Rektální rourka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
30.3.12 16:44

Ahoj, moje máma tvrdí, že jí na mě používala několikrát denně, dokud jsem prostě neměla sílu to vyprdět sama… Malá na prdíky naštěstí netrpí, použila jsem jí na ní jednou - taky neprděla, ale rovnou kákošila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.3.12 18:33

Jinak rektální rourka - za mě super věc, používala jsem jí na obě děti..Proč nechat miminko plakat bolestí, když mu jde pomoct.. a používala jsem ji docela často i víckrát denně.. když jsem měla pocit, že je trochu navyklé, tak jsem ji omezila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
31.3.12 20:13

Taky jsme rourku používali několikrát denně celý měsíc, pak konečně začaly působit probiotické kapky, takže už nebyla potřeba. Rozhodně z té rourky ale nevznikl žádný problém s kakáním či prděním. Akorát že já jí zavedla a hýbala s ní ze strany na stranu nebo ve směru hodinových ručiček, k tomu sem ještě masírovala bříško, tak se dostal vzduch mnohem lépe ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
31.3.12 20:43

ano je určitě rychlejší než kapky a taky už jí používáme několikrát denně.. hlavně v noci :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
16.8.15 21:02

Zeptam se. Mala 7tydnu. Trpi na prdiky, mame i kylu.. Obcas kdyz uz place a ma nafoukle brisko pouziji rourku.. Je normalni ze mi jde zavedst cca pulka rourky? Potom jakoby dal nejde - jako bych do neceho narazela… Nebo tak mi to prijde.. A mala taky reaguje jako ze dal nee.. :D. Je to normalni?? Ma totiz kolikrat hlavne po kojeni hystericke zachvaty place -az vztekani.. A ja uz premyslim nad nejhorsim… Prdi, kaka - ted tedy po cca 3tydnech podavani Biogaia zacala mit trochu pomlky ve stolici - jeden -2dny ale to je pry normalni..
Nevite cim by to mohlo byt??
Kolikrat po kojeni hezky vytuhne i po 1 prsu a vydrzi spat treba 5hodin..

Navic jsem si vsimla, ze ma casteji u pusinky bublinky - snad sliny? Je to norm??

Jsem uz z tech hyster. zachvatu zoufala, tak uz se bojim vseho a zkoumam ji… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.8.15 10:02

Zdravim, asi blbe hledam, ale jak hluboko se ma rourka zavest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.8.15 10:35

@VendVand. Nam v porodnici ukazovali ze se da zavedst cela… Ja to zkousim kam to jde - nejdriv jen kousek, ale kdyz neprdi ani nekaka strkam dale. Vetsinou barazim ba stolici nekde v pulce rourky.. Je dobre pred zavedenim rozmasirovat brisko. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
18.8.15 11:34

Tak nám říkali tak 2-3 cm, taky jsem to tak dělala. Pohýbala jsem parkrát tam a sem a ulevilo se. Malý na bříško trpěl hodně, takže večer než usnul, tak někdy i 3× za sebou než se mu udělalo lépe. Naštěstí už je to za námi. Za pár měsíců mě to čeká znovu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.8.15 11:43

Jak dlouho na to trpel?? Jee gratulace ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
14.10.22 17:37

Ahoj, chci se zeptat, zda se někomu stalo že rourka do konečníku kojence nešla zavést?
Mám dvouměsíční holčičku a dál nak 1,5cm se nedostanu, je tam prostě blok. Kvuli obrovskym kolikam ale byla na utz briska a vse je v pořádku. Doktorka nařídila rourkovat a rourkovat, a nebát se návykovosti prej to jsou bláboly, za pár týdnů bude mít síly na kakání sama dost :).
Ale mě teda ta rourka moc nefunguje, nevím co dělám špatně 🧐

• Citovat
  • Upravit
14730
14.10.22 18:01
@Katrinever píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda se někomu stalo že rourka do konečníku kojence nešla zavést?
Mám dvouměsíční holčičku a dál nak 1,5cm se nedostanu, je tam prostě blok. Kvuli obrovskym kolikam ale byla na utz briska a vse je v pořádku. Doktorka nařídila rourkovat a rourkovat, a nebát se návykovosti prej to jsou bláboly, za pár týdnů bude mít síly na kakání sama dost :).
Ale mě teda ta rourka moc nefunguje, nevím co dělám špatně 🧐

Zkus ji namazat mastnym kremem. A jit co nejdal, ale pomalu, opatrne, pri sebemensim odporu prestat “tlacit” dal. V tom miste, kam ses dostala, a tou rourkou trosku zahybej, zakrut. Ale ne aby rotovala uvnitr, proste hybej (kyvej, delej kolecka) jeji vnejsi casti. Po chvili vyndej, proplachni a znovu. Klidne pul hodiny. Jednou to pujde treba jen 2 cm, pak najednou 10 cm, pak zase 4 cm… Mas normalni tenkou rourku z lekarny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 18:02

Namazat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10141
14.10.22 18:57
@Janča6 píše:
Zkus ji namazat mastnym kremem. A jit co nejdal, ale pomalu, opatrne, pri sebemensim odporu prestat “tlacit” dal. V tom miste, kam ses dostala, a tou rourkou trosku zahybej, zakrut. Ale ne aby rotovala uvnitr, proste hybej (kyvej, delej kolecka) jeji vnejsi casti. Po chvili vyndej, proplachni a znovu. Klidne pul hodiny. Jednou to pujde treba jen 2 cm, pak najednou 10 cm, pak zase 4 cm… Mas normalni tenkou rourku z lekarny?

10 cm 8o?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
14.10.22 19:01
@meduzza píše:
10 cm 8o?

Jo, obcas mi tam proste fakt “zahucela” 10 cm. Malokdy, ale stalo se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2011
14.10.22 22:09

Namazat vazelínou. Vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie