Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,jste tu někdo kdo se chystáte ne IVF v červenci?
Já měla jít už tento měsíc, ale bohužel mi nezabral Synarel a udělala se mi cysta
, takže musím teď vyčkat zda zmizí,pokud ne tak jít na punkci a pak budu mít krátký protokol. Pokud bude vše jak má, tak v půlce července bych měla jít na IVF.
Ahojky.
Ráda se přidám. Také mě čeká v červenci IVF. Mám dlouhý protokol, takže musím počkat ještě cca tři týdny na MS, potom injekci diphereline a za 14 dní začnu stimulovat.
Ahoj, to jsem ráda,že nejsem sama. Já jsem taky začala dlouhý protokol, brala jsem měsíc ha, pak ten Synarel, ale pak se to muselo zastavit.Tak doufám, že teď už bude vše tak jak má být. Jdeš na první IVF?
@Nylan jdu na první IVF. Tak to je pěkně blbé, že ti to takhle stopli, doufám, že to alespoň pojišťovna nepočítá jako jeden pokus. Taky jsem zvědavá, jak budu reagovat, na jednu stranu se toho hrozně bojím a na druhou už se těším až začnu.
A jak dlouho se snažíte a kde je problém?
@hanka1120 začínáš dlouhej protokol taky 2 DC injekcí na utlumení fce vaječníků, nebo až před MS? To je hrozný, kolik je možností, kdo se v tom má vyznat ![]()
pingvin nekdy se v tom clovek fakt nevyzna,jeto hruza.dneska jsem 21dc pockam na menstruaci a 15dc mam dojit pro rozpis a pro synarel.a od 2dc zacnu pichat fostimon.takze fostimon by me mel vychazet zacit pichat zacatkem cervence.a jakej je problem u vas?
Já jsem měla od 1 dne ms synarel, 9 den kontrola a od 10 dne jsem měla začít s injekcema. Ale nezačla
Teď budu mít 9 dní Norethisteron, pak ms od 1.dne zase ten synarel,ale injekce už od 2. dne. Pokud vše půjde hladce,tak je začnu píchat do konce června. Jinak já už 2 děti mám. 15 a 8 roků. S těma problém nebyl. Obě byly na 1 pokus normální cestou
Teď jsem se znovu vdala a dva a půl roku se snažíme, ale manžel má blbé spermie. Byl na operaci varikokély, zlepšil se mu spermiogram z 100 tis na 5 mil, ale pořád to je na přirozené otěhotnění málo. Takže nás Mudr poslal na IVF.
u nas manzel ok.chyba je na me strane mam problem s folikama.3 mesice po sobe jsem stimulovala clostikem 1-1-1 ale folik zadnej proste mne spijou vajecniky takze doktorka navrhla ivf.jinak deti spolu nemame manzel ma z prvniho manzelstvi dceru 15 let.
No u nás problém zjistili akorát na imunologii, mírně zvýšenou buněčnou imunitu (vytvářím si protilátky na spermie), tak to beru prednison, ale jestli je to skutečně tím, to nám ani dr. nepotvrdil. Snažíme se 2 a půl roku, děti ještě nemám a je mi 30 let, takže už nechci čekat.
@Nylan pokud je problém jenom ve spermiogramu, tak to určitě vyjde, to budete mít asi s ICSI viď? My nejspíš taky, kvůli té imunitě a když už člověk tohle všechno podstupuje, tak chce zvýšit šanci na maximum. Tak to se děti určitě těší na malého sourozence ![]()
Clostík jsem taky loni měla,Mudr. poslal manžela na spermio a mě dal clostík, asi jako pokus než dorazím s těma jeho výsledkama. Ale úspěch to nemělo žádný. Já mám teď strach aby vše probíhalo jak má, protože od té doby co chodím na kontroly kvůli tomu ivf, tak mi pokaždé najdou minimálně jednu cystu. Vůbec mě nenapadlo,že bych s tím měla mít problém. Žádné příznaky, nic mě nebolí.. I když vlasně ani nevím, jestli se cysty nějak projevujou, nebo je zjistí až doktor na ultrazvuku ![]()
A do jakého centra chodíš?
Pingvin ICSI asi určitě, i když nám zatím nic moc neřekli, oni vždy řeknou jen to co nás čeká v nejbližší době. A i kdyby řekli že to nutné není, tak si to stejně určitě připlatíme. Děti se těší. Už plánujou jestli budou mít ségru nebo bráchu, nejraději by chtěly dvojčata, stejně jako má drahá polovička ![]()
S clostíkem mám taky zkušenosti, brala jsem ho čtyři měsíce vždycky před IUI, folíky se tvořily pěkně vždycky tak 2-3, jinak cystu jsem měla jednou a žádné bolesti jsem nepociťovala. Odstranili mi jí při laparoskopii, na tu jsem chtěla jít aby se zjistily případné jiné problémy.
@Nylan tak dvojčátka jsou určitě krásná, ale já bych se toho trochu bála, i po zdravotní stránce, ale zase se zvýší šance, když ti vloží dvě embrya ![]()
Na IUI jsem byla taky,aby se vyplnila ta doba, než pojišťovna schválí IVF a než bude hotová genetika.
Holky vy dostanete injekci na utlumení vaječníků? Já jsem měla ten Synarel, to se stříká do nosu. A v tom byl asi ten kámen úrazu. Vždycky mi přišlo, že jsem to stříkla blbě, jednou mi to steklo do krku, jindy zas vyteklo z nosu a nebo jsem z toho děsně kýchala.Tak si myslím, že to nezabralo díky té pochybné aplikaci.