Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje máma tvrdí, že jí na mě používala několikrát denně, dokud jsem prostě neměla sílu to vyprdět sama… Malá na prdíky naštěstí netrpí, použila jsem jí na ní jednou - taky neprděla, ale rovnou kákošila
Jinak rektální rourka - za mě super věc, používala jsem jí na obě děti..Proč nechat miminko plakat bolestí, když mu jde pomoct.. a používala jsem ji docela často i víckrát denně.. když jsem měla pocit, že je trochu navyklé, tak jsem ji omezila..
Taky jsme rourku používali několikrát denně celý měsíc, pak konečně začaly působit probiotické kapky, takže už nebyla potřeba. Rozhodně z té rourky ale nevznikl žádný problém s kakáním či prděním. Akorát že já jí zavedla a hýbala s ní ze strany na stranu nebo ve směru hodinových ručiček, k tomu sem ještě masírovala bříško, tak se dostal vzduch mnohem lépe ven.
ano je určitě rychlejší než kapky a taky už jí používáme několikrát denně.. hlavně v noci ![]()
Zeptam se. Mala 7tydnu. Trpi na prdiky, mame i kylu.. Obcas kdyz uz place a ma nafoukle brisko pouziji rourku.. Je normalni ze mi jde zavedst cca pulka rourky? Potom jakoby dal nejde - jako bych do neceho narazela… Nebo tak mi to prijde.. A mala taky reaguje jako ze dal nee..
. Je to normalni?? Ma totiz kolikrat hlavne po kojeni hystericke zachvaty place -az vztekani.. A ja uz premyslim nad nejhorsim… Prdi, kaka - ted tedy po cca 3tydnech podavani Biogaia zacala mit trochu pomlky ve stolici - jeden -2dny ale to je pry normalni..
Nevite cim by to mohlo byt??
Kolikrat po kojeni hezky vytuhne i po 1 prsu a vydrzi spat treba 5hodin..
Navic jsem si vsimla, ze ma casteji u pusinky bublinky - snad sliny? Je to norm??
Jsem uz z tech hyster. zachvatu zoufala, tak uz se bojim vseho a zkoumam ji… ![]()
Zdravim, asi blbe hledam, ale jak hluboko se ma rourka zavest?
@VendVand. Nam v porodnici ukazovali ze se da zavedst cela… Ja to zkousim kam to jde - nejdriv jen kousek, ale kdyz neprdi ani nekaka strkam dale. Vetsinou barazim ba stolici nekde v pulce rourky.. Je dobre pred zavedenim rozmasirovat brisko. ![]()
Tak nám říkali tak 2-3 cm, taky jsem to tak dělala. Pohýbala jsem parkrát tam a sem a ulevilo se. Malý na bříško trpěl hodně, takže večer než usnul, tak někdy i 3× za sebou než se mu udělalo lépe. Naštěstí už je to za námi. Za pár měsíců mě to čeká znovu ![]()
Ahoj, chci se zeptat, zda se někomu stalo že rourka do konečníku kojence nešla zavést?
Mám dvouměsíční holčičku a dál nak 1,5cm se nedostanu, je tam prostě blok. Kvuli obrovskym kolikam ale byla na utz briska a vse je v pořádku. Doktorka nařídila rourkovat a rourkovat, a nebát se návykovosti prej to jsou bláboly, za pár týdnů bude mít síly na kakání sama dost
.
Ale mě teda ta rourka moc nefunguje, nevím co dělám špatně 🧐
@Katrinever píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda se někomu stalo že rourka do konečníku kojence nešla zavést?
Mám dvouměsíční holčičku a dál nak 1,5cm se nedostanu, je tam prostě blok. Kvuli obrovskym kolikam ale byla na utz briska a vse je v pořádku. Doktorka nařídila rourkovat a rourkovat, a nebát se návykovosti prej to jsou bláboly, za pár týdnů bude mít síly na kakání sama dost.
Ale mě teda ta rourka moc nefunguje, nevím co dělám špatně 🧐
Zkus ji namazat mastnym kremem. A jit co nejdal, ale pomalu, opatrne, pri sebemensim odporu prestat “tlacit” dal. V tom miste, kam ses dostala, a tou rourkou trosku zahybej, zakrut. Ale ne aby rotovala uvnitr, proste hybej (kyvej, delej kolecka) jeji vnejsi casti. Po chvili vyndej, proplachni a znovu. Klidne pul hodiny. Jednou to pujde treba jen 2 cm, pak najednou 10 cm, pak zase 4 cm… Mas normalni tenkou rourku z lekarny?
@Janča6 píše:
Zkus ji namazat mastnym kremem. A jit co nejdal, ale pomalu, opatrne, pri sebemensim odporu prestat “tlacit” dal. V tom miste, kam ses dostala, a tou rourkou trosku zahybej, zakrut. Ale ne aby rotovala uvnitr, proste hybej (kyvej, delej kolecka) jeji vnejsi casti. Po chvili vyndej, proplachni a znovu. Klidne pul hodiny. Jednou to pujde treba jen 2 cm, pak najednou 10 cm, pak zase 4 cm… Mas normalni tenkou rourku z lekarny?
10 cm
?
@meduzza píše:
10 cm?
Jo, obcas mi tam proste fakt “zahucela” 10 cm. Malokdy, ale stalo se.