Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Milé maminky,mám jeden dotázek… ![]()
Naší holčičce teď byly 2 roky a velmi se bojí cizích lidí, neznámého prostředí… I když k nám přijde někdo na návštěvu koho nezná, tak začne hned fňukat a chce chovat… Kdysi jsem někde četla, že by snad měla existovat nějaká homeopatika, která by měla strach, úzkost odbourávat… Neslyšela jste některá o tom? Budu ráda za vaše rady, zkušenosti, názory… ![]()
Přímo neporadím,ale myslím zkusit kontaktovat homeopata,kt. se zabývá konstituční homeopatií.
Existují bachovy květy, například krizová esence, mám vyzkoušeno před porodem a opravdu funguje. Ale je to ve 40% alkoholu, tak nevím, zda by to pro tak malé dítě bylo vhodné. Můžou se dát pár kapek do vody a pít, existují i ve spreji.
U homeopatik bych se poradila s odborníkem, aby to nebylo ještě horší.
Třeba tady: http://www.modryhad.cz/
Moje dcera dostala od dr. homeopatika Sédatif PC od Boiron. Bylo jí tedy 10 - je to citlivka, přestěhovali jsme se z bytu do domu a ona si nemohla zvyknout, chtěla spát u nás, v noci pořád chodila čůrat. Homeopatika by měla být proti stavům úzkosti a strachu, jen jestli se hodí i pro dvouletou.
Emanko, díky za tip
Zkusím se na to optat. Já byla jako malá prý taky takový strašpytlík a nakonec jsem z toho vyrostla, ale pokud bude možnost, chtěla bych dcerce od těchto úzkostí „pomoci“ ![]()
Emanko, ještě jsem se chtěla zeptat - za jak dlouhou dobu nastalo u vaší dcerky zlepšení?
Ahoj,
my s úspěchem používáme bachovy květové esence (www.bachovky.cz). Matyáš měl problémy se změnami v životě a bachovky nám skvěle pomohly. Je tam sice alkohol, ale kapky se dávají v tak malém množství, že se můžou dávat i dětem.
Viz jejich stránky:
*Mohou esence používat děti a těhotné ženy?
Odpověď na obě části otázky je „ano". Bachovy květové esence se vyrábějí z planě rostoucích, nejedovatých rostlin, proto u nich nehrozí předávkování ani žádné vedlejší účinky. Díky tomu jsou naprosto bezpečné a mohou je bez obav užívat těhotné ženy, miminka, malé děti, staří a vážně nemocní lidé.*
Koukala jsem, co by se pro vás hodilo a nejvíc mi vychází kejklířka skvrnitá.
Ahoj, díky moc za radu…
A ty kapky se musí nechat někde namíchat, nebo se už prodává „hotový“ produkt na určitý problém?
Ještě jsem se chtěla zeptat, kde se dají ty Bachovy kapky pořídit, jak často se musí používat ( i preventivně?). A jaké máte zkušenosti po jejich vysazení? Vrátí se problémy zpět?
Monitschko
užívací lahvičku bachovek ti namíchá terapeut, který s nimi pracuje. Většinou jsou to homeopati nebo kineziologové. Namíchat by je měli i zde http://www.bachovaterapie.cz/.
Užívají se na zharmonizování negativních emocí, min 4× 4 kapky denně, do nápoje nebo na jazyk. Většinou stačí jedna lahvička, u hlubších problémů, pokud jsou potíže ve „vrstvách“, tak se pak míchá další podle akutuálních potíží.
Pokud je problém hlouběji, může se stát, že na něj bachovky stačit nebudou. Pak je dobrou alternativou třeba homeopatie nebo kineziologie.
zajimave…
.....V naši zemi se setkáváme se třemi výrobci homeopatických léků: Boiron (Francie), Dr. Peithner (Rakousko), NHL ZDRAVÍ (ČR). Každý lék, dříve než se dostane na náš trh, musí projít tzv. registračním řízením sestávajícím se ze zkoušek na jakost, bezpečnost a účinnost. Jedinou výjimkou ze zákona jsou právě homeopatika, u kterých se nestanovuje účinnost, neboť je neprokazatelná. Jediným vysvětlením, proč homeopatická léčba stále přežívá, je její velká ekonomická výnosnost. Tyto léky jsou často dražší než běžná léčiva, byť neexistuje žádný seriózní výzkum a vývoj preparátů je finančně velmi nákladný. O tom, že homeopatie je metodou neúčinnou, není ve vědeckých kruzích pochyb, jenže vysoké zisky z prodeje lacino vyrobených „léků“ umožňují masivní propagaci a nátlak, kterému ustupují i zdravotnické a lékařské instituce, které se obávají vyjádřit jednoznačné stanovisko. Pro zajímavost uvádím údaje z roku 2004 o firmě Boiron, jejíž kapitál byl 18 672 000 eur a obrat činil 313,15 milionů eur…