Horka a noční život batolete

Anonymní
20.7.10 11:45

Horka a noční život batolete

V těch urputných vedrech jsme přes den celá rodina většinou pospávali. Kolem osmé večer jsme se vypravili do venkovní hospůdky i s naším dvouletým synkem. Mají tam pískoviště, hračky a je obehnaná vysokou zídkou, tak dítě nemá kam utéci. Odcházeli jsme kolem jedenácté večer, ale už jsme vycítili pomluvy a moralizování některých hostů. Byla to situace spíše vyjímečná (letos 2X)a poprvé se jednalo o venkovní obecní slavnost. Chodíte občas také s dítětem někde v noci nebo se vám to zdá nevhodné?Nemyslím zakouřené hospody a extra opilé rodiče.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
20.7.10 11:50

Jo obcas pres leto tak chodivame.Dokonce se obcas s malou vracim v 10 autobusem z Brna.Sice se obcas divne divaji ale neresim to.Myslim si ze uplne jedno ditko lita na hristi nebo na hristi v nejake hospudce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
20.7.10 11:51

Ahojky,
my máme rok a půl letého klučíka a taky se občas zdržíme někde na terásce u hospůdky. Takhle dlouho jsme se teda nikdy nezdrželi, ale bylo to hlavně z toho důvodu, že malej zas tak dlouho ponocovat nevydrží.
Pokud je váš prcek v pohodně, neusíná, není rozmrzelý, nevidím v tom nějaký problém. Není to denodenně tak co.
Pokud se rodiče baví na úkor svého dítka, které je už evidentně unavené, rozmrzelé, to je jiná, s tím nesouhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.7.10 11:52

A mimochodem napriklad v Rusku je to naprosto normalni to jen tady je to takove ze se vsichni divaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
20.7.10 11:52

Nevidim nic spatneho,ve vyjimecne situlaci,byt s ditetem dele venku.Prece jen,je leto,ze..Ale do jedenacti hodin,mi prijde na dvoulete batole fakt moc,kord nekde u hospody.Myslim,ze v tuto dobu by dite melo spat,at je leto nebo zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.7.10 11:54

Tak jestli je neurazíš, tak já bych takto nešla.Sama píšeš, že je to ojedinělé, tak víš, že tam nesedíte každý víkend, ale chápu údiv lidí - asi si říkali, jestli tak chodíte pořád s malým dítětem. Ale u mně je to i tak, že malý chodí spát okolo 7,8 hodiny, tak proto .Nevím, jestli je to vhodné nebo nevhodné, ale já bych nešla. takže tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
20.7.10 11:58

Já si myslím, že každé dítě je jiné a záleží jestli mu to nedělá problém. Pokud je uplakané a dává najevo nevoli někam chodit, tak bych nešla. Pokud mu to nevadí a je rádo, tak nevidím problém. Samozřejmě, pokud se to nebude opakovat každý týden. Zase aby mu to nenarušilo určitý řád. Určitě bych dítě netahala do zakouřené hospody, na zábavu,..atd. Spíše na poklidnější místa a aby se tam případně zabavilo. Na ostatní lidi bych se vykašlala. Ať si říkají a dělají oni taky co chtějí. Na případné jejich poznámky bych jim řekla svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.7.10 12:01

My takhle nechodíme nikdy, raději ho necháme spát doma s hlídáním a vyrazíme sami.
Tedy mě by se to i líbilo, kdyby byl s námi a hrál si, přece jen večer už je příjemně než ty pařáky přes den, ale malý prostě v půl osmé vytuhne, je unavený.
Ale pokud dítko unavené není, hraje si na hřišti a není to každý den, tak proč ne. Ty, co divně koukají, bych neřešila, není to jejich starost :cert:

• Citovat
  • Upravit
1711
20.7.10 12:06

ahoj, my tedy takto nechodime. domu nanejvys v 9. normalne chodi spat ve 2 letech mezi 7 a 8.

ale jako reknu ti, ze bych klidne radsi byla nekde na terase s detskym koutkem do 11, dite tam utahala a pak krasne uspala nez okolo nej litat do pulnoci doma ;-)

chapu obcasne protazeni vecerky, lec u nas pod barakem je hospoda a tam jsou rodice s detma do 10, 11 docela napiti, s kocarkama kazdy den … treba od 3 8-o klidne miminecka malinkaty i vetsi caparti. ne ze bych je zamerne pozorovala, ale chodim tudy minimalne 4× za den … kocary poznavam uz dokonale. nekdy tam nechaji miminka mrskat pred hospodou a sami jsou uvnitr :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.7.10 12:07

Jít s dvouletým dítětem se někam bavit až do 23 hodiny večer mi nepřijde vůbec vhodné. Je to moc. Lepší varianta by pro mě byla nechat si dítě pohlídat třeba babičkou a jít.My takto nikam nechodíme, já mám ráda večer svůj klid, ale neznám nikoho, kdo by zůstával do noci na hřišti.
I když je to třeba dítě sova, které chodí pozdě večer spát, toto je podle mě moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.10 12:10

My takto také běžně nechodíme. Jak říkám, bylo to vyjímečně. Malý nám doma v těch vedrech usínal až kolem té jedenácté a když začal být unavený, tak jsme odcházeli.

• Citovat
  • Upravit
4118
20.7.10 12:11

Mám režimové dítě, tzn. po osmé hodině vykoupat a šup do postýlky. Celkově ponocování dětí neuznávám.
Ale třeba před týdnem se u nás konala mezibaráková party, Matyho jsem tam nechala skoro do desíti. Běhal s kamarádama, pojídali ovoce, byli spokojení.
Pokud to dítě zvládá, nemám vyjímečně nic proti. Samozřejmě neberu zakouřené hospody, tam podle mě nemá dítě co dělat ani ve dne. Jak o tom přemýšlím, na večerní grilovačce u tchánovců bych ho tak dlouho venku nenechala :think: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.7.10 12:17

My jsme byli na dovolené na Malorce, tak tam bylo hodně maminek a miminka -i 4 měsíční. Byli jsme na hotelu pro rodiny. Tam to bylo běžné, že děti kolem 2 byli venku do 11 i víc, ale my jsme měli malého jen jednou tak, když jsme šli večer k moři a byl v kočáře -nespal. Myslím si, že vyjímečné situace, neškodí, rodina je někdy ráda, že si společně někam zajde. Což teda mně se nelíbí je to, když to někdo praktikuje pravidelně a nechává děti do 11 - myslím malé venku a jsou někde u hospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.7.10 12:30

Na dovolené je to jiná, kamarádka byla taky před rokem s ročním capartem u moře. Úplně si tam posunul režim.
Vstával v půl desáté, odpolední spánek od dvou do šesti, pak vzali kočár a jeli na promenádu a na dětské hřiště, kde vydrželi do těch deseti, spát šel v 11. Náramně si to užívali :palec:

• Citovat
  • Upravit
12154
20.7.10 12:31

Taky neuznávám takové ponocování tak malých dětí, tudíž se nedivím „moralizujícím hostům“ :wink: .
Horko - nehorko, děti by měly mít svůj režim. Pokud se jedná o nějakou takovou výjmečnou situaci, dá se to sice pochopit že ponocujete, ale ne s tak malým prckem.

Je to ale čistě vaše věc, nikdo vám nemá do toho co kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí