Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj zeny, mate nekdo vyzkousenou tuto jogu?
Ja byla ted o vikendu na kurzu.Tak jsem zvedava.
@Lucie343 ahoj, a co rikas po kurzu? Byla jsem taky pred pul rokem, vubec me to nebavilo a myslim si, ze podobné účinky bude mit jakekoli cviceni spojené s hlubokym dychynim a masazi dolni casti břicha… ![]()
@Lu1234 …no,asi tak.Ale rikam si, ze kdyz budu moje telo takhle presvedcovat o tom, ze cviceni pomuze…tak pomuze.Ale jak rikas, asi kdybychom vycpulovaly a zatahovaly bricho a myslely u toho na vajecniky…ze to vyjde nastejno.Ale co, ja uz pro to moje miminko udelam cokoli…a kdyz to nekomu pomohlo…pomuze to i mne…Jen teda k tomu mam jeste bylinky, ted uz i Clostilbegyt a Fertipronu…desny!!!
A zkusily jste některá cvičit podle knihy Hormonální jógová terapie 1 od D. Rodriguez? Zajímalo by mě, zda se cviky, pokud jsem laik, dají naučit z té knihy… Kurz je poměrně drahý…Moc díky
@Cassy25
Já jsem byla na kurzu a troufám si říct ze podle knížky bych to nedala. Je to takový specificky cvičení takže jen podle popisu by se to těžko cvicilo.
@Cassy25 ja bych se to z knizky taky nenaucila…lektorka to krasne vysvetli a ukaze chyby, ktere delas.Me teda nakonec pomohlo umele a jsem v 9.tt
![]()
Ahoj, uz jsem zde přispívala a za me je kurz fakt k nicemu (a shodly jsme se na tom s kolegyni, ktera kurz absolvovala mesic po mne). Myslim, ze podstata cviku je rozhybat dolni cast bricha, zad, páteř plus kycle. Ruzne polohy, kdy se tlaci na břicho nebo se vtahuje, prodychava, zatina, protahuje… Je podle me jedno, jestli se cvici hormonální joga dle kurzu nebo knihy, nebo obycejna joga, pripadne cviceni podle mojzisove, podstata bude vsude podobna. Ta psychologicka cast cvičení -meditace, uvolnění nebo soustředěne mysleni na urcite organy- se da taky realizovat i bez kurzu. Hezky den vsem!