Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, naše malá v tomhle počasí trpí na opruzeniny, jak to máte vy? A jak léčíte?
My bez problémů, dávám buď jen čtvercovku na snyppy sponku nebo nechávám nahatou… na cesty přes čvercovku dám vlňáčky.
Můj mladej se narodil taky do takového vedra.. nechávala jsem co nejvíc navolno, mazala rybilkou, omývala heřmánkem
ale už je to pár let zpět… ![]()
Větrat, větrat, větrat, často oplachovat zadeček vodou… v nejhorším případě Imazol
Nejlepší je mimčo nechat nahaté…jinak nám vždycky pomohl Bepanthen, omývat jen vodou, ne ubrousky, nepoužívat parfemované pleny, zrovna před pár dny nám udělaly pěknou paseku Pampers Sleep and Play ![]()
Já nechávám hodně větrat, malá je nahá často(6měsíců)mažu sudocremem, a často přebaluji.. zadek umývám žínkou, ubrousky používám jen když jsme někde na cestách… používáme Pampers activ baby.. a žádné problémy nemáme! taky jsem se toho bála v tom vedru..
Větráme, zrovna teď spí nahatá. Snad se to zlepší, je mi mimísků líto v těch vedrech.
Nám taky ty Pampersky Sleep and Play udělaly paseku. Už nikdy více parfemovaný plenky
Moje malá zažila léto poprvé v necelém roce, taky v té době přišla první opruzenina a od té doby, ještě s růstem zubů, fakt chvílema mazec
. Omývám zadek v umyvadle jen vodou, mazala jsem bepanthenem. Když nepomohl, používala jsem imazol na opruzeninách vpředu, na opruzeniny kolem konečníku pomáhal zas jen pythiol smíchaný s dermazulenem. To stačilo namazat kolikrát jen jednou
.
Opravdu nás zbavilo tohoto trápení až odplenkování, které se povedlo tak před 10 dny
.
Ahoj, tak nás malý trpěl na opruzeniny ne vlivem horka, ale přechodem na tuhou stravu..Měl to opravdu hrozné, šíleně červené, dvě místa mokvala, takže jsme větrali, omývali pouze vodou a mazali pithyolem…Na ta dvě místa, která mokvala jsme dávali takovou fialovou vodičku, ta to vysušila a byl klid..Dupka zase je krásná a ted už jen používám buď sudocream nebo bepanthen… ![]()