Hormonální profil a IVF

Anonymní
11.7.12 07:01

hormonální profil a IVF

Můžete mi vysvětlit co znamenají tyto zkratky? hormonální profil-TSH, Ft4, LH, FSH, PROLAKTIN, TESTOSTERON, PROGESTERON, ESTRADIOL
a které hodnoty by musely vyjít špatně, abych nemohla podstoupit IVF? nebo je jedno jak výsledky vyjdou?
 děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1046
11.7.12 08:32

Ahoj, jsou to vlastně všechno hormony, jejichž hodnoty se během cyklu mění. Podle nich třeba poznají jestli u tebe dochází k ovulaci, jakou máš zásobu vajíček, atd. IVF můžeš podstoupit vždy, akorát ti podle tvého profilu sestaví stimulační protokol a pak se uvidí, jak reaguješ. Je to vlastně takový výchozí bod, aby věděli, jak na tom jsi. Držím pěsti. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 08:37
@Mili74 píše:
Ahoj, jsou to vlastně všechno hormony, jejichž hodnoty se během cyklu mění. Podle nich třeba poznají jestli u tebe dochází k ovulaci, jakou máš zásobu vajíček, atd. IVF můžeš podstoupit vždy, akorát ti podle tvého profilu sestaví stimulační protokol a pak se uvidí, jak reaguješ. Je to vlastně takový výchozí bod, aby věděli, jak na tom jsi. Držím pěsti. :mavam: :mavam:

dekuji, ja prave mam strach, kdyby mi vysla spatne treba stitna zlaza, jak by se postupovalo pak

• Citovat
  • Upravit
68971
11.7.12 08:39

Já bych jen trochu doplnila - pokud by vyšly blbě třeba hodnoty štítné žlázy (TSH, fT4, ty se během cyklu nemění), bylo by nejprve velice vhodné tuto zaléčit než podstupovat IVF, s rozhašenou štítnicí by to nebylo moc dobré. Ani příliš vysoký prolaktin by nebyl dobrý start, ale zase se to dá řešit. Hodnoty FSH zase ukazují hodně zjednodušeně stav vaječníků a pokud by byly hodně zvýšené, asi by to mělo vliv na nastavení dávky stimulačních léků. Takže hodnoty ukážou momentální stav tvého těla, některé případné problémy a pokud by vyšly hodně mimo, bylo by třeba tyto problémy odstranit nebo stabilizovat a případné IVF by se potom odsunulo v řádu měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 08:43
@ugluk píše:
Já bych jen trochu doplnila - pokud by vyšly blbě třeba hodnoty štítné žlázy (TSH, fT4, ty se během cyklu nemění), bylo by nejprve velice vhodné tuto zaléčit než podstupovat IVF, s rozhašenou štítnicí by to nebylo moc dobré. Ani příliš vysoký prolaktin by nebyl dobrý start, ale zase se to dá řešit. Hodnoty FSH zase ukazují hodně zjednodušeně stav vaječníků a pokud by byly hodně zvýšené, asi by to mělo vliv na nastavení dávky stimulačních léků. Takže hodnoty ukážou momentální stav tvého těla, některé případné problémy a pokud by vyšly hodně mimo, bylo by třeba tyto problémy odstranit nebo stabilizovat a případné IVF by se potom odsunulo v řádu měsíců.

a nevis jestli jsou nejaky priznaky spatne fungujici stitnice?

• Citovat
  • Upravit
1046
11.7.12 08:46

S tou štítnou žlázou nevím :nevim: tu já měla v pořádku :) ale např. ten zvýšený prolaktin jsem měla a vůbec to neřešili, protože to prý dělá hodně stres a vidíš vyšlo to hned napoprvé a ještě v dost vysokém věku, takže se neboj a nestresuj se, ať nemáš vysoký prolaktin :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 08:47
@Mili74 píše:
S tou štítnou žlázou nevím :nevim: tu já měla v pořádku :) ale např. ten zvýšený prolaktin jsem měla a vůbec to neřešili, protože to prý dělá hodně stres a vidíš vyšlo to hned napoprvé a ještě v dost vysokém věku, takže se neboj a nestresuj se, ať nemáš vysoký prolaktin :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: to me ani nerikej, ja jsem uz ted ve stresu jak to dopadne
jsem plasan, vcera jsem hledala na netu a to vis, ze jsem si hned nasla spatnou funkci stitnice, ze :mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
68971
11.7.12 08:50

No, příznaky snížené nebo zvýšené fce šž samozřejmě jsou, ale někdo to na sobě stejně moc nepozná, takže pokud máš před sebou kontrolní odběry krve, v klidu na ně vyčkej, to je stejně nejspolehlivější ukazatel ;) Já se s tím léčím roky a ve stádiu, kdy by to bylo rozhašené, by mi nikdo IVF neprovedl. Když to bylo stabilizované, naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 08:53

Tak snad to vyjde vse oki

• Citovat
  • Upravit
1046
11.7.12 08:56

To je normální :D to snad dělaj všechny co podstupujou IVF :) já v tý době měla snad všechny problémy a nemoci co existujou a můj manžel byl z toho pomalu na infarkt :mrgreen: :mrgreen: pořád jsem do něj hustila to co jsem vyčetla na Netu :mrgreen: Je jasný, že pokud nebude něco v pořádku, tak je lepší když tě dají do kupy, než podstupovat IVF a snížit tak naději na ůspěch, ale někde jsem četla že ta štítná žláza až tak velký problém není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.12 08:59
@Mili74 píše:
To je normální :D to snad dělaj všechny co podstupujou IVF :) já v tý době měla snad všechny problémy a nemoci co existujou a můj manžel byl z toho pomalu na infarkt :mrgreen: :mrgreen: pořád jsem do něj hustila to co jsem vyčetla na Netu :mrgreen: Je jasný, že pokud nebude něco v pořádku, tak je lepší když tě dají do kupy, než podstupovat IVF a snížit tak naději na ůspěch, ale někde jsem četla že ta štítná žláza až tak velký problém není :nevim:

ja ani nevim proc jsem se zamerila na tu stitnou zlazu, ale proste tej se bojim nejvic, mno manzel ze me zacina byt taky na vetvi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1046
11.7.12 09:04

Neboj se :hug: všechno bude dobrý :hug: oni ty doktoři jsou opravdu machři aty se taky dočkáš toho vytouženého miminka :hug: ale nervy to jsou :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
11.7.12 09:55

Ahoj, já měla špatně štítnou, prolaktin a ještě něco, prostě jsem na každou věc dostala prášek a hurá do IVF :-) Samozřejmě ti přeju, aby to bylo v pohodě, ale i když není, tak to není nic zásadního.

• Citovat
  • Upravit
10584
11.7.12 09:59
@martinaaaaaaaaa7 píše:
Ahoj, já měla špatně štítnou, prolaktin a ještě něco, prostě jsem na každou věc dostala prášek a hurá do IVF :-) Samozřejmě ti přeju, aby to bylo v pohodě, ale i když není, tak to není nic zásadního.
:hug: :hug: dekuju moc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2943
7.5.19 16:41

Ahoj holky, vyznáte se tady ve výsledcích z hormonalního profilu? Moje gyn me poslala do ivf centra protože se mě netvoři folikuly, ale zajímalo by mě jestli s těmito hodnoty je možné otěhotnět i přirozeně, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.