Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, chtěla bych se zeptat-moje dcera má skoro pořád horkou hlavičku, ale teplotu nemá. Nevíte, co by to mohlo být??
. Když jsem to říkala doktorce, tak na mě koukala jak na blbce…Není to jen moje domněnka, ale i moje rodina se mnou souhlasí.Děkuji moc za odpověď
Ahojky a co ti na to vůbec doktorka odpověděla? to na tebe jen koukala jak na blbce a nic? Jestli nijak nepomohla zkus jiného doktora.
Jestli je to malé miminko a má horkou hlavičku v oblasti vlásků, tak je to normální. Obě moje holky to tak měly.
Malým dětem prý nejvíc tepla utíká hlavičkou, proto dávají čepičky miminkům v inkubátoru. Myslím, že je to normální…
Mně strašně dlouho trvalo, než jsem si uvědomila, že miminka nejsou zmenšeninami dospělého…Stejně ještě teď někdy panikařím. ![]()
Ahoj, Kuba to má taky.Často má teplejší hlavičku než já, ale teplotu nikdy nemá,myslim že je to normální.
děkuji moc. Malé je 7 měsíců. No, doktorka mi na to řekla, že jí to nepřipadne, že by ji měla horkou-sahala jen, aby zkontrolovala fontanelu, pak už to nezkoušela. Půjdu se zeptat ještě znovu a důrazněji ![]()
Jojo,malá má taky teplou hlavičku,asi je to normál teplotu zatím neměla ![]()
Ahojky, moje dcera ji ma taky teplou a doktorka my řekla že je to normalní.
Neboj se, pokud nemá teplotu, tak jenom „větrá“, reguluje si teplotu a ochlazuje se právě přes fontanelu.
I proto nemají zdravé donošené děti nosit doma pokrývky hlavy, aby se nepřehřívaly.
Ahoj, naše malá má hlavičku taky teplou, někdy mi připadne, že musí mít teplotu, ale když jí změřím tak jí nemá. Docela mě to vylekalo, protože od syna si to nepamatuji, tak jsem to říkala doktorce, ale taky mi řekla že je to normální, že se bát nemusím.
Ahoj, našemu malému je 5. měsíců a má ji také stále teplou. Můj táta si toho také všiml, ale jak tady čtu, tak to má více miminek. Určitě to bude o. k. Teplotu jsem mu také vždy měřila, ale nikdy ji neměl.
Ahoj, malýmu bylo 7měs. Už když byl menší, jsem si všimla, že když usíná, má úplně horkou hlavu. Přiložím mu ruku tak 1cm od hlavy a cítím to teplo.. Jakmile usne tvrdě, má zas normální teplotu.. Horečku nemá a teplo mu taky není. Jen to usínání.. Čím to může být? ![]()
@my_nickname To mají obě moje děti také, jak leží na polštáři a v tom vedu se o něj ještě zahřívají, tak opravdu hoří. Jenomže, když usnou, je tělo v útlumu a trochu „vychladnou“. Řeším to tak, že při usínání jsou nahatí a odkopaní, a když na ně v noci sáhnu a jsou chladnější, tak je přikrývám.
Jinak moje dcera měla vždy horkou hlavu, když jí rostly nové zuby. Nic jiného, jen abnormální horkost hlavičky a pár dní nato byl další zub venku.