PCO, clostík a Utrogestan

620
12.6.12 10:59

PCO, clostík a utrogestan

Ahoj holky.. Rok se s přítelem snažíme o miminko 8o , pořád se ne a ne zadařit,mrcha si chodila jak chtěla, byla jsem snad největší odběratelka Agolutinu od naší dr. tak jsme si řekli, že zajdu k dr na pořádné vyšetření.. No verdikt dr. mě položil na kolena.. Zněl : Syndrom polycystických vaječníků :zed: .. Z hormonálního profilu, ale řekla, že to neni nějak strašné, že my napřed upravý cyklus pomocí Utrogestanu a pak se uvidí co a jak.. Tak po Utrogestanu mi začala chodit ms, po 28-30 dnech :potlesk: ..
A dnes je ten den D.. Den kdy jsem si vzala první pilulku Clostíku :dance: , ten mam brát 4.-9. DC a od 17.DC mam začít brát Utrogestan..
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli ne tady někdo, komu pomohl clostík s pco a jen samotný clostík s Utrogestanem? Každá pozitivní zpráva je pro mě nadějí :) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
12.6.12 11:11

U PCO nedochází k ovulaci a na tu tu je ten clostibelgit, znám spoustu kamarádek, které měli „clostibelgitové děti“
A kdyby náhodou nezabíral, tak neboj, jsou tu další leky, a ty ti už ovulaci vyženou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 11:15

@ivodička
Mě právě říkala dr. že mam přijít druhý cyklus na kontrolu pokud nebudu těhu a že když budou dobré folíky tak mi píchne ještě Pregnyl :) já budu nadopovaná hormonama :lol: ale říkala mi, že když nebudu do půl roku těhu, tak pak na IVF :| , ale co bych pro toho broučka neudělala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
12.6.12 11:21

@Andrej91 Hodně štěstí, ale pokud je u vás problém PCO, tak ten se může clostibelgitem vyřešit a třeba otěhotníš, ani nebudeš vědět jak :lol: Jinak já mám vše za sebou, clostibelgitem začínaje, dále IUI,IVF,KET. Ale teď mám doma 2 broučky, takže ten boj za to stál :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
12.6.12 11:21

ahojky taky mám PCO zjistili mi ho už ve 12letech..a až ted jsem brala clostík první cyklus,včera jsem byla na ultrazvuku a dva folíky mi krásně vyrostly…tak se prý ode dneška do pátku máme snažit a třeba to vyjde :) jinak držím palečky at se vám to podaří co nejdřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
12.6.12 11:54

Ahojky taky mám PCO, jde o to, jak těžkou formu máš. Někdo i s PCO je schopný občas udělat vajíčko, někdo jen s clostíkem. Taky jsem skoro po roce zahájila léčbu - nejdřív utrogestan na spravení cyklu a pak se mělo najet na clostík. A po prvním cyklu s utrogestanem se zadařilo - přestala jsem to řešit a těšila se až začnu brát clostík ;) takže i s PCO to jde :palec: kor když bude clostík :palec: u mě je to spíše náhoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 12:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
12.6.12 12:02

Měla jsem PCO potvrzeno od doktora v CARu. Pro začátek zkusil Clostilbegyt a v druhém cyklu se zadařilo a máme holčičku (manžel měl velmi špatný spermiogram).
Druhé dítě se nám podařilo ani nevíme jak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.6.12 12:05

Taky mám PCO, já bez Agolutinu neměla menstruaci vůbec, tím ani ovulaci, šílené hodnoty hormonů :zed:, dr.mi nasadila Diane 35 na upravení, protože v té době jsme si ještě miminko nemohli dovolit (dodělávala jsem školu), po škole jsme se rozhodli, že mít prcka by bylo fajn (že už to můžem skusit, taky to nějakou dobu potrvá než se zadaří) a tak jsem začala brát Clostík a ejhle, ono se zadařilo hned napoprvé :dance: :dance: :dance:. Tak a ted mám doma už 5 měsíčního prcka. Takže se to fakt dá, držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 12:23

@Bemula Ty jo tak to je paráda, že ti to takhle zabralo, já jsem neměla teda tu Diane, protože jsme miminko mohli mít hned..
A prosimtě poznala jsi na sobě nějak že ti rostou folíky, dělala jsi si testy? mšřila teplotu nebo tak něco? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
12.6.12 12:26

@Andrej91 já si myslím že to poznáš,mě trošičku bolely vaječníky a měla jsem takový divný pocit v podbřišku…ale začala jsem to cítit až tak třetí čtvrtý den co jsem brala clostík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 12:38

@anilvap87 tak snad to poznam i já.. já si tedy měřím ještě teplotu tak to poznam podle ní, minulý cyklus bez clostíku byl jasne anovulační :pocitac: … a tobě clostík zabral? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 12:41

@ivodička Tak to gratuluju, i když to byla těžká cesta k miminku :srdce: .. Já mam prý PCOS a prý to neni nijak vážný případ, tak uvidim, co nám clostík provede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
12.6.12 12:43

@Andrej91 já si nic neměřila…jj zabral 12DC jsem byla na ultrazvuku a tam doktor řekl že dvě uzrála :) takže ted už je musíme jen oplodnit, snad se to povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
12.6.12 12:53

@anilvap87 a ty jsi máš tedy taky PCO jestli dobře chápu? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí