Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, začíná zima a já nevím co na sebe. Porodím v březnu, takže celou zimu si bříško ponosím. Mám těh. lacláče, který jsem na konec zavrhla, není moc příjemný když jdu na zachod a musím si vyslíkat svetr, mikinu a až pak lacl. Takže nosím normální těhu kalhoty (jsou krásný a mooooc mi sluší
) trička nosím ještě co jsem měla z dřívějška a svetry. Trápí mě zimní bunda. Jak to řešíte vy? Starou co jsem měla loni už přes břicho nezapnu a jelikož mám velikost 44 tak větší bundu seženu stěží. Taky nechci vypadat jak strašák. Větší číslo bundy se samozřejmě sehnat dá, ale jsou to střihy našich babiček a já jsem v tom jak v pytlu, chci i v těhu vypadat dobře. Těhotenský bundy a kabáty sice jsou, ale ty peníze za to vyhazovat nebudu. Mají to strašně předražený a ze sekáču nic neseženu. Jak tohle řešíte vy? Už je docela zima a já chodím nabalená do svetrů… Napdla mě pelerína, dá se nosit přes celou zimu a kde ji sehnat???
Díky moc.
Teda, vy na mě prdíte
Už čekám půl hodiny a nikdo nenapsal ![]()
ahojky,
ty jsi ale nedočkavá
normálně bych nenapsala, protože konkretní radu nemám,ale tak se těšíš na odpověď ![]()
já rodila v unoru a překvapilo mě, že chodíš tak nabalená. Mně totiž bylo furt vedro
nosila jsem jen tričko s krátkým rukávem a svetr a pak kabát,který jsem měla už dávno ,ještě z mé "větší velikosti " a ted se hodil.A dokonce vydržel i to bříško v 9m ![]()
Irias + štěpán 8,5m
Ahojky,
taky jsem rodila v březnu a zimni oblečení pro mě byl docela kamen urazu, ať jsem si oblíkla cokoli, táhlo mi ze spodu na bříško, což vyvolávalo okamžité tvrdnutí…Bll. Nosila jsem těhukalhoty bez laclu (chodila jsem do práce), svetry, trika, halenky…hodně obepnuté, ne odstávací. Do ledna jsem nosila kabát, když už nešel zapnout tak bundu, co mám na lyže - má totiž rovný střih a dole tkaničku, tak to šlo. Faktem je, že ta zima (dva roky zpět) nebyla nic moc a bylo docela teplo, žádný velký mrazy.
Krásný zbytek těhulkování a spokojené mimi.¨
Petra
Ahoj.
Rodila jsem loni v prosinci. Chodila jsem ve své normální bundě i v normálním kabátě. Byl natěsno, ale ještě to šlo (fakt je, že jsem odrodila v 35. týdnu). Pokud se ti nechce nic kupovat (naprosto chápu) navrhuji zkontrolovat garderobu příbuzenstvu. Možná, že tam najdeš něco nositelného, co majitel může na přechodnou dobu postrádat. Kamarádky to řešily podobně. I těhotenské a potěhotenské oblečení (po porodu se dají nosit i manželovy rifle) měly zapůjčené. Doporučovala bych paletko - bývají širší a staršímu modelu hodně pomůžě nějaká zajímavá šála, nebo jiný doplněk.
Beruška
Mrkni na www.promi.cz , v sekci těhotenské oblečení na kolekci 9fashion, mám od nich pár věcí a jsou super. Také mají dost dobré ceny.
Jinak perelýnu jsem také někde viděla, myslím, že v HaM , CaA.
Také v malém obchůdku v Metropoli na Zličíně, je to krámek přímo u vchodu ke kinu.
Ahojky,
včera nebo kdy to bylo tady dávala nějaká maminka odkaz na stránky s těhu módou…
Teď to pro mne není aktuální, ale na stránky jsem koukla a byla jsem nadšena
![]()
A je to : www.yourbody.cz
Ahoj,
malej se narodil v květnu, takže to taky na tričko nebylo
Za mě to vyřešila tchýně, která mě půjčila flaušové paleto, střih do A, takže v pohodě. Pokud jde něco popůjčovat, klidně do toho a pokud ne, nezbyde než něco koupit… Ale stejně jsem nejspíš vypadala směšně, elegantní béžové paletko doplněné těhotenskejma riflema a oblíbenou šálou s norskou vlajkou ![]()
Krásný zbytek těhu,
Věrka
Ahoj,
taky se mi mimi narodilo v březnu, já jsem sebrala manželovi bundu + měla jsem starší kabát do áčka, pod to zapínací vlněnej svetr - ten se pěkně vytáhnul do těhu velikosti. Jinak kalhoty - lacláče jsem měla moc ráda, páč mi držely břicho, koupila jsem si taky těhu kalhoty bokovky, dají se nosit i teď bez pupíku. Mně už pak bylo upřímně řečeno fuk co mám na sobě, ve všem jsem si připadala jako krabice s tím břichem ![]()
Pokud chceš nějakou novou parádu, mrkni na www.tveret.cz, mám s nimi dobré zkušenosti, lacláče, kalhoty a trička jsem měla od nich a byla jsem moc spokojená.
Mej se pěkně,
maya
Ahoj, já odchodila celou zimu v kožíšku a když už byl těsný, tak ve sportovní bundě , co mám na lyže. Ani nikdo nepoznal, že jsem těhotná. Ale to asi záleží na velikosti břicha. Pokud jsi " obdařená " velkým pupíkem, musíš pořídit větší bundu. Levnější to bude u " ťamanů ", než v těhu módě, tam neví, co by za to chtěli
.
Ahoj,
tak ¨Honzik se narodil v unoru.2zimni bundy i kabatek mi byly tesne. Manzel nastesti mel a ma Goretexovou bundu kde byly u rukavu suchy zip takze jsem mela vyhrano!Stahla jsem to na zapesti a drzelo to rukav. Resila jsem to svetr, na to bundu polartec ta byla volna a na to bundu „gorac“ a mohlo byt -15 a me bylo teploucko!!
Preju vam aby jste letosni zimu prezili v prijemnem teploucku a pozor na led!
Pa Kac+HOnzik21m
Ahoj!
Já bych nezavrhovala ty sekáče. Normálně v nich nenakupuju, ale pro ty poslední měsíce, kdy už se nevejdeš do normální bundy či normálního kabátu (nějakej asi máš, ne?) třeba něco slušivého (haha) objevíš… Já jednu pelerínu nosila, ale je tenká a pletená, šlo ten je se svetrama pod ní anebo v teplejších dnech od března dál (rodila jsem na 1.máje). Kamarádky nosily svetry a o číslo až dvě větší sportovní vestičky-péřovky. Nevypadaly špatně - sportovní typy. Dřív byly v módě „áčkový“ kabáty s páskem - bez pásku pro břicho ideální! Ale uznávám, že málokomu to sluší… Držím palce!!! Pa, Lukrecie
Ahoj:)
Já rodila na začátku dubna a zimu jsem „přežila“ úplně v pohodě díky:
svému flaušovému kabátu, který nosím normálně i netěhotná
a který má áčkový střih,
manželově zimní bundě (je to chlap jako hora)
lacláčům (jak už tu někdo psal - krásně mi držely bříško a já si v nich připadala důležitá ![]()
teplým sukním na gumu, kterých mám haldy a nosím v zimě ke kabátu (a pod ně teplé punčocháče, které jsem si koupila o číslo až dvě vttší a natáhla je i přes bříško ![]()
Svetříky jsem všechny oblékla, i když jsem měla břicho jako buben a oblečení nosím normálně upnuté … prostě se to vytáhne (po porodu to na mě trochu plandalo, ale zase se to smrsklo do pův. tvaru.
Tož tak ![]()
Baghira a Eliška
Na kurzu nám hlavně doporučovali nosit tu nejobyčejnější věc a tou je normální delší bavlněné tílko pod všechno. A je to fakt. Nic ti tak nezahřeje ledviny a vůbec sebe sama. Taky patřím k těm zimomřivějším. Měla jsem vždycky nižší tlak a teď v těhu ho nemám vyšší ale normální
Bundu jsem vyřešila nákupem v sekáči, koupila jsem si pořádný rozměr za pár peněz. Jinak těhotenské kalhoty je fakt lepší koupit ty speciální s rozšířeným bříškem. Lacláče mi dost nevyhovují, mám pocit, že než se z nich vysoukám tak se určitě počůrám. Nosím je jenom v případě nejvyšší nouze. Takže si vždycky dám tílko, rolák, v zimě ještě svetr a bundu a je to. Na www.promi.cz mají ty věci fakt pěkné tak se tam mrkni.
ahojky, řešila jsem stejný problém. Ne že bych měla tak velký pupík
, ale ty bundy mám jaksi užší
.Tak jsem nejdřív taťkovi zbalila podzimní bundu, a pak i tu zimní. Rukávy jsem krapet zahrnula dovnitř a že jí mám až ke kolenům, nevadí.Je mi krásně teploučko a nefouká mi odspodu na pupík.A když si chci teď na zastávce chvíli sednout, tak sedím na bundě a nestudí mě lavička do zadku
.
Jedinné co jsem si na sebe koupila, byli lacláče. Jinak si vystačím doma taťkovými tepláky. Sice je na mě strašný pohled ..... ale do vános to už vydržíme
.
já měla štěstí, že jsem měla docela širokej kabát, takže zbývalo dořešit „ten zbytek“. Na www.podivej.cz jsem pořídila pěkný těhotenský mažestrový lacláče a teď jsem si tam objednala i pasový džíny a mikinu pro těhulky. Škoda, že není léto, jinak bych jim vykoupila všechny ty barevný halenky ![]()