Horecka

122
8.11.05 14:18

Horecka

Ahojte holky,
prosim o pomoc pri srazeni 40 stupnovych horecek u 10 mesicniho chlapecka.

Jeste pred nedavnem jsem tady cetla hafo prispevku jak na to a ted jak na potvoru nemuzu nic najit :).
Zatim jsem zkouseli studene zabaly, ale zda se mi to dost drasticke - neznate jeste nektera nejakou jinou, jemnejsi metodu? Mam pocit, ze jsem cetla neco o „octovych ponozkach“ a zabalu z tvarohu, ale nejsem si jista postupem.

Budete zlaticka, diky moc …

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122
8.11.05 14:30

… tak jeste jednou ja.

Zjistila jsem, ze jsem srazeni horecek hledala u miminek a ono je to krasne rozepsano u batolat …

Tak se moc omlouvam … holt nevyspala matka s placicim ditetem v naruci …

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.11.05 14:31

ahoj Silvo,
ja jsem misto zabalu pouzivala ochlazeni ve vode.Malemu jsem napustila vodu stejne teplou,jako mel horecku,ponorila a kolem nej sprchou postupne vodu ochladila.trvalo to kratce,nam to pomahlo,horecka se snizila,malemu se ulevilo.
To teda misto toho klasickeho zabalu,jen nesmi byt chladne ruce a nohy.to bych jinak do vody nedavala.S octem ci tvarohem jsem to taky nekdy cetla,ale nezkousela,nam nastesti pomohlo vzdy horecku srazit timto zpusobem,a pak dat(pri tech 40C)panadol.
Preji brzke uzdraveni
 Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
8.11.05 14:41

Ahoj, rikali nam na kursu prvni pomoci, ze u miminek lze pouzit pridavani kostek ledu na trisla…krome zabalu, ale asi je to taky trochu drasticky, ale lespi nez ledovou vodu na cele telo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.11.05 14:48

Holky,
diky moc. Urcite to vyzkousim (jdu chystat vanu a mrazit kostky :) …

Nevite jeste, proc se „studene“ veci nesmi delat, kdyz ma mimisek studene rucicky a nozky? To je presne nas pripad. Mam mu je napred rozehrat (vyfrotyrovat rucnikem) nebo je nejaky jiny postup?

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
007
111
8.11.05 16:32

Ahoj,
my delame klasicke zabaly. Prcka zabalime do mokre osusky a pak jeste do suche. Vlezeme pod perinu a cekame cca 5min. Pokud zabal nezabere opakujeme po 15-20min. max. 3×.
I kdyz je to pro mrnouska urcite neprijemne, tak doporucuji. Nam po zabalu horecka vzdy klesla a uz se nevratila.
 Klara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evelina1705
12.3.12 12:58

Ahoj, já mám od doktorky radu - chladit - a to tak, že koupele 37°C, dále chladit čelo, zátylek a třísla. Nicméně pokud je horečka stále vysoká, nasadila bych už např. Nurofen, jelikož to pro děcko není zdravé tak vysoké horečky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure