Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj , holky jak srazit teplotku? máme v 14,00h Nurofen a v 17,30 čípek , i přesto máme 39,7, malý nemůže usnout, hned se budí když zakašle , mám dát zábal a jak? Dnes jsme byli u Dr. a máme antibiotika, a kapky na kašel,má angínu.
marie,
vezmi bavlněnou plínu, namoč ji do chladné, ne ledové vody, můžeš přidat trochu octa, a zabal do ní Ládíkovi nožičky až po kolínka, pak přes to dej suchý ručník a nechej mu to tak půl hodiny na nožičkách.
Můžeš udělat i zábal na zápěstí.
Nebo když horečka nebude klesat, můžeš mu do mokrého prostěradla stejným způsobem zabalit celé tělíčko.
A hodně pijte!
PS: u holek čípky nepoužívám, na ně prostě nefungují. někde jsem četla, že čípky spíše udržují stávající teplotu, příliš ji nesrážejí. a jestli máš doma něco jiného než nurofen, tak to vyzkoušej. u klárky mi nejlíp působí brufen, u petanky zase panadol. každému se osvědčilo něco jiného.
nevím jestli už nejdu pozdě s radou,ale nám mudra říkala ,že lepší než zábaly je vlažná koupel
přeju brzké uzdravení Lucie
já bych teď dala zase nurofen, vždycky střídám čípky paralen a nurofen sirup a zabírá, střídám po 3 hodinách..samozřejmě musí být jiná látka nesmí to být se stejným obsahem
Ahojky,
já jsem malému snížila horečku koupelí-do teplé vody jsem pomalu připouštěla studenou,přitom jsme si hrály.Zábaly u nás nepřipadají v úvahu,ječí,až se barák třese a mě to teda přes srdíčko nejde.Taky se mi osvědčilo ve vyvětrané místnosti nechat spinkat jen bez přikrytí v pyžamu.Teplota během 15 minut klesla o 2stupně.Samozřejmě dáváme nurofen,čípky u nás nezabírají.Mám teď čerstvé vzpomínky,protože malého (3r)hlídala babička,zabalila ho,ať se prý vypotí a chudákovi vyletěla teplota skoro na 40!I přes zákaz balit ho mu málem uvařila hlavu.Děs…Tudy cesta nevede.Katty
Ahoj,
Bara mela horecku nedavno a pomhlo ji ochlazovani nozicek vlaznym zabalem vody s octem a na to ponozku. Studene zabaly se nedoporucuji u deti co maji studene nozicky a ruciciky. Lepsi je sprcha o 2 stupne chladnejsi nez je teplota. A jak nekdo psal, nenabalovat, jen v plene a pod plenkou, osuskou. A stridat ibalginxparacetamol a hodne pit.
Nam nastetsi pak definitivne teploty srazily Paralen cipky, neb sirup letel ven.
Ahoj, holky, díky moc za rady, už asi zabírjí antibiotika, neb máme „krásných“ 38,5°C.