Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím 14 dní již bereme Stoptussin a teď již 3 den Hedelix. Kašel stále. Rýmu také již 14 dní a také nepomáhá vůbec nic. Malá má 3 roky. Teplotu nemá. Už nevím co jí dát. Nemáte rady ? Chodíte s dětmi ven když mají kašel a rýmu?
no, já chodím ven pořád, je pravda, že se letos toho kašle nemůže zbavit, ale má to vyloženě z toho, že se venku honí s dětmi. Už to neřeším, prostě se z toho vychrmlá.Ale nevím, jak těžkou rýmu a kašel máte. Spíš si myslím, že to chce posilovat imunitu. Postupně otužovat, nepřetápět, zkus i dětské čaje na posílení imunity, měsíčkový olej. Na kašel pomáhá sušený zázvor (když ho bude jíst), nebo zázvorový čaj s anýzem osladit medem, pokud nemá alergii či ekzém. Kup pendrek, tam jé lékořice, některé děti to mají rády a na kašel to také pomáhá. A neboj, už začíná být hezky, tak se z toho vychrchlají.
Tak jsem dostali u doktorky Mucoplant jitrocelový sirup tak pije ten ale nic molc, sice už je to lepší než před 14 dny ale stejně ta léčba je fakt pomalá. Vždycky to měla za 3 dny za sebou a teď se jí to tam pořád nějak v tom nose a krku miškuje tak pokašlává, posmrkuje. S nejhorší je že já jsem na tom stejně, kašlu už 14 dní, už taky nevím co si mám vzít a halvně v noci. děs
Mě na kašel nejlíp pomáhá ACC Long, šumivé tablety. Krásně začnu odkašlávat a pak to brzo přestane..Ale pro malou to nebude.Tý bych zkusila Stodal sirup (homeopatický) a kloktat šalvějí(čajem), a i trochu slabý popíjet. Nejdůležitější ale je posílit imunitu, na to je dobrý rakytník nebo echinacea (ptát se na sirup pro děti), často se dělají kapky, ty obsahují alkohol..
Prosím již 3 den bereme na kašel Fenorin a kašle ještě víc.Prosím jak dlouho jste čekali než jste kapky vyměnili, mám je dávat ještě dál když nepomáhají? Měli jsem již Stoptusin. Hedelix a Mucoplant a nic nepomohlo.
Ještě jsem neměli Silomnt.Kkterá maminka dávala pomohlo to a za jak dlouho? Prosím?
Nemělo by se utž po 3 týdnech kašle dát antibiotika?
Jsem na tom stejně, po týdnu braní stoptussinu jsme skončili na pohotovosti, protože ji to vůbec nešlo vykašlat a dusila se. Teploty nemáme, jen trochu rýmu. Doktorka nám předepsala přes den aerius a mucosolvan a na noc 1/2 dithiadenu. Super!!!!!!!!!prospí celou noc bez kašle, a i ten se jí přes den strašně zlepšil.Myslím, že tak za 3 dny bude zdravá.
Jo a silomat jsem dávala taky, nám to teda nepomohlo, měli jsme i sinecod, ten byl teda lepší. Ale fakt super, je ta kombinace nahoře.
A ten aerius je tak trochu pro alergiky, doktorka na pohotovosti říkala, že začínají pučet stromy a plno dětí je třeba alergiků a anise o tom neví. To pak dráždí sliznice a kašle se z toho. No snad je to všechno. ![]()
Děkuji za rady, určitě se na to poptám a budu to chtít napsat, sama od sebe mi ta doktorka nedá fakt nic!!!!!!!!!!!!!!!
Tak jsme dostali antibiotika Duracef a také Aerius. Tak jsem zvědavá, kašle příšerně a už má také zase rýmu tak doufám, že už konečně něco pomůže po 3 týdnech
@Peťka_smutna píše:
Ahoj, prosím poraďte, týden kašlal, týden sme dávali mucosolvan, bez efektu, byli sme u dr., další týden ACC a kašle pořád k tomu hnusná rýma. Už nevím co dát. Vaříme čaj na průdušky a ráno dostává sirup na posílení imunity…
bram zábal. povařit bram ve slupce, rozmačkat v utěrce, dát na hrudník, pozor na opaření. a nechat do vychladnutí. třeba ještě přikrýt. jinak na suchý kašel u nás fungují homeopatika drosera 30ch, 10 kuliček před spaním, a pak třeba po poledni. jinak dělám tymiánový sirup. rozpouští hleny, pomáhá i při kašli.
Rozkrojit cibuli a dat k posteli na noc. Pokud neni bojovnik, tak nakrajet cibuli na drobno, nahrat na pare/ davam plenu na parak na knedliky a na to cibuli a necham prohrat/, dat do ponozek a ty natahnout na noc na hohy a cibuli urovnat na chodidla.
Tymianovy sirup domaci je skvely, stejne tak cibulova stava. Recepty najdes na netu.
Zvlhcovat vzduch, nepretapet a casto vetrat.
@Peťka_smutna Ahoj, mě oslovilo toto: https://www.emimino.cz/…osti-298575/
už sháním… nemá někdo k darování - na trase Benešov, Sedlčany, Příbram, Beroun, Praha, Slaný, Žatec, Roudnice n/L, a široké okolí. ![]()
@Peťka_smutna U takto malého se hlavně „hodit do klidu“, rýma je převlečený strach… a tvůj strach chytá děťátko… pokud kojíš - „vykojit“
zůstat doma v posteli třeba 3dni v kuse - nikam nemusíš, nic nemusíš… jen být s prtětem, jenom radost.