Hormonální profil - co znamenají výsledky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1067
16.8.13 18:22

Hormonální profil na vlastní žádost

Ahoj, je možné si domluvit u obvodního lékaře hormonální profil bez doporučení (žádanky)? Případně kolik se za něj platí? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
10.12.13 00:04

Ahoj všem denska jsem byla takéna hormonálním profilu a chtěla jsem se zeptat lékař mi na žádanku napsal také vyšetření hcg nevíte proč? Jsem 4den MS a tak nemohu být těhotná trošku mi to vrtá hlavou. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
30.5.16 22:47

Ahoj holky,
je tu někdo, kdo čeká na výsledky nebo odběry hormonálního profilu? čekám na ms abych mohla jít na krev (nepravidelné a hooodně dlouhé cykly) a ráda bych někoho kdo je na tom podobně. přeci jen snažilek je tu hodně, ale většina už hlídá ovulaci apod, tak by mi bodlo kdyby tu některá byla na tom stejně jako já ať můžem „čekat společně“… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 05:53

@Janulka001 Ahoj,
já sice nečekám na výsledky hormonálního profilu, ale mám podobný problém. Mám hoooodně dlouhé cykly, spíš žádné, nemám ms. Můžu se zeptat jak dlouho se snažíte o mimčo a po jaké době ti gynekolog dělal hormonální profil? Ten můj to totiž moc nechtěl řešit, tak jdu ve čtvrtek k novému a doufám, že tam se začne něco dít. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 14:17

@Janča209 HA neberu přes tři roky a celou tu dobu jsme to nechávali náhodě. na srovnání cyklu jsem dostala duphaston, ale byl mi k ničemu a ani mi nezabral jak měl…tak jsem to celé vzdala a rozhodla se změnit dr, ta původní mi jen řekla vždycky že to jsou holt hormony.na strach z PCO mi řekla že to ne, jen mám rozhozené hormony a budem to řešit až budu chtít dítě. Ze mám chlupatý obličej, k rk, prsa, to vubec neřešila že prý o je těmi hormony. U nové dr jsem na první návštěvu šla uz s tím že chceme mimčo a hned mi napsala právě žádanky na krev včetně štítné zlazy, d elala dlouho vnitřní utz a o objevila náznak PCO na levým vaječníku a podle problémů se jí i nezda ta štítná žláza. Uplne jiný přístup, hodne si i sama všimla (ochlupení těla) a hned mi říkala že s tím snažením už bych čekat neměla. stoprocentni důvěra od první návštěvy

Jak dlouho se snažíte vy a kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 14:24

@Janulka001 My se nesnažíme nějak dlouho, teď teprve 5 měsíc, jenže nemá moc cenu se snažit, když nemám aspoň trošku normální cykly. Bude mi 28 let a snažíme se o první mimčo, takže už podle mně taky není moc co odkládat. Doktor právě taky nic moc neřeší, jen řekl, že to je HA a žádný hormonální profil nic, takže jdu ve čtvrtek k novému doktorovi a doufám, že mi pomůže. Kolik je ti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 14:39

@Janča209 v červenci bude 29. No, oni to prý řeší až tak po roce snažení a jestli jsi brala HA tak prý až rok trvá než se tělo srovná…tak je asi možný že ti i nový dr řekne že počkat jestli se to nesrovna… já mám tyhle problémy odjakživa tak možná i proto a že už dlouho neberu HA mi to začla hned řešit. Jen teď musím čekat na ms ať můžu na tu krev a když sama nedorazí tak půjdu za cca dva týdny na vyvolání. To je taky fajn, mohla mi říct že počkáme i kdyby to trvalo půl roku… přitom jsem tam byla po ms a prý mi sliznice roste pěkně. tak uvidíme jak to dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 14:42

Navíc mám homozygotni mutací mthfr tak se to ještě i tím komplikuje a jakmile bych otěhotněla, musim ještě na hematologii a řešit to i s nimi.
Prostě chuťovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 14:54

@Janulka001 Já vím po roce snažení, jenže dá se tomu říkat snažení, když bez vyvolávačky nemám ms? To nemá ani cenu se snažit. :zed: A navíc sem měla nepravidelný cykly i před HA, jenže to nikoho nezajímalo. Tak to já mám naštěstí jen MTHFR heterozygot, ale stejně, pokud nemáš prokázaný trombofilní stavy, tak s tím na hematologii nic dělat nebudou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 15:01

@Janča209 těch pět měsíců je fakt málo po ha.ja jsem ji kdysi taky dostala jako řešení nepravidelnosti :-D ještě mas chvíli čas počkat třeba tři měsíce jestli se tělo nesrovna, ale to bych vynechala ty vyvolávačky.
S tou krvi bych musela být pod kontrolou.hned po zjištění těhu bych šla na krev a oni rozhodnou podle srážlivosti zda něco brát nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 15:05

@Janulka001 Tak uvidím no, 5 měsíců je možná málo, ale zase už mi není 20. Jj, máš pravdu, to si pak možná budeš píchat clexan nebo něco takovýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 15:18

@Janča209 doufám že to bude vpohode a vyhnu se tomu…ale možná pro jistotu něco dávají, nevim no. Hele, uvidis, třeba té milé překvapí;-) každopádně držím palce a dej vědět! To je super, ze jsme i stejně starý a v podobný situaci, muzem spolu rozebírat postupy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 16:31

@Janulka001 Doufám, ve čtvrtek se uvidí. ;) Kdyby cokoliv, tak se klidně ozvi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
31.5.16 16:45

@JayLee duphaston brala a ms jsem měla i s ním nepravidelně. jednou jsem to dostala dva dny před tím než jsem ho měla začít brát:-D pak jsem to s ním zkoušela znovu a efekt taky nulový. Teda, mela jsem ms ale někdy tři dny po dobrání a někdy až po skoro třech týdnech. Jediný výsledek byly neskutečně bolavá prsa už týden před ms a pak ještě první třeba tri dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9349
31.5.16 16:48

@JayLee A otěhotněla si přirozeně? A jak dlouho jste se snažili než se zadařilo? Ať vím na co se třeba připravit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.