Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Dcera, 17m, chytila ode mě chřipku. V jednu horečka 39, jen ležela a plakala. Dostala Nurofen spíš na bolest, přebalila jsem jí, plenka byla trochu počůraná. Od té doby je bez plenky a ještě nečůrala! Jen se pořád ode mě kojí.
Mám se už strachovat?
Vím, že horečka ty tekutiny „vysaje“, ale stejně…
Pokud se koji, tak bych to tak nedramatizovala. Neni malinke miminko a je teprv sest. Malej 3r mi taky skoro necural. Jeste bych ji sledovala…
Přidej jí pití, i když kojíš, tak jí dej napít z hrnečku čaj, v tomhle věku, už by to mohla zvládnout, pokud jí nechceš dát čaj do flašky. Obě děti jsem kojila dlouho a když měly horečky, přidávala jsem raději ještě pití, moc jim chutnala ochucená matonka do hrnečku s pítkem.
Díky holky. Trochu se napila ředěné šťávy, snedla piskotu a zase spí, tak snad to bude lepší a bude i čůrat.
Pokud pije tak je to ok. Syn měl chřipku jako roční, tři dny horečky ke čtyřicítce, nepil nic, nejedl, nečůral…po těch třech dne dle dr. dehydrovaný nebyl ale už jsme měli žádanku na kapačky do nemocnice. V tom se rozpil tak nás to minulo
Prý je dobře, že nečúrá, tělo se tak brání úbytku tekutin. Momentálně mi tu leží s 40kou opět, ale už je to školák, se kterým se dá domluvit, že pít musí. A ani nevím jestli čúral ale pije, tak řeším jen tu teplotu, léky nezabírají, vlažná sprcha taky ne ![]()