Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já konzultovala s MUDr., když byla Simča ještě malinká, děti měly bacila, ptala jsem se teoreticky, kdyby to chytla, co můžu… Doporučila mi Paralenové čípky a rozpůlit. Ale asi bych každé horečnaté onemocnení stejně ještě probrala s MUDr. ![]()
Přeju, ať léky nepotřebujete ![]()
jejda tak to si neumím představit,mám problém malé šoupnout do zadečku teploměr,má takovou malinkatou direčku ![]()
Prodávají se paralenové čípky a dětský nurofen, nicméně obojí je od sedmi kil (minimálně ten paralen určitě), ale doktoři často říkají, když má mimi menší váhu, že ten čípek se dá podélně rozpůlit, případně nějak osekat (do snesitelného tvaru:) , aby to odpovídalo aktuální váze. Jedno z toho bys měla mít preventivně doma.
Paralenové čípka 100 - rozpůlit - podle váhy. teploměru se neboj, špičku namoč do krému, co dáváš na zadeček.
Já bych do tří měsíců jakoukoliv anomálii prvně konzultovala s pediatrem. Myslím, že jsem to i vyčetla v chytrých knížkách.
Navíc v příbalovým letáku Panadolu je uvedený, že se může jakási minimální dávka dát 2měsíčnímu miminku a maximálně 2×, jinak je od 3 měsíců.
Příspěvek upraven 16.11.10 v 21:02
Šestinedělnímu miminku bych já osobně nedala nic. Takového prcka bych při horečce vyžadující srážení odvezla k nejbližšímu doktorovi - ať už našemu nebo na pohotovost.
Každopádně přeji, ať zůstane jen u teoretizování. ![]()
Já jsem se ptala v lékárně,jestli něco nemají,abych to měla preventivně po ruce,prodavačka mi jen řekla,že tak malému dítěti by bez konzultace s doktorem nedala vůbec nic,tak se jen ptám jestli máte něco doma.Každopádně přeji i vám,ať zádné léky nepotřebujete ![]()
Ahoj maminky,ráda bych věděla jestli jste dávaly miminkům do půl roku nějaké léky proti horečce,nebo jste jen ochlazovaly a volaly doktora?Já totiž doma žádný přípravek nemám kdyby náhodou malá měla teplotu,tak jestli si mám něco pořídit,nebo zůstat u ochlazování