Pohanka, jahly,....

1754
7.11.05 20:30

Pohanka, jahly,....

Ahojte holky,

zajimalo by mne od kdy muze mimi dostat v prikrmu pohanku, jahly, cizrnu apod. zdravou vyzivu.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
7.11.05 20:45

Ahoj lenko, taky jsem zvědavá na odpovědi, jelikož my jíme zatím jen jáhly, zato už od 7měsíců, kdy přikrmujeme, to určitě neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.11.05 20:47

Ahoja Lenko,
já jsem dávala pohanku a jáhly od začátku,tj.mezi 6.7.měsícem.A cizrna je luštěnina,taKže s tou bych počkala až po roce,podle toho ,jak Tvoje mimíně tvládá,když jíš luštěniny Ty(tedy pokud kojíš) :wink:
Mojřička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
7.11.05 20:53

Pohanka a jáhly se můžou hned od počátku příkrmů, dokonce se doporučují, protože jsou bezlepkové. Jako kaše. My jsme koupili dokonce ve zdravé výživě instantní kaši Otesánek pohankovo - rýžovou, která se smíchá s mlíkem a je to hotovo. Cizrna nevím, nemám zkušenosti. Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
7.11.05 20:54

Ahoj.

Pohanku a jáhly ve formě instantních vloček - velmi variabilní a snadné na přípravu - používáme také od 7 měsíce. Používám od firmy Plody slunce - www.rhnatur.cz .

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
7.11.05 22:22

Ahoj,

zrovna dneska jsme poprvé vyzkoušeli pohankovo-rýžového Otesánka ! /i když ne zrovna s výrazným nadšením - no jako u novinky…/. Chtěla jsem, ať má malý nějakou změnu, s lepkem chci ještě počkat.

Ale chtěla jsem se zeptat - Beruško, prosím Tě - dneska jsem právě koupila pohankové instantní vločky, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Ale není tam návod na přípravu - předpokládám, že se taky jenom zalijí horkou vodou nebo mlíkem /bez vaření/ a pro mimi následně rozmixují - nebo ne???
Děkuji za rady
Viťka + Pavlík 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
8.11.05 10:21

-

diky za vsechny odpovedi. Jeste bych se chtela zeptat od kdy bezlepkove piskoty, susenky a ostatni bezlepkove pecivo. Mame v rodine bezlepkovou dietu, takze s lepkem se chystam experimentovat az o hodne pozdeji. Jeste me napadaji burizony bez prichute, od kdy se muzou pridavat do jidla?

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
8.11.05 10:52

Ahoj,

my dáváme Matyášovi pohankovo-kukuřičné kaše asi od 7. měsíce. Na zimu je pohanka dobrá, ale pozor s ní v létě. Je hodně zahřívající, tak v létě ji radši vynechat, aby se nám prcci nepřehřáli :-)

Lenko, asi ses ptala na sladké sušenky. V tom ti moc neporadím, Máťa je nedostává (je mu 10 měsíců) - ze sladkého dostává zatím jenom ovoce.. Ale na křoupání miluje kukuřičné křupky nebo kukuřičné tyčky. Měli by je mít v každé zdravé výživě. Jsou z kukuřičné mouky, tudíž bezlepkové. My sice bezlepkovou dietu nemáme, ale stejně do něj tak do roka ten lepek nechci moc cpát.

Papa
Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
8.11.05 13:28

Ahoj Vitko,

instantní pohanku, jáhly… používám jako zahušťovadlo. Kaši dělám normální rýžovou nemléčnou od Hami (i ochucenou). Instantní výrobky raději zalévám vývarem zeleninovým nebo masovým- jídlo není tak mdlé, pak přidám do namačkané (výjmečně namixované) směsi zeleniny, dají se přidat i do přesnídávky - trochu déle se nechají odvlhnout, stejně to jde i do ovocné šťávičky nebo do jogurtu. Nemixovala jsem je. Nápadů je neomezeně. Stačí vyzkoušet.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.11.05 16:26

Beruško,
dík za dobré tipy :D
Sama jsem na to dostala chuť!
 Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
10.11.05 19:37

Ahojky,
já bych se taky chtěla zeptat: Od kdy dávat lepek? Jiříkovi je skoro 8 měsíců. Díky za radu
ahojky jana a jiřík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
10.11.05 20:03

Obecně se doporučuje nepodávat lepek do ukončeného 6. měsíce. Dětem s projevy alergie nebo s celiakií v rodině - nesnášenlivost lepku - se doporučuje mírný časový skluz. Myslím, že všechno záleží na přiměřeném množství.
Radimek měl diagnostikovánu částečnou alergii na bílkovinu kravského mléka a výrobky s lepkem podáváme od ukončeného 8. měsíce - kaše, chléb, teď i těstoviny…

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
10.11.05 20:39

Ahoj Jani,

v každé knížce se dovíš něco jiného - doporučený začátek se pohybuje mezi půlrokem a rokem. Na medicíně se momentálně přednáší, že norma by měl být ten ukončený 8.měsíc /pro všechny/. Děti alergické nebo s alerg.dispozicí či celiakií v rodině by měly dostat lepek později, doporučuje se počkat aspoň do 10.měsíce, nejlépe do roka.

Viťka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
13.11.05 20:28

Ahoj holky,
děkuji vám za odpověď. Nechám tomu volný průběh. Zatím mám zásoby kašiček bez lepku. Takže až nebudou zkusím už s lepkem.
Díky a ahojky jana a jiřík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky