jaké máslo pro ročního prcka ?

171
7.11.05 21:31

jaké máslo pro ročního prcka ?

Ahojky holky,
můžete mi prosím poradit, co mažete na chleba a od jakého věku svým drobečkům. Nám byl teď v listopadu rok, zatím jsme mazali jen sýr Kiri, a od roka se prý může i máslo, ale jaké ? Klasické, nebo nějaké rostlinné tuky (Perla, Rama,atd.), a jaké ? Koukala jsem na Floru ProAktiv, co máme v ledničce, je tam napsáno, že je vhodná až pro děti od 5 let. Na ostatních, co máme doma, není uvedeno nic. Budu moc ráda, když mi poradíte.
Pa Lajla+Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2185
7.11.05 21:54

Nejsem sice odbornik, ale neco jsem odkoukala u nas v denicku. Myslim, ze nejvhodnejsi je prave Cerstve maslo (ci podobne typy) a zadna Rama apod.!!! Syr Kiri je klasicky mazaci? ( - ten bych nedala, mazaci syry nemaji vhodne slozeni a odvapnuji) a tak my davame Gervais (tvarohovy syr) nebo Lucinu.

Hromix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
7.11.05 22:51

Ahoj,
nebo muze byt rama creme bonjour. Kostka 250g asi za19k. (vcera jsem ji kupovala tak vim.) Je tam 25%masla.A je to chutove dobra.

Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.05 23:03

No právě.v Ramě je 25 procent másla a 75 procent barviv,konzervantů a podobných sajrajtů.Tak proč nedat normální čisté máslo.Nevěřte reklamám .

• Citovat
  • Upravit
2901
7.11.05 23:58

Myslím, že sis v té otázce (Jaké máslo pro ročního prcka?) rovnou odpověděla :) Ročnímu prckovi bych dala (tedy z tuků určených na mazání) pouze a jedině pravé máslo , ne žádné ramy cream bonjour ani jiné směsky a umělotiny!
(Popravdě, když jsem se dozvěděla, ž čeho a jak se ty různé margaríny vyrábí, nejím je ani já :(

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
8.11.05 06:49

Máslo

taky bych se vyhnula všem jiným než máslu
ty „sýry“ jsou většinou tak přesolené, že je to pro dětský organismus nevhodné.

u nás máslíčko moc chutná, chodí ho užírat i „jen tak“

Eva + Míša (14m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.11.05 10:13

Baghiro: nejspis te do taju vyroby zasvetil clovek ktery byl u vyroby techto vyrobku atp. My doma totiz krom klasickeho masla pouzivame i Perlu, Fluoru atd. a to prave konzumujeme castejc tak bych rada vedela „jestli to radeji nemam hodit do kose“. Jestli dobre chapu tak napr. Cream Bonjour je margarin a napr. Perla je rostlinny maslo :?: Ja sem byla zasvecena pouze do taju vyroby uzenim a to je teda sila. Budu rada kdyz se o tento taj :P podelis. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
8.11.05 10:26

Ahojky,my od roka používáme AB máslo nebo jakékoli obyč.máslo,když AB nemaj.Pomazánkové a lučina se u nás nechytly.Občas dávám na namazaný chleba tvrdý sýr nebo kuřecí šunku.Jinak žádné uzeniny a mazací sýr jen občas a to jen smetanový a bez příchuti,žádné ty light nebo šunkové.Jinak malej zbožňuje cottage jen tak na lžičku,ale zdá se mi dost slaný,takže dávám jen tak jednou do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.11.05 11:52

ahojky
já teda ještě zkušenost nemám, ale taky bych dala obyč. máslo, jen chci k těm taveňákům - minulý týden o tom mluvili v tv jak jsou škodlivé, přesolené, obsahují cosi co zabraňuje vstřebávání vápníku a učí děti příliš solit - navykají je na slanou chuť , takže nedávat dětem a ani dospělí by se s níma neměli cpát pořád - spíš jen sporadicky…

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.05 18:35

K mazacim syrum. Tvrde i mazaci syry obsahuji vapnik a jeste neco. To je OK. Ale ty mazlave je obsahuji opacne, takze se vapnik neuvolni.
zajimalo by me, kdyz ma dite atopicky ekzem, taky davate maslo?

• Citovat
  • Upravit
1138
8.11.05 20:03

Přidávám se k hlasům použít klasické čerstvé máslo, pomazánkové máslo, nebo žervé. Na emiminu proběhla k žervé i diskuze. TAvené sýry se nemají kvůli tavicím solím, co já vím. To už radeji dám strouhaný tvrdý sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.11.05 21:06

Jéééé, tolik odpovědí, to jsem ani nečekala. Holky, jste moc hodné, strašně moc všem děkuji za příspěvky, jdeme do klasického másla. Fakt jste mi pomohly, díky. Lajla+Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
9.11.05 09:01

Lajlo,

ty mazací sýry fakt radši ještě ne, jsou tam tavící soli (aby to bylo mazací) a je to pěkný sajrajt.
Takže radši namazat máslem (skutečným máslem - cholesterol dětské tělo potřebuje pro růst buněk) a na to dát plátek tvrdého sýru (ne moc slaného).
Dle dvou pediatrů, kterých jsem se ptala, ty mazací sýry prý min. do 2 let nejsou vhodné.

Kiri je pro děti, ale ne pro batolata..

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí