Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, jsou to vlastně všechno hormony, jejichž hodnoty se během cyklu mění. Podle nich třeba poznají jestli u tebe dochází k ovulaci, jakou máš zásobu vajíček, atd. IVF můžeš podstoupit vždy, akorát ti podle tvého profilu sestaví stimulační protokol a pak se uvidí, jak reaguješ. Je to vlastně takový výchozí bod, aby věděli, jak na tom jsi. Držím pěsti.
![]()
@Mili74 píše:
Ahoj, jsou to vlastně všechno hormony, jejichž hodnoty se během cyklu mění. Podle nich třeba poznají jestli u tebe dochází k ovulaci, jakou máš zásobu vajíček, atd. IVF můžeš podstoupit vždy, akorát ti podle tvého profilu sestaví stimulační protokol a pak se uvidí, jak reaguješ. Je to vlastně takový výchozí bod, aby věděli, jak na tom jsi. Držím pěsti.![]()
dekuji, ja prave mam strach, kdyby mi vysla spatne treba stitna zlaza, jak by se postupovalo pak
Já bych jen trochu doplnila - pokud by vyšly blbě třeba hodnoty štítné žlázy (TSH, fT4, ty se během cyklu nemění), bylo by nejprve velice vhodné tuto zaléčit než podstupovat IVF, s rozhašenou štítnicí by to nebylo moc dobré. Ani příliš vysoký prolaktin by nebyl dobrý start, ale zase se to dá řešit. Hodnoty FSH zase ukazují hodně zjednodušeně stav vaječníků a pokud by byly hodně zvýšené, asi by to mělo vliv na nastavení dávky stimulačních léků. Takže hodnoty ukážou momentální stav tvého těla, některé případné problémy a pokud by vyšly hodně mimo, bylo by třeba tyto problémy odstranit nebo stabilizovat a případné IVF by se potom odsunulo v řádu měsíců.
@ugluk píše:
Já bych jen trochu doplnila - pokud by vyšly blbě třeba hodnoty štítné žlázy (TSH, fT4, ty se během cyklu nemění), bylo by nejprve velice vhodné tuto zaléčit než podstupovat IVF, s rozhašenou štítnicí by to nebylo moc dobré. Ani příliš vysoký prolaktin by nebyl dobrý start, ale zase se to dá řešit. Hodnoty FSH zase ukazují hodně zjednodušeně stav vaječníků a pokud by byly hodně zvýšené, asi by to mělo vliv na nastavení dávky stimulačních léků. Takže hodnoty ukážou momentální stav tvého těla, některé případné problémy a pokud by vyšly hodně mimo, bylo by třeba tyto problémy odstranit nebo stabilizovat a případné IVF by se potom odsunulo v řádu měsíců.
a nevis jestli jsou nejaky priznaky spatne fungujici stitnice?
S tou štítnou žlázou nevím
tu já měla v pořádku
ale např. ten zvýšený prolaktin jsem měla a vůbec to neřešili, protože to prý dělá hodně stres a vidíš vyšlo to hned napoprvé a ještě v dost vysokém věku, takže se neboj a nestresuj se, ať nemáš vysoký prolaktin
![]()
@Mili74 píše:
S tou štítnou žlázou nevímtu já měla v pořádku
ale např. ten zvýšený prolaktin jsem měla a vůbec to neřešili, protože to prý dělá hodně stres a vidíš vyšlo to hned napoprvé a ještě v dost vysokém věku, takže se neboj a nestresuj se, ať nemáš vysoký prolaktin
![]()
No, příznaky snížené nebo zvýšené fce šž samozřejmě jsou, ale někdo to na sobě stejně moc nepozná, takže pokud máš před sebou kontrolní odběry krve, v klidu na ně vyčkej, to je stejně nejspolehlivější ukazatel
Já se s tím léčím roky a ve stádiu, kdy by to bylo rozhašené, by mi nikdo IVF neprovedl. Když to bylo stabilizované, naprosto bez problémů.
To je normální
to snad dělaj všechny co podstupujou IVF
já v tý době měla snad všechny problémy a nemoci co existujou a můj manžel byl z toho pomalu na infarkt
pořád jsem do něj hustila to co jsem vyčetla na Netu
Je jasný, že pokud nebude něco v pořádku, tak je lepší když tě dají do kupy, než podstupovat IVF a snížit tak naději na ůspěch, ale někde jsem četla že ta štítná žláza až tak velký problém není ![]()
@Mili74 píše:
To je normálníto snad dělaj všechny co podstupujou IVF
já v tý době měla snad všechny problémy a nemoci co existujou a můj manžel byl z toho pomalu na infarkt
![]()
pořád jsem do něj hustila to co jsem vyčetla na Netu
Je jasný, že pokud nebude něco v pořádku, tak je lepší když tě dají do kupy, než podstupovat IVF a snížit tak naději na ůspěch, ale někde jsem četla že ta štítná žláza až tak velký problém není
ja ani nevim proc jsem se zamerila na tu stitnou zlazu, ale proste tej se bojim nejvic, mno manzel ze me zacina byt taky na vetvi ![]()
Neboj se
všechno bude dobrý
oni ty doktoři jsou opravdu machři aty se taky dočkáš toho vytouženého miminka
ale nervy to jsou
![]()
Ahoj, já měla špatně štítnou, prolaktin a ještě něco, prostě jsem na každou věc dostala prášek a hurá do IVF
Samozřejmě ti přeju, aby to bylo v pohodě, ale i když není, tak to není nic zásadního.
@martinaaaaaaaaa7 píše:
Ahoj, já měla špatně štítnou, prolaktin a ještě něco, prostě jsem na každou věc dostala prášek a hurá do IVFSamozřejmě ti přeju, aby to bylo v pohodě, ale i když není, tak to není nic zásadního.
Ahoj holky, vyznáte se tady ve výsledcích z hormonalního profilu? Moje gyn me poslala do ivf centra protože se mě netvoři folikuly, ale zajímalo by mě jestli s těmito hodnoty je možné otěhotnět i přirozeně, děkuji.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Můžete mi vysvětlit co znamenají tyto zkratky? hormonální profil-TSH, Ft4, LH, FSH, PROLAKTIN, TESTOSTERON, PROGESTERON, ESTRADIOL
a které hodnoty by musely vyjít špatně, abych nemohla podstoupit IVF? nebo je jedno jak výsledky vyjdou?
děkuji