Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, připojila jsem se do snažilek a chtěla jsem se zeptat jestli jste někdy některá z Vás brala nějaké hormony v tabletkách? Můj lékař mi teďkom předepsal Ustrogeston. Snažíme se s přítelem 11 měsíců a zatím pořád nic:-( Děkuji za odpověď
také jsem brala utrogestan ale nepomohl nám,po roce jsme skončili v centru asistované reprodukce ![]()
A proč jste tam musely jít? Který z vás měl problém?? A po jak dlouhé době snažení jste tam šli? promin, že se tak vyptávám ale hrozně mě to zajímá
Katusz, od kdy bereš Utrogestan (od kterého dne cyklu). Po roce snažení si nechej udělat hormonální profil (bere se krev 2× v měsíci, v různých dnech cyklu) a pokud bude ten v pořádku, tak ať si zajde přítel na vyšetření spermii. A pokud bude i to v pořádku, tak přeji brzký úspěch a //:)
Kdyby něco ptej se, máme za sebou teměř vše mimo IVF a k tomu snad ani nedojde:D
Katuszka píše:
A proč jste tam musely jít? Který z vás měl problém?? A po jak dlouhé době snažení jste tam šli? promin, že se tak vyptávám ale hrozně mě to zajímá
snažili jsme se rok a doktor nám řekl že po roce máme nárok na pořádné vyšetření v centru asistované reprodukce!říkal že by nám taky mohl udělat nějaká vyšetření ale že by jsme to museli platit a v těch centrech je to zdarma!v pořádku jsme nebyli ani jeden-já vajíčka měla ale nedozrávaly do potřebné velikosti-byly malinký na to aby byly schopný oplození!A partner měl spermie hbitý a dost ale mooooc procent deformovaných takže by to přirozenou cestou nešlo!
Přítel už na spermiogramu byl a jen nám řekla, že je plodný a že je má některé trošku pomalejší tak že má brát vitamín E. A půjde 25.10 znova:-) A mě už taky brala krev jednou a teď jak to dostanu by mi měla vzít podruhé. Ty hormony mám brát 12 dní a pak je vysadit a měla bych to dostat prý.....
Dostaneš ms skoro určitě, ale od kterého dne cyklu je bereš?
snažili jsme se rok a doktor nám řekl že po roce máme nárok na pořádné vyšetření v centru asistované reprodukce!říkal že by nám taky mohl udělat nějaká vyšetření ale že by jsme to museli platit a v těch centrech je to zdarma!v pořádku jsme nebyli ani jeden-já vajíčka měla ale nedozrávaly do potřebné velikosti-byly malinký na to aby byly schopný oplození!A partner měl spermie hbitý a dost ale mooooc procent deformovaných takže by to přirozenou cestou nešlo!
Aha tak t přítel už byl na spermiogramu a říkala, že by to mělo jít normální cestou. Já mám jít po této menstruaci do nemocnice na laparoskopické vyšetření jestli mám průchozí vejcovody a jak jsou na tom vajíčka tak po tom se uvidí. A kde vy jste byly na těch vyšetřeních v olomouci? A už máte mimi?
od 16 tého dne cyklu pročpak?
my jsme chodili do Jihlavy.....tak já nedostala po utrogestanu měsíčky takže mě píchali injekci......jojo mi už máme 2letýho prcka a podařilo se po inseminaci
Aha tak to jo!! A co teda čekáte mimi už?? Platili jste něco za oplodnění??
my jsme platili jen tu inseminaci a stála jen 500kč,ale mám 2kámošky a ty už to měli horší,platily i nějaké injekce a oplodnění mimo tělo taky něco stojí
No tak to je jasné no:-) Tak uvidím co mi zjistí v té nemocnici a pak se to bude muset řešit…