Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše: čaukyprosím měla bych dva dotazy . Nejdřív ,jak je to s ovulačním testem - jeden den mi ukázal jen maličko stín (negativní) druhý den slabá čárka,ale dost viditelná a další den opět jen stín skoro nic vůbec nevím co si mám o tom myslet ..
poraďte prosím ..
Prostřední den proběhla ovulace. Narozdíl od těhotenských testů je ovulačení test pozitivní pouze tehdy, pokud je testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní čárka. Takže v těch ostatních dnech byl test negativní.
a ještě bych se chtěla zeptat po milování vždy zůstávám ležet s podložením zadečkema asi tak po 15ti minutách se zvednu a skoro vše ze mě vyteče, zůstane ve mě vůbec něco ? Nebo ze mě vyteče vše ? Nesnižuje to šanci na otěhotnění?
Jak můžeš vědět, že to bylo „skoro vše“? Neboj, určitě v tobě něco zůstalo.
Nicméně to co je v pochvě, to je podle mě stejně na nic (pokud pak nepoužíváš prstíkovou metodu..). Důležité je, aby se při vyvrcholení chlap snažil „střílet“ přímo na čípek… Orgasmem vystřelené spermie tak profrčej přímo do děložního krčku, zvednutým zadečkem jim už jen pomáháš. Ty co jsou v pochvě podle mě stejně moc šancí nemají…
(pokud jsem, holky, udělala nějakou „biologickou“ chybu ve výkladu, tak mě kdyžtak prosím opravte, díky)
To uvolneni luteizacniho hormonu je natolik narazove, ze pri testovani jednou denne se da celkem i minout. Nemluve o tom, ze tam vysledek hodne ovlivnuje koncentrace moc, cas testovani. Uvolneni LH zrejme probehlo nekdy mezi temi dvema slabymi testy. K ovulaci dochazi priblizne do 12-24h
A ono to sice vytece, ale vse urcite ne. Podle me to, co zustane uz volne v pochve uz moc nema sanci se do cipku dostat, zkratka dulezite je, kdyz to vystrikne smer cipek, tak co se tam zachyti a vzhledem k pritomnosti hlenu by se vzdy neco zachytit melo.
moc děkuju.A myslíš ,že teda ovu proběhla ten druhý den ? čáska sice byla vidět dostatečně , ale byla o dost slabší než kontrolní ![]()
Ta prostredni, co byla nejsilnejsi, tak uz mohla byt klidne po tom hlavnim uvolneni. Takze pokud jako prvni den beru tu slabou, druhy silnejsi a treti den zase slabou, tak ovulace mohla probehnout druhy az treti den - nezapomen, ze ve chvili, kdy je test pozitivni, tak to neznamena probehlou ovulaci, ale do 12-24h ovulaci. Nekdy jeste pozdeji, nekdo uvadel i do 36h. Takze pokud jste se snazili ten druhy den, tak bych to brala, ze pokryto mate.
Ovulační test je pozitivní jen, pokud je ta druhá čárka silná jako ta první, nebo silnější! Slabé čárky a stíny jsou negativní a bohužel se objevují a tochu matou:-) ale pozitivní test stopro poznáš. Pokud si nejsi jistá a máš docela silnou čárku, zkus testnou ještě o pár hodin později, třeba se hladina do té doby dostatečně zvedne ![]()
Za další, myslím, že je normální, že část ejakulátu vyteče, nebála bych se, že tam nic nezůstane ![]()
Určitě v Tobě něco zůstane, nemyslím,že vyteče vše ven ,já kdysi četla (a z praxe mi to zafungovalo hned dvakrát, jednou z toho jsou dvojčata) tak po styku je nejlepší když žena dosáhne vyvrcholení po muži, čípek prý jakoby nasaje spermije. O ovulačních testech nevím nic, s tím asi neporadím
takto by mel ovulační vypadat, a neboj ty spermijky v tobe stačí
Já tedy neměla problémy s otěhotněním, ale ještě než jsme se začali s manželem snažit, tak jsem na tento článek narazila a zkusila jsem to. Vyšlo nám to hned na první pokus. Nevím, zda za to mohla tato metoda, ale třeba to někomu pomůže ![]()
pet-be píše: … tak po styku je nejlepší když žena dosáhne vyvrcholení po muži, čípek prý jakoby nasaje spermije…
Jo jo, tak u mně to v obou případech bylo taky tak. A i logiku to má. ![]()
tweetydee píše:
Já tedy neměla problémy s otěhotněním, ale ještě než jsme se začali s manželem snažit, tak jsem na tento článek narazila a zkusila jsem to. Vyšlo nám to hned na první pokus. Nevím, zda za to mohla tato metoda, ale třeba to někomu pomůžehttp://www.rodina.cz/…s/detail.asp?…
Jo jo, prstíková metoda. U nás nefungovala…
S OVU testy nemám zkušenost, ale co se týče toho, že to z tebe vyteče… já měla taky takovej pocit pokaždý, taky jsem ležela (bez podloženého zadečku) a pak jsem se zvedla a hotovo, no ale vzhledem k tomu, že už jedeme 11. týden, tak si asi nějaká cestu našla
. V tomhle bych tudíž byla klidná.
jak je to s ovulačním testem nevím,já u sebe ovulaci poznám vždy,je to pruhledný výtok ,který se tahne vypadá to jako nudle aje čirý.ale po milování je dobré vždy dát nohy nahoru až do svíčky at ti přítel podrží na chvilku zadeček a pak at ti nasadí kalhotky se slipovou vložkou a opatrně si lehni na záda,nechod už vubec z postele ani čurat a v klidu spinkej až do rána,až teprve ráno si dej sprchu dřív né.díky tomuto postupu se mi podařilo otěhotnět a opravdu to funguje ,akoráz ,že já jsem své těhu neudržela
toto jsem poradila i své kamarádce ze svého zaměstnání a ted je už ve 4 měsíci těhu,tak to opravdu funguje ,přeju hodně štěstí a pokud víš co je dobré ,nebo co by jsi mo doporučila na udržení těhu moc děkuji za odpověd ![]()
děkuju za odpovědi všem
CHOBOTNICKA - tak já dělám to samé jako ty , zadeček nahoru otočit na záda a spát ,ale často se zvednout musím ,protože po milování potřebuju vždy na malou to je vše =) takže nic extra ti asi neporadím ![]()
čauky
prosím měla bych dva dotazy . Nejdřív ,jak je to s ovulačním testem - jeden den mi ukázal jen maličko stín (negativní) druhý den slabá čárka,ale dost viditelná a další den opět jen stín skoro nic vůbec nevím co si mám o tom myslet ..
poraďte prosím .. a ještě bych se chtěla zeptat po milování vždy zůstávám ležet s podložením zadečkem
a asi tak po 15ti minutách se zvednu a skoro vše ze mě vyteče, zůstane ve mě vůbec něco ? Nebo ze mě vyteče vše ? Nesnižuje to šanci na otěhotnění?
Prosím poraďte , mockrát děkuju za vaše odpovědi