Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat kdo máte zkušenosti se špatnou morfologií. Včera jsem si donesly výsledky ze spermiogramu. A pohyblivost s koncentrací spermií vyšla nadprůměrně, horší ta morfologie. Norma jsou 4% ale nám vyšly 2% s tím, že to není nejhorší ale mírně horší. Mátě někdo zkušenosti? Doktor říkal že toto se nedá ovlivnit, ale přeci jen přítel začal brát vitamíny a koukám na nějaké bylinky. Nebo dát tomu čas třeba za měsíc může být hodnota lepší či naopak horší?
Mě zjistili zvýšené protilátky na spermie, tudíž moje tělo si je trošku ničí, ale to již řeším s moc šikovnou imunoložkou.
Hrozně mě štve, že na klinice mě pořád tlačí do umělého oplodnění aniž by se snažili prvně léčit. Myslím si, že náš problém není až tak hrozný. Mě bude 28 a zatím nemám pocit, že by mě ujížděl vlak a hned jsme museli jít na umělé oplodnění, beru to až nejzažší variantu, když už nic jiného nepomůže.
Ahoj, my měli morfologii 4 %, manža bral viramínky, sprchovoval večer ty podstatné partie studenou vodou, začal nosit trenýrky, aby se tam dole nepřehříval (tuplem v létě), cvičil mojžíšku pro chlapy.. no a v den OPU jsme měli morfologii 10 %
Jinak máš pravdu, jsi ještě mladá, tak ještě zkoušejte ![]()
Jééé moc děkuji za povzbuzení. Já si právě říkám že je lepší tomu dát čas a zkusit prvně léčit či nějak tomu pomoci než jít hned do umělého oplodnění. Ale aspoň nějaká naděje je, že morfologie se může zlepšit
To je jasný, naděje je vždycky
Poslala jsem ti ještě nějaké tipy do SZ ![]()
Ahojky holky, muj manzel ma take spatny spermio hlavne morfologii
2%.. uz mame za sebou 2IVF s ICSI plus jeste inseminaci… a take potrat
…zkouseli jsme uz docela dost vitaminku a bylinek a skoro nic nepomohlo, ted bere selen, zinek, koenzym q10 a vitamin E! co zkousite vy a jak jste na tom?
ixule a povedlo se vam miminko kdyz jste meli tech 10%.
manzel se sprchovat studenou vodou tam dole nechce… :/
v breznu budu odjizdet do lazni na 3tydny a pak zacnem se 3 IVF