Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
cHtela bych se zeptat jake jsou prvni priznaky at. ekzemu. A jestli se da od zacatku utlumit?
Malemu bude 7 mesicu a uz asi mesic se me zda ze v oboci ma takovou vyrazku ,nebo droubnou krupicku. Kdyz treba breci nebo ho krmim tak to jde videt vic.
Dekuji za rady.
Ahojky.
Nám se projevuje celkově suchou pokožkou a měl osypane spánky a hlavičku červenými suchými pupínky, ketrý tvořili flek. Po tom co jsem se začala vyvarovávat jídel které to většinou způsobují, nám to zmizelo. Někdy se nám to objeví znovu, asi podle toho co sním. UM se používá HA.
http://www.stripky.cz/…/atopie.html víc se dozvíš tady.
Zdravím ,
tak nám se objevil ekzém taky v obočí a máme to ještě pod očičkama a na víčkách . Přesně jak píšeš - krupička , která, když malá brečí nebo jí je teplo tak více zčervená a příjde mi, že to trošku jako namokvá. Měli jsme to i na rukách ,ale tam nám to zmizelo. Jen nechápu , proč to zrovna muselo zůstat v obličeli.
Objevilo se to malý už tak ve 2 měsíci a po návštěvě kožní Dr. , která nám předepsala mastičku ,nám to na ručičkách zmizelo tak do 5 měsíce . Obličejíček jsem jí zkoušela taky mazat tou mastí , ale tam nám to nepomohlo.Snažím se jí pořád ještě kojit a před 2 měsíci jsem začala příkrmy. Zdá se mi , že jídlo u nás na to nemá ještě vliv ( zatím jsem nedávala nic agresivního jako trop.ovoce).Tak já taky nevím a jen doufám, že se nám to ještě ztratí nebo zmizí z obličeje. Chtěli by jsme příští rok k moři , tak uvidíme …
Já bych taky potřebovala nějakou radu jak se toho pro vždy zbavit..neví te někdo jak to setřást?
Ahoj,
malej má taky AE. Má ho dost na rukou a na nohách. Začal se mu objevova v obličeji (to je prý typické pro AE), a pak se rozlezl na celé tělíčko. Teď už se naštěstí ustálil, tam jak jsem psala.
AE se jen tak zbavit nedá, buď vymizí sám (do 1 roka se to prý zlepšuje a u některých i zmizí), někdy to trvá dýl a někomu bohužel zůstane ![]()
Nejleší je najít příčinu a tomu se vyhýbat, ale někdy je to dost těžké a běh na dlouhou trať a nebo to třeba ovlivňuje počasí ![]()
Ale jak jste psali, tak to tak strašné dětičky namají a když se jim to nezhorší, tak se to dá zvládat, jsou i horší věci ne?! Tím se utěšuji já.
Lenka
P.S. Nám byla zjištěna zvýšená nesnášenlivost vaječného bílku a KM.
Ahoj!
Můj syn má atopický ekzém od 5.týdne. Začalo mu to na obličeji, nic mu nepomáhalo a nakonec mu zmokvala tvář. Bylo to strašný (koukni když tak do galerky ke Štěstíčkám od Ed, tam je vyfocený). Dostali jsme se pak do Prahy k Dr. Čapkové do Motola. Ta je opravdu skvělá. Na obličej jsme používali Elidel a je naprosto bezvadnej. Teď je Fandovi 27m a vůbec by nikdo neřekl že je atopik. Jen občas, podzim a jaro, se mu na ručičkách nebo nožičkách objeví nějaký flíček, ale stačí když začnu promazávat ta místa a za chvíli je to pryč. Do koupele používáme Linolu.
Sonja + Fanda 27m
more je asi dobre na AE,ze??
a co vyzkouset morskou vodu ktera se tady prodava ve spreji??
Jinak vsem moc dekuji za rady
Ahoj holky,
tak se přidávám, nevím sice zatím jistě jestli to co má malý je atopický exkém, ale na 99% ano. Má celkově suchou pokožku a pod kolínkama má kůžu úplně začervenalou (ze začátku jsem myslela, že to je opruzené) a teď se mu to objevilo i pod krkem a na čele má krupičku jak hrom… chuďátko moje. Dneska jdeme do poradny a tak uvidím co nám doktorka řekne.
Myslíte že je možné že ho to tak trápí že hůř spí? Spával mi běžně celou noc a teď se budí i pětkrát… má zavřené oči, snaží se spinkat,ale do toho naříká.
Když tak pak napíšu jak jsme dopadli u doktorky.
Hezký den všem
K.
Tak já se taky přidávám s podezřením na atopa, myslela jsem, že je to „jen“ reakce na jablečnou přesnídávku, ale radši se zítra taky půjdem ukázat a poradit se k doktorovi. Malej má krupičku na obličeji a sucho za ouškama. Ještě že to emimino mám, jinak bych žila v přesvědčení, že to nic není, takhle třeba na:,–(íme HA mléko, aby to měl jednodušší…
Ach jo, hlavně ať jsou dítka zdravá…
Věrka