Potracená embrya

Anonymní
16.11.16 13:31

Potracená embrya

Dobrý den, mám sentimentální otázku. Ikdyž už máte dávno děti na světě, myslíte někdy na embryo(a), které se nemohlo narodit? Jak jste se s jejich ztrátou vyrovnaly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
487
16.11.16 13:42

Špatně, člověk si na to vždycky vzpomene nezapomene, ale především myslím na to které čekám a provází to ohromný strach aby to nebylo znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
16.11.16 13:57

Ano, myslím. Potrat jsem strašně obrečela, v nemocnici na revizi také. Ale na pokoji se mnou byly mnohem horší případy (paní s děsnějšími osudy). Povedlo se zakrátko otěhotnět znovu a dnes už tu běhá dvouletá slečna. Ale někdy si říkám, jestli by to bylo takové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.16 14:01

Paradoxní je, že se vracím stále ke svému prvnímu potratu. Bylo to přirozeně a následovala revize dělohy. Později jsem potrácela další embrya skrz umělé oplodnění, ale.. Na to první nejde zapomenout. Zůstalo někde v mém srdci a myslím na něho víc, než na jeho sourozence.

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
16.11.16 14:16

On to každý asi prožívá jinak.. O to víc je to nejspíš silnější, pokud to bylo embryko, o které se rodiče strašně snažili a pak museli podstoupit to zklamání.. Mám za sebou dva SP, jednou v 7tt, jednou v 10tt, nějak jsem to nebrala ani tak, že jsem přišla o dítě, prostě jsem potratila, pokud se mě doktor učelně nezeptá na diagnozu, tak si na to ani nevzpomenu.. Ovšem dodnes, když se mě někdo zeptá, kolik mám dětí, tak říkám, že mám dvě.. Protože mám, jen jedno není na tomhle světě.. Na tohle prostě není metr, jak moc by to měl člověk prožívat.. Kamarádka podstoupila interupci v 8tt, teď si to neskutečně vyčítá a myslí na to pořád.. Další kamarádka která se už 5 let snaží a má zasebou umělé oplodnění i dnes v den „výročí“ kdy o embryo přišla pláče..

• Citovat
  • Upravit
17715
16.11.16 14:21

Ja jsem potratila mezi detma a uz na to skoro nemyslim. Jako vzpomenu si na to, alee uz to neni takovy smutek jak predtim. Otehotnela jsem skoro v zapeti znovu, tak nebyl cas se tim nejak moc zabyvat pak :nevim: Urcite by to bylo jine kdyby to bylo prvni dite a nebo se pak uz po potratu nedarilo. Ja na to nakonec skoro zapomnela, i kdyz v tu chvili me to vzalo hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.11.16 14:23

Potratila jsem své první dítě, teď mám další dvě. Myslím, že jsem se s tím vyrovnala celkem dobře, i když to bylo až v 5. měsíci. Ale samozřejmě nikdy na něj nezapomenu. Když na něj myslím, nechce se mi už dávno brečet, ale taky si představuju, jaký by byl, vzpomínám, jak kopal, jak se hýbal při UTZ vyšetření. Mám fotky z ultrazvuku a občas se na ně podívám. Beru to tak, že smrt patří k životu a že maličký žije v našich myslích a srdcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
16.11.16 14:59
@Kattynka000 píše:
On to každý asi prožívá jinak.. O to víc je to nejspíš silnější, pokud to bylo embryko, o které se rodiče strašně snažili a pak museli podstoupit to zklamání.. Mám za sebou dva SP, jednou v 7tt, jednou v 10tt, nějak jsem to nebrala ani tak, že jsem přišla o dítě, prostě jsem potratila, pokud se mě doktor učelně nezeptá na diagnozu, tak si na to ani nevzpomenu.. Ovšem dodnes, když se mě někdo zeptá, kolik mám dětí, tak říkám, že mám dvě.. Protože mám, jen jedno není na tomhle světě.. Na tohle prostě není metr, jak moc by to měl člověk prožívat.. Kamarádka podstoupila interupci v 8tt, teď si to neskutečně vyčítá a myslí na to pořád.. Další kamarádka která se už 5 let snaží a má zasebou umělé oplodnění i dnes v den „výročí“ kdy o embryo přišla pláče..

pride mi strasne divne hovorit ludom, ze mas 2 deti, ked si potratila v 1 trimestri. A ked uz to tak beries - mas 3 deti, 2 potratene a 1 zive. Nevies pocitat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
16.11.16 15:05

@Gita17 Možná se Katty podívej do podpisu, než začneš útočit. O těch dvou potratech při počtu dětí vůbec nemluví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
16.11.16 15:06

@Gita17 A ty neumíš číst. ;) Stačí se podívat do podpisu.

ed. DancaM mě předběhla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
16.11.16 15:08

@Gita17 raději mlč Katynka přišla o chlapečka až po porodu… mě zemřel syn kvuli abrupci placenty, donošený 4 kilový chlapeček takte mám taky prostě 2 děti..Dej si facku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
16.11.16 15:11
@wewa píše:
@Gita17 raději mlč Katynka přišla o chlapečka až po porodu… mě zemřel syn kvuli abrupci placenty, donošený 4 kilový chlapeček takte mám taky prostě 2 děti..Dej si facku.

to som nevedela, pochopila som to inak
@Kattynka000 prepac, nechcela som

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
16.11.16 15:21

@DancaM @wewa @Avele Holky děkuji Vám za zastání :hug: Netřeba útočit, každý automaticky nezná náš příběh :hug: Ale děkuji Vám :*

@Gita17 Jak napsaly holky.. Počítat umím, příště stačí pořádně číst, než začneš útočit, nikdy nevíš, do čeho bolavého kopneš. Dva potraty v prvním trim jsem rozdýchala téměř okamžitě, bylo mi to líto, ale přešla jsem to.. Viz. věta "Mám za sebou dva SP, jednou v 7tt, jednou v 10tt, nějak jsem to nebrala ani tak, že jsem přišla o dítě, prostě jsem potratila, pokud se mě doktor učelně nezeptá na diagnozu, tak si na to ani nevzpomenu.. " Rozhodně jsem to rozdýchala asi lépe, než moje kamarádky, které některé dodnes prožívají bolest.. Na tohle prostě měřítko není, nikdo nemůže nikomu určit jak moc a jak dlouho to má bolet a jak dlouho to má prožívat.. A ano, děti mám prostě dvě.

• Citovat
  • Upravit
5148
16.11.16 17:12

@Kattynka000 ano ale jsou tu podpisy, já mám třeba metřík…hold to je věc každého jestli na to kouká nebo ne ale pak raději opatrně s vyjadřováním. Mám teď po smutném výročí a jsem trošku přecitlivělá a reaguju teda prudčeji címž se omlouvám @Gita17 za výrazivo s fackou prostě mě to nějak nadzvedlo ze židle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
16.11.16 18:36
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení