Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
blíží se zima a tak přemýšlím o tom, jak to budeme dělat s oblíkáním a vyslíkáním zimní bundy při vstupu a výstupu z auta. Máme jakoby péřovku a v té Matýsek jezdit v autě nemůže, takže mu ji mám před autem sundat? Potřebovala bych asi ještě jednu ruku, mrská se
a má už teď 11 kg. A co když bude mráz? Už takhle je protivnej, když ho budím a vytahuju z auta a co teprve když ho vytáhnu do zimy? Poradíte, jak jste to dělali Vy?
Díky moc
Lasička a Matýsek 10 m.
Lasičko,
teplejší bundičku už dávám. Ráno je chladno, na přechod do auta dávám Báře mikču slabší,ve které v autě může být. Netopíme moc. Po výstupu z auta jí hodim bundu přes zádíčka, aby nenastydla, jen přebíháme ze dveří do dveří.
Jinak prostě oblečená v bundě, těsně před dáním do auta sundám a zas hned po vyndání z auta oblíknu. Hlavně rychle a když víš, že budeš brzy vystupovat, rozhodně netopit, aby se zbytečně dítě nepotilo, ať nenastydne. V zimě podle mě bude stačit nechat ve slabší mikče a pak oblíknout bundu. Sedět v bundě nemůže, to je nesmysl. Jen to chce cvik a pak to půjde samo
Ahoj Lasičko,
úplně souhlasím s Gabinkou- taky to takhle děláme a jsme staří jako vy…
Někdy je pravda trošku řevu při svlékání a hlavně potom při oblékání, ale myslím, že se to den ode dne zlepšuje, asi i proto, že už mám ten „grif“ a tak dlouho mi to netrvá ![]()
Pohodové cestování ![]()
Ahoj Lasicka,ja na kratku vzdialenost bundicku nechavam oblecenu a v aute nekurim len ozaj minimalne.Ked cestujeme dlho napr na Slovensko v aute Tobiaskovi bundu vyzleciem a prehodim cez neho deku aby mu nebolo zimka ked zaspinka.Uz nech mame zase leto a nemusime takyto problem riesit.
pa pa
Ahoj,
ja pro prechod do auta malou zabalim do teple deky. Bundicku oblikam az pred umistenim do kocaru.
Terik
Ahojky, tak my to delame nasledovne : Pokud jedeme kratsi vzdalenost, do pul hodky, tak mu bundicku necham, rozepnu mu ji, sundam cepicku a v aute netopim. Pokud je to delsi vzdalenost, tak bundicku sundam a hodim pres nej deku (tu si stejne hned kopne ne zem) a v aute zatopim. No a pokud jedeme a pak hned jdeme na prochazku v kocarku, tak s sebou beru kombinezu a pak ho do ni jeste v aute prevliknu.
Cauky Romca a David