Horečka v 2. trimestru

Anonymní
7.9.22 17:43

Horečka v 2 trimestru

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale mám tu přátele a i sousedy a nepotřebuji aby každý věděl co řeším ohledně svého zdravotního stavu. Chytli jsme covid. První manžel, pak v neděli odpoledne dcera 15 měsíců no a večer už mi bylo také zle.
A teď k dotazu. Máme doma bezkontaktní teploměr, u něj vím, že je to jako hodit si mincí, i když je to zdravotní teploměr používaný v nemocnici, tak je fakt nepřesný. Koupila jsem tenhle rok digitální teploměr, který je taky značkový. Ne žádný no name.
No a měřila jsem se s ním a podle toho se řídila. No v neděli večer jsem si vzala Paralen. V pondělí jsem si brala asi 4 nebo 5. A v úterý už jsem si vzala ráno, jelikož mě bolel celý člověk a hlava a pak až večer. Přes den teploměr ukazoval max. 37,7. No a jelikož jsem měla doporučení srážet až od 38, tak jsem se tím držela. Poctivě měřila atd. Ale jelikož jsem člověk, co na teploty natož horečky netrpí, tak fskt nepoznám rozdíl mezi 37 a půl a 38 a půl. :nevim: No a když mi ten teploměr ukazoval v úterý večer, kdy mi bylo totálně zle úplně nesmyslné stupně, tak mi to nedalo a zavolala jsem a nechala si za dveře hodit klasiku skleněný teploměr lihovy.
No a ten mi už ukazoval reálné hodnoty. Takže jsem zjistila, že teploměr digitální dokázal ukazovat i rozdílnou hodnotu jednoho stupně. :nevim:
V neděli večer a v pondělí jsem si brala Paralen i díky bolesti celého těla a hlavy a já nevím co všechno. V úterý už mi bylo trochu lépe, tak jsem si jich nevzala tolik. Jak jsme psala ráno a večer. Ale je mi teď jasne, že třeba v úterý jsem musela mít např. 10 hodin přes 38 a nevěděla to. :nevim:
A proč se ptám. Na netu se hlavně píše o 1 trimestru. O druhém sem tam něco. Někde píši, že i několikadenní horečky (což je nad 38)v 2 a 3 trimestru nevadí. Někde zase píši, že to má vliv na neurologickou soustavu. Někde že 24 hodin horečky nevadí. Tak a teď si vyberte.
Chci se tedy zeptat, jestli toto také někdo řešil a dítě je v pořádku? Nebo jestli máte někdo nějaký přehled.
Nejsem člověk, co by si léky nebral atd. Ale řídila jsem se vším, co jsem dostala a díky teploměru to holt bylo k ničemu.
Takže doufám, že když jsem si brala Paralen 500 mg, tak teplota klesla pod 38. :nevim: A jen holt mi tam hapruje třeba pár hodin teploty, kterou jsem pak srazila Paralenem. Bohužel v Paralen jsem si vzala před spaním, tak ani nevím, jakou teplotu jsem měla během noci v neděli a v pondělí. V úterý už to vím. :nevim:
Omlouvám se za takový dotaz, ale snad pochopíte, že člověk má strach. Bohužel mám kamarádku, která měla nelecenou horečku v 1 trimestru a její dítě mělo vadu neslucitelnou se životem. A měla to díky teplotě, jelikož ji to potvrdili na genetice. :nevim:
Proto mám z toho všeho respekt a teplotu jsem fakt hlídala. :nevim:
Předem děkuji za rady. Prosím o rady lidi, kdo to zažil nebo má přehled. Ne stylem já si myslím. :nevim: Nemyslím to zle, ale já si myslím je na netu hromada. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
563
7.9.22 20:00

Ve 2.trimestru to není takový průser a že jsi měla pár hodin možná vyšší teplotu než 38 není žádná tragédie. Ono by těch pár hodin patrně nevadilo ani v 1.trimestru. Tam jde fakt o dny konstatne nesnizovane horečky, tzn kdybys prostě nebrala vůbec nic. Jasně, že ti horečka po pár hodinách, kdy Paralen přestane působit vyleze, ale tohle není nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 20:31

@Nefesh Moc děkuji za odpověď a za vysvětlení. Takze tím že člověk neměl v kuse teplotu (např. 3 dny) ale s přestávkama, jelikož jsem to prokladala Paralenem, tak mohu být v klidu. Chápu li to správně. :)
Omlouvám se, že se tak hloupe ptám. Ale od té doby, co jsem zjistila, že mi ten teploměr měřil špatně, tak jsem z toho akorát ve stresu. Jelikož jsem musela mít 100% přes 38. Mezi 38 a 39. A jak jsem psala, tím že na teploty netrpím, tak to fakt nedokazi odhadnout. Ještě když mě bolelo úplně všechno v těle. Snad i chřipka mi dala min zabrat jak covid. A ještě do toho člověk měl strach o dceru, jelikož mela přes 40 a buď jen sedela a nebo ležela a ani pít nechtěla. Takže člověk řešil hlavně aby malá pila a klesla ji teplota. :nevim:
No prostě se to všechno sešlo.
Jeste jednou moc moc moc děkuji. Moc jste mi pomohla. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky