Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
muj maly trpi na prdiky, hlavne rano, tak jsem se rozhodla, ze pouziji rektalni rourku, treba mu to pomuze. Byslim v zahranici a nasi mi to zrovna poslali, ale jak se to vlastne pouziva ? Byla jsem udivena, ze je to takova normalni rourka…takze se to asi strci do zadecku a ceka se, az prdiky vylezou ?
diky Sona
Ahoj
Přesně tak. Na chvilku mu jí tam natřenou (třeba Infadolan) zaveď a čekej. Ono mu to podráždí zadeček, tak dej pozor, protože se může stát, že začne i kadit.
Ahoj Soňo,
holky mají pravdu, namazat, zavést a čekat. Anička se většinou i pokakala, ale už jsme trubičku nějakou dobu nepoužili. K ránu, když začne hekat a bručet a mručet, jí vyndám na přebalovací podložku, přitisknu jí nožičky k bříšku a začnu s nimi hýbat jako když se jede na kole. Jak se Anička rozpohybuje, rozhýbou se jí i střeva a už prdí a kaká o 106. Třeba už se to obraí k lepšímu a půjde jí to za nějaký čas samo. Držím palce, ať Mathisovi rourka pomůže.
Ahoj Věrka
Ahoj,
Pavlík na prdíky trpěl teda abnormálně, takže jsme rourku taky párkrát použili (když bylo nejhůř…)
A taky mi nebylo jasné použití…
Nám se nejvíc osvědčilo, když si v koupelně sednu a položím si ho na kolena tak, aby byl do pravého úhlu (samozřejmě nohama dolů
) a do vystrčeného zadečku mu opatrně zavedu tu naolejovanou rourku, kterou párkrát povytáhnu a znova zavedu … a pak to začne
… a končí to obvykle totálně pokaděnou koupelnou
![]()
Říká se, že by se neměla používat moc často, takže my jsme ji použili tak dohromady 4×, když už jsme brečeli zoufalstvím oba dva…
--- a ještě něco ---
… nám pomáhá masírování bříška ve směru hodinových ručiček při večerním koupání …
--- tak to jen takový malý tip na okraj ---
Ahoj
Taky jsme ji použili tak 4× nebo 5×, a to když už mu nešlo vůbec nějak pomoct. Jinak nám asi nejvíc pomáhá cvičení nožičkama a masírování bříška. A taky večer kdy usíná nebo už spinká mu držím svou ruku na bříšku a ráno je to mnohem lepší.
ahoj holky,
dekuju vam za rady. u nas to je rano, tlacime, mrucime…tak jsem se rozhodla, ze kdyz uz to bude hodne silny, tak ji pouzijeme. Jinak Verko, taky cvicime, ale ucinek se nedostavi hned
. No, a jinak taky vse vyzkouseno - masaze, cviceni, krem, sab kapky…myslim, ze uz je to ale celkem lepsi, uz asi tyden mathis strasne prsi a vetsinou to vyprdi sam (pres den), rano to ale jeste neni nic moc.
ahoj
Ahoj,
my jsme taky strašně trpěli na prdíky a rektální rourku jsem používali skoro každý den.Nic jinýho nám vůbec nepomáhalo a doktorka řekla, že jí to nijak neublíží. Pak najednou ze dne na den to malou všechno přešlo a je to v pohodě. Teď už teda dávám zeleninový příkrmy v poledne a občas má zase s prdíkama problémy, ale to už jenom cvičíme nožičkama ![]()
Přeju klidný rána a celý dny.
petra
Ahojky,my na prdíky trpěly skoro do roka a i teď se někdy stává,že to malýho v noci zlobí.Přes den v pohodě,protože lítá jak o život,ale v noci nás to pozlobí i několikrát týdně.Rourku sme taky používaly dost často skoro do roka.Malej by se jinak nevyspal a já taky ne.Fenyklový čaj a masáže bříška byly k ničemu.Holčičky na to většinou trpí jen do určitého věku,kluci celý život…to mi řekl doktor ![]()
jak často používat tu rourku za den??? já od rána nic jinýho nedělam, než kojim, uspávam a pak masíruju bříško, dávam rourku…
![]()
podle mé doktorky můžu roukru používat dle potřeby…i několikrát za den, takové to, že se pak bez rourky nevyprdí a nevykadí je podle mě i jí blbost…
malý byl na rource svýho času pořád (měl kýlu a tak bylo tlačení na prdy o to složitější) a ve třech měsících, po operaci té kýly, prdí i kadí jedna báseň a sám…
Taky jsem používala rourku často a malá normálně pak kakala.
Používala jsem jí jednu dobu opravdu hodně často a malá je už tak 2m v pohodě, kaká úplně v pohodě