Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsichni,mam k Vam prosbu.Muj mesicni chlapecek dostal rymu a ma i zvysenou teplotu 37,2.Rymu dostal asi odemne nebot i ja jsem trochu nastydla,mnela jsem take zvysenou teplotu,ale ta uz mne presla,ryma ta tu jeste trochu je.Lukaska stale kojim,ale nevim jestli je to spravne ,kdyz ja sama nejsem jeste fit.Navic se i trosku osypal,jak na hlavicce tak i na tvaricce i na dekoltu ma cervene pupinky s bilou hlavickou.Byla jsem i u lekare,ale moc jsem se nedozvedela.Ziji uz sest let v Anglii a lekarske praktiky jsou zde jen na bazi paracetamolu.Obracim se proto na vsechny maminky,ktere mi svou skusenosti mohou poradit jak srazit u Lukaska teplotu a vylecit rymu.Dale bych se chtela zeptat jestli mohu kojit a pokud by nekdo vedel co znamenaji ty vyhozene pupinky a jak se jich zbavit.Dekuji Vsem a jsem strasne rada ze existuje neco takoveho jako je eMiminko.cz
Naopak koj koj a koj.Brzo bude malej o.k.Získá protilátky.Hodně odsávej vysavačovou odsávačkou a zvlhčuj vzduch. ![]()
Napadla mě 5nebo 6tá nemoc,ale taky potničky,těžko říct
Natynko, tak na teplotu 37,2 bych zatím nic nedávala
Kdyby byla telpota vyšší, dala bych paralenový čípek - takže ten paracetamol
Kojila bych dál
A ty pupínky bych tipla na novorozenecké akné, které je běžné
nebo potničky
Jestli má malý rýmu, odsávej, kapej do nosíku nějaké šetrné kapky
Ať je brzo líp ![]()
Určitě koj, předáváš tím i protilátky. Pupínky bych viděla na potničky nebo novorozeneckou vyrážku. Do nosu doporučuju tohle (pokud se dá u vás sehnat) http://www.apatykarka.cz/…3879midi.jpg
a odsávat (nám se osvědčila odsávačka na vysavač, jde to rychle a efektivně). Na teplotu do 38°C (pokud měříš v zadečku tak nad 38,5°C) nic, pak bych asi volala doktorovi nebo na pohotovost, páč u dětí do 3m se aspoň u nás má každá horečka konzultovat s lékařem. I na sirupech je doporučený věk od 3m (do 3m jen při reakci na očkování).
Přeju rychlé uzdravení. ![]()