Rýmovník - zkušenosti

241
1.10.17 23:26

Rýmovník - zkušenosti

Maminky máte některá zkušenost s rýmovníkem? Má cenu si ho pořizovat, je to k něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
1.10.17 23:40

@japato Těžko říct, zkus a uvidíš. Však to nestojí majlant, takže kdyby to nefungovalo, nemusíš litovat vyhozených peněz a budeš mít prostě jen kytku.
My máme rýmovník od jara, nějakou dobu trvalo, než se rozrostl, dostala jsem jen malou odnož, ale jo, mám pocit, že je to poslední dobou lepší. U nás teda na rýmy trpí spíš jen mladší syn. Ještě na jaře mu teklo z nosu nonstop, měl to tak celou zimu i podzim předtím a dokonce i v létě soplil, teď mu utřu nos max. párkrát za den a má i období, kdy mu neteče z nosu vůbec. Starší neměl rýmu od února. Ale jestli je to rýmovníkem, těžko říct. Já ho mám ráda, nechala bych si ho, i kdyby nefungoval. Je to pěkně vypadající bezúdržbová kytka a hezky voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
1.10.17 23:51

Osobně můžu rýmovník opravdu doporučit. Mám ho skoro v každé místnosti, při rýmě dám dcerkám vždy před spaním jeden lístek do ruky s tím, ať ho rozlámou na kousky a ty položí na polštář. Teď zkouším rýmovníkový sirup, sladím jím s ním čaj. A můžu říct, že ty rýmy už opravdu nejsou co bývaly a jsem si jistá, že je to právě díky rýmovniku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
2.10.17 00:12
@japato píše:
Maminky máte některá zkušenost s rýmovníkem? Má cenu si ho pořizovat, je to k něčemu?

co to je - dej odkaz - dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.10.17 00:55

Krom toho, ze ta rostlinka/kyticka stoji par korun, tak se i krasne mnozi - staci ustrihnout kousek a dat do vody a pusti bez problemu korinky. Ja ji kdysi dostala od ditka, namnožila pro segru, mamu, tchyni i tetu a to jsem kozel zahradnikem. Tvaruju ji do koule, mam ji na parapetu a roste krasne, prezije, i když na ni clovek zapomene občas s vodou.

Spis mne zajima anginovnik. Videla jsem ten na pouti u stanku za 75,– a pry staci ustrihnout dva centimentry a zvykat. Takze beru zkusenosti :palec:

• Citovat
  • Upravit
7250
2.10.17 01:51

Dětem vařím z rýmovníku čaj a do druhého dne jsou bez rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.10.17 06:25

Za mě rýmovník můźu také doporučit. V únoru, když jsem byla těhotná, dostala jsem rýmu jak vrata. Tak jsem si do hrnce dala vodu, mořskou sůl a asi 3 listy rroztrhanýho rýmovníku, jitrocel (trochu jsem mela i kašel) provařila a pak inhalovala asi 3× denně cca 10-20 minut. Za dva dny jsem měla rýmu pryč. No a před 14 dny jsem byla na tom stejně. Opět udělala inhalaci a zase mi po 2 dnech bylo hej :)… Sama jsem se divila že to funguje ale nevím. Každý je jiný a co funguje na mě nemusí fungovat na ostatní… Jen vyzkoušet ???????? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
2.10.17 06:42

Kde se dá sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
2.10.17 06:48
@Hanka1 píše:
Krom toho, ze ta rostlinka/kyticka stoji par korun, tak se i krasne mnozi - staci ustrihnout kousek a dat do vody a pusti bez problemu korinky. Ja ji kdysi dostala od ditka, namnožila pro segru, mamu, tchyni i tetu a to jsem kozel zahradnikem. Tvaruju ji do koule, mam ji na parapetu a roste krasne, prezije, i když na ni clovek zapomene občas s vodou.Spis mne zajima anginovnik. Videla jsem ten na pouti u stanku za 75,– a pry staci ustrihnout dva centimentry a zvykat. Takze beru zkusenosti :palec:

Prosím tě jak jsi to myslela, že ji tvaruješ do koule? To jako nějak zastřiháváš? (Možná blbá otázka ale v tomhle jsem úplně mimo). Já jí mám taky na parapetu a ty šlahouny mám až do stropu (nějak se mrška rozrostla) a nevím, jestli jí můžu ustřihnout, nebo ne. Zase bych o ni nechtěla přijít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2495
2.10.17 06:56

@nataluska prosim jak delas caj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116058
2.10.17 07:01

Holky a ten rýmovník se dá normálně koupit? semínka nebo už rostlina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.10.17 07:06

Jé, taky ho mám, dostala jsem ho od kamarádky, množí se úžasně bez problémů, děti ho mají v pokojících, ještě neměly rýmu, takže nemám odzkoušeno, jak bude fungovat. Kamarádka říkala inhalovat taky, přelít pár lístků horkou vodou a vdechovat páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.10.17 07:07
@terrka83 píše:
Prosím tě jak jsi to myslela, že ji tvaruješ do koule? To jako nějak zastřiháváš? (Možná blbá otázka ale v tomhle jsem úplně mimo). Já jí mám taky na parapetu a ty šlahouny mám až do stropu (nějak se mrška rozrostla) a nevím, jestli jí můžu ustřihnout, nebo ne. Zase bych o ni nechtěla přijít :D

no jasně, můžeš to stříhat, jak chceš, je to plevel, stačí nechat dva lístečky a za chvíli zase obrazí. Ty nastříhané kousky, a jeden šlahoun můžeš nastříhat na několikrát, dáš do vody, za chvíli pustí kořen a hned do hlíny. Takhle ho můžeš namnožit všem. Já dostala jeden šlahounek a už jsem z toho za léto vypěstovala 8 rostlinek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.10.17 07:12
@aiwwa píše:
Holky a ten rýmovník se dá normálně koupit? semínka nebo už rostlina?

http://www.bylinkyprovsechny.cz/…ti-v-kuchyni a dá se to koupit v květinářství za pár korun. Pak se to množí, je to fakt plevel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
2.10.17 07:12

Tak ja dostala vcera odnoz a jsem na nej zvedava. Deti sopli uz dlouho.

@Katuskka sezene se jednoduse. Jestli mas fb, zeptej se na zdi a vetsinou se najde nejaky znamy co ho doma ma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí