Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Ve středu odpoledne jsme byli na 2. očkování hexa + do druhé nožičky sinflorex. První dávka bez teplot. Po 2. dávce malý dostal horečky až ve čtvrtek večer a od včerejška má horečku po 4 hod. Dávám na střídačku čípek nurofen a čípek panadol. Dnes ráno byla teplota po odečtu 38,1. Poradí mi někdo, jestli je normální mít teplotu tak dlouho? Zábaly nedělám, páč nohy i ruce má studené.
takhle střídat ty léky by se nemělo dlouhodobě,zkusila bych zavolat do nemocnice zda máte přijet nebo bych rovnou jela
.Může to mít po očku(my teda měli horečku vždy cca 24h a pak přešla),nechápu,že ty děti očkují dvěma vakcínama naráz ![]()
volala jsem si tam a prý mám přijet, kdyby teplota nepřecházela. Mohli by si ho tam i kvůli te horečce nechat, nebo by mi ho jen prohlédli a poslali domů?
No já slyšela, že ty teploty můžou bý i tři dny, ale asi bych už taky panikařila a k lékaři raději zašla.
Oni musí posoudit jeho celkový stah,stav hydratace atd.To uvidíte až tam.Držím palce
No pokud by chtěli hospitalizaci, máš právo, aby tě tam hospitalizovali s miminkem taky.
Díky moc. Od čtvrtka večera je to dnes 2. den, tak počkám do večera a kdyby to nepřešlo, jeli bychom na tu pohotovost. Malý je jinak celkem v poho, tak snad to přejde.
Známá měla něco podobného - čtyřměsíční miminko, očkování hexou - bez Prevenaru(ještě Synflorix nebyl), miminko mělo několik dní po očkování horečky, které nešly srazit, vždy zase vystouply. Musela s ním do nemocnice na kapačky, podávali léky proti teplotě do kapaček, udělali vyšetření. Nakonec mělo miminko nějakou virozu v kombinaci s reakcí na očkování. V nemocnici tenkrát miminko bylo asi 10 dní. Nebylo to jeho první očkování a další očkování už snášel líp s klasickými reakcemi.
Není to tím, že by byly dány dvě vakcíny v jeden den. Ta hexa je sloučením několika vakcín, ta jedna navíc co se týče reakcí, se už „ztratí“.