Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mam 15m dceru a ted je poprve nemocna a ja ted nevim co ![]()
Vcera ji zacalo tect z nosu, ryma hrozna, vecer mela horecku 38,3 po odectu. V noci take 38,6 dala jsem nurofen cipky. skoro nespala. tece ji hrozne z nosu, v noci polyka hleny, zakuckavacse, hrozne chrci, budi ji to, vysavame odsavackou na vysavac..davam mirskou vodu, nasivin, mokre rucniky rozvesene..
no a dnes ryma jeste horsi, pri odsani bila, ale kdyz ji tece z nosu, sem tam zelena. horecka stale, odpo 38,6 po odectu, dala jsem paralen cipek a klesla, ale vecer zas 38,8, dala jsem ji znova cipek tedy, na klidnou nic to bevypada, ted spi, ale budi se kvuli ryme..
kdyz bude horecka i zitra, mam cekat do pondeli na doktorku ci nekam jet driv? dnes byla jinak ok, min jedla, protivnejsi, unavena, ale v posteli jsem ji neudrzela, furt neco delala..
ja sama mam 39 a chripku a ksem ko. potrebovala bych dnes spat, nejaka rada, co by ji pomohla s rymou lip spat? vic pod hlavu davam, ale furt rotuje.. ![]()
Deláte vše správně. Hlídejte horečku, sledujte, kdy už můžete dát čípek nebo sirup a odpočívejte co nejvíc to jde. K dr. bych šla 4 den, pokud by horečka neustupovala nebo pri zhoršení onemocnění. Odsávala bych také co nejčastěji. Třeba každou hodinu. Přeji brzké uzdravení.
Doporučila bych ještě na noc fenistyl kapky (lepší je aerius sirup, ale ten je na předpis) a přes den bych klidně nasadila mucosolvan či něco podobného, pokud ji to teče do krku a chrci, je pořádný kašel otázka velmi krátké doby. Pohotovost bych řešila, kdyby horečky stoupaly a nesly srazit, dítě by u kašle intenzivně brecelo (to může značit zánět průdušek, pruduskovy kašel bolí), případně při stekavem kašli a podezření na laryngitidy.
K doktorce pak s horečkami, které trvají čtvrtý den, s kašlem jakéhokoli druhu na poslech, s příliš zelenou nelepsici se rymou, s intenzivním pláčem, chytáním se za uši…
Dobry vecer, muze to byt zanet nosohltanu…kdyz jsou horecky. My na rymu davame Sinupret kapky, je to prirodni a fakt to dcerkam hned zabere a brzy je po ryme. Davam 2 denne Sinupret a na noc aerius a nebo ty fenistil kapky.