy, dcera uz to zvladla cucat. Sypu z vicka.
taky si lze udelat zasobu do vody a do lavhicky a upijet pres den
@jessamin píše:
Můžu tu kuličku rozdrtit??? Nebo ji musí polknout celou? Třeba s kouskem chleba…? Malému je 9 měsíců. Děkuji
Homeopatikum musí být chvíli ve styku se sliznicí úst.
9m miminku už můžu dát kuličku cucat, ale je nutné, aby ji chvilku pocucal. Pokud ji hned spolkne, není to ideální. Někdy je dobré dát mimču kuličku mezi dáseň a tvář. Než jí vydoluje, tak jí pocucá.
Proto se mi zdá lepší rozpustit kuličku ve stříkačce s vodou. Kulička se nemusí rozpustit úplně, když vidím, že je kulička menší, tak lehce protřepnu a stříknu mimču do pusinky.
Homeopatika se mohou podávat ve vodě (nebo v lihu…).
Nerozpouštět v mateřském mléce, nedávat s chlebem, mohlo by to ovlivnit účinnost.
Nerozdrcovala bych. Ono se přesně neví, jak homeo působí. Ví se, že cucání je ok a rozpuštění ve vodě je ok.
Miminku dám homeo kuličku do pusy klidně rukou. Nikdy se mi nestalo, že by to účinnost snížilo.
@peggy.sl píše:
Já tu kuličku vložím mezi složený papír a třísknu do ní paličkou na maso. Přesypu na lžičku a šup do pusiny.
Peggy, ty jsi číslo
. Tak dávej homeo mezi tu dáseň a tvářičku, ne?
@Jankap píše:
Peggy, ty jsi číslo. Tak dávej homeo mezi tu dáseň a tvářičku, ne?
TTeď už jim to dávám cucat…
takhle jsem to ,,drtila, když byly holky miminka..
Můžu tu kuličku rozdrtit??? Nebo ji musí polknout celou? Třeba s kouskem chleba…? Malému je 9 měsíců. Děkuji