Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ps: celý den prospí. Vzbudí se, napije se čaje a spí dál. Dnes bez stolice.
Teploty a bolesti hlavy co má váš syn jsem měla před Vánoci a byl to Covid.
Některé virozy takhle prostě bývají.
Za pár dní se z toho vyspí.
To ted mame cela rodina - priserna bolest hlavy, horecka 39,8, kasel, zvraceni, unava, me silene boli zada. Teplotu jsem snizovala jen jednou - skoro 3lete. Teplota trochu klesla (o pul stupne) a mala misto toho, aby lezela, zacala pobihat po baraku, hrat si, skakat. Tak jsem se na dalsi snizovani vykaslala, protoze takhle se nevyleci.
Dvema detem to zacalo v patek, dvema v nedeli, mne v pondeli a manzelovi v utery. Podle domaciho CRP testu mame nizke CRP, cili k lekari jsme nesli. Vyvoj je takovy, ze po 2 dnech horecek ke 40 byly deti najednou bez teplot, plne energie, dohanely ucivo) a po par hodinach najednou bum, silena unava, nekolikahodinovy spanek. Nekdo s horeckou, nekdo bez. Proste jak na houpacce.
Dobrý den,
nejen zakladatelce jsem chtěla napsat, že na eMiminu funguje HOMEOPATICKÁ PORADNA, kde MUDr. Eliška Bartlová ráda odpoví na všechny vaše dotazy.
Pokud jste homeopatii nakloněni, nabízí také přípravky na zmírnění respiračních chorob, urychlení uzdravení se, případně i na podporu imunity…
Paní doktorka se homeopatii věnuje od roku 1992, je tedy zkušeným odborníkem. Navíc provozuje také lektorskou činnost pro lékaře, farmaceuty a nelékařské zdravotnické pracovníky, přednáší na odborných konferencích, publikuje a účastní se mezinárodních konferencí.
S důvěrou se na ni můžete obrátit s jakýmkoliv dotazem.
Naše poradny fungují i pro anonymní dotazy…
Hezké lednové dny ![]()
Petra
No tak se jdu zase vylít srdce..Byly jsme na pohotovosti. Vyděsila jsem se. Videl letadlo co na nej pada. Nikde zadne letadlo nebylo. Tam jsme dostali instrukce.. Prý chřipka. Crp 15, nalez v moči ale prý z nedostatku pití.. Dva dny byl zas trosku veselejší. Ale nejí. Za celou dobu nemoci měl 1 samotný toust a snědl misku kuře na paprice, víc ne.. Měl chuť na palačinky, které ihned vyzvracel- dělany na sucho.. Pouze pije.. Teploty kolem 37.5.. Ale od včera večera opět neustále bolesti hlavy, horečky 39.5 a stále to pokračuje
Do toho kašel dusivý.. Úplně rudá popraskaná pusinka, kterou mažu.. Už jsem uplně vyčerpaná z toho. Holka ta je na tom lepe ale mota se kolem 37.7 teploty a kašel také.. Pořádně v noci nespíme.. Léčba paralen/nurofen a zmenila jsem sirup, kašel se mi zdá suchý. Takze z ambroxolu jsem ho dala na radu lékarnice na Neo angin sirup.. Na noc jsem podala zodac. Ale už mi prijde že je tak narvaný léky, že to ty ledviny nemuzou ani utahnout.. I zábal jsem dělala.. Volala jsem na pohotovost aby jsme zase nejezdili “zbytečně”, měl to dva dny na ustupu? A ted zas? Hm hlidejte a podávejte xxxx a xxx. Achjo.
@LolitkaRuppo Ano, u nas stejne. 2 dny 39,8, unava, bolest hlavy atd. Pak den lepe, bez teploty, dcera pul den uplne normalne cila, delala si ukoly do skoly. Najednou padla a x hodin prospala. Dalsi den opet horecka. Pak zase ok, pak zase horecka. Stale malatnost, nechutenstvi. Holky miluji pudink, ale tentokrat jim nechutna. A stejne s jinymi milovanymi jidly. Holky zvracely kazda jednou, ja mockrat.
Jedna dcera take ma pocit, ze se hybou steny apod. Letadlo teda nevidi, ale proste zrakove “halucinace” z te nemoci jsou.
Nemoc maji od minuleho patku a stale nejsou ok. Porad dost kaslou. Proste musite vydrzet. Ze neji, vubec nevadi, musi pit. U nas teda byl problem, ze holky chtely jist, mely hrozny hlad. Ale vsechno jim chutnalo hnusne. Nektere aspon snedly slepici polevku. Proste vydrzte, doktora nepotrebujete.
Jo a cervenou popraskanou pusu mela jedna dcera taky. Dalsi zase casto a hodne krvacela z nosu. Jednu strasne bolely nohy, jednu zada. Proste chripka. A pokud syn nechce jist, tak bud uplne v klidu. Pokud breci hlady jako ty nase, ale nic mu nechutna, tak zkousejte. Nam jedna snedla par piskot, jedna zase neochucene kukricne krupky pro mimina, tri ze ctyr jedly slepici polevku, i kdyz jedna jen malicko. Ted uz dva dny docela jedi, vcera vecer jsem je schvalne zvazila. Jedna pri vysce 137 cm vazila 24,2 kg. Takze hubena, za tu nemoc jeste trochu zhubla. Ale fakt z toho nejsem spatna. To je pri nemoci normalni i u hubenych deti. Ony to zase dozenou.
Příspěvek upraven 28.01.24 v 09:26
@LolitkaRuppo hele tohle byl u nás covid a táhne se to pomalu měsíc. Mladší dcera dostala horečky, nejedla, málo pila, velká bolest hlavy, obrovská únava. Horečky jsme nemohli srazit, nakonec začala halucinovat, viděla bubáky, pak zase někam padala, no šílený. Jeli jsme taky na pohotovost, tam nic nenašli. Za pár dnů na kontrole už byl covid test pozitivní. A taky jeden den dobrý, další den horečka, dva dny dobrý, další teplota, atd. Následky má ještě cca měsíc po - bolest hlavy, bolest břicha, únava ![]()
Ahoj, jdu si pro radu.
Už se to táhne od Listopadu. Dve deti holka 7 let, kluk 6 let oba čerstvě.
Začalo kolo spálová angína. Léčba antibiotiky. Po léčbě doma týden. Další sli normalne do skoly/školky. No jo pár dní na to, opět lehl malý na spálovou angínu, dva dny na to malá. Opet léčba antibiotiky. Přes vanoce doma, sem tam kašel. Ale dle doktorky čistý. Do školky a školy šli normalne. Opět zase horečky, rýma, kašel. Oba. Vyléčeno. Zas par dni doma, pak zase škola a školka. Teď opět malá horečky, tý jdou snizit. Ale malý dva dny opet horečky. Točí se to kolem 39tky, neuprosna bolest hlavy, podávám nurofen, snizi se o pul stupne. Jidlo nechce, zvrací po něm. Momentálně mel 39,7, snizeno na 38.9 po hodine uziti nurofenu. Stale si stezuje na bolest hlavy. Dle dr prudusky cisty. Mame podavat nurofen. Ja uz nevim holky neprijde mi to normalni. Mate nekdo zkusenosti vo stim? Tlak 115/72 tep 116.