Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,mám prosím vás 2 dotazy.
1.Každým dnem čekám MS a mám přijít 3DC na hormonální profil,doktor mi řekl,že nemusím být nalačno,jenže já mám jeden den v práci ranní a druhý odpolku a pokud ten 3DC mi připadne na ranní a kolegyně mi to nebude chtít prohodit,myslíte že nevadí,když půjdu odpoledne??
2.Holky,co všechno se zjišťuje ten 3DC v hormonálním profilu?Jestli mi probíhá ovulace nebo ne,to je strašně brzo,to se asi ještě nezjistí,že ne.
Moc děkuju za odpověď
![]()
ahoj
odpoledne v ten den tam mužeš jít,jinak hormonální profil určuje tvoji hladinu hormonu tzn.prolaktin, estrogen atd, ovulaci ti tím určite nezjistí
ahoj jenny,
odpo nevadi, jen se predtim napij vody, at se jim to dobre bere, me za to vynadali ze jsem nepila. Ovulace se sice nezjisti, ale zjisti se i hodnota FSH a pokud ji mas pod 10 a tudiz v norme, tak je velka sance, ze ovulace probiha jak ma. v CARu mi rikali, ze muzu i druhy den cyklu. drzim palce, at mas vsechny hodnoty v norme ![]()
Jak už bylo napsáno, odpoledne nevadí, záleží jen na tom, aby tam ještě někdo byl
Jinak u nás se taky dalo jít 1.-3.DC. Ovulace se zjistí až v 2 půlce cyklu, ale to HP berou jen někde. Někde OVU zjišťují UTZ.
Díky moc holky,jsem moc zvědavá,jak mi ten hormonální profil dopadne,beru teď 2.měsíc Duphaston,protože jsem vždycky před MS špinila,dneska jsem 25DC a zatím ťuk ťuk nešpiním,že bych byla těhotná tomu nevěřím vůbec,přítel byl na spermiogramu a ten bohužel dopadl špatně
doufám,že se to vitamínkama,které jsme dostali zlepší ![]()