Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky!
jenom jsem k Vám nakoukla, protože mám své 1. IVF za sebou, sice s úspěchem na počet vajíček, ale s komplikacemi, takže k transferu nedošlo a čekám na KET.
K ISCI - mě ho taky nutili, ale pokud mají vaši chlapi dobré spermio, tak se nenechte zlákat! měla jsem 26 vajíček a přirozeně bez ISCI se jich oplodnilo 21, z toho 3 nebyla zralá a 2 se neoplodnila, takže pokud je dobré spermio, tka si šetřte prašulky na výbavičku!
lilio ahoj
tobe se oplodnilo tolik vajic bez icsi? tak to je parada.manzel ma normospermie tak prave furt uvazuji na icsi.
@hanka1120 - no jasně, 21 vajíček, 12 bylo v prodloužené kultivaci (9 zmrazili hned druhý den po oplodnění) a z těch 12ti máme 9 výstavních embryjek. Rizikový je 3. den vývoje, to jsme věděli, že 10 jich je 8mibuněčných a 2 6tibuněčná a asi to teda ta šestibuněčná nějak nedotáhla a vzdala … takže nakonec 9 krásnjech! pokud je normoš spermio, tak je dle mého ISCI akorát vyhazování peněz, ale zkoušeli to na mně hned po OPU, že alespoň nějaké ISCI, aby byla jistota, že jestli to chci riskovat a tak … holt prachy, ale já se nedala!!!!
lilio dekuji ,ja jsem to v caru taky probyrala s doktorkou taky jsem ji rikala ze si myslim ze kdyz mame normospermie tak ze icsi je zbytecne a ona mi rekla ze je to risk do loterie ze aspon par bych mela icsi dat.vim ze je to pro ne dobrej byznys
Lilio tak to jste meli extremne dobry vysledek, gratuluji! My mame velmi spatny spermiogram, 100% patologickych spermii takze my potrebujeme ICSI i budeme potrebovat PGD.
56000 je hodne moc penez, ale dala jsem hodne za Gonal, denne jsem si pichala 450jednotek.
Nám tedy ICSI nenutí, ale vzhledem k tomu, že je u nás ten mírný imunologický problém tak bych to asi neryskla. Ono je to opravdu asi loterie. Četla jsem případy kdy byl spermiogram parádní a neoplodnilo se nic. To bych pak byla hodně naštvaná, protože přeci jenom stimulace je velký zásah do organismu a podstupovat ho zbytečně
Je to na zvážení každého.
Ja jsem mela poprve jen 7vajicek, doufam ze budu mit i vic, ale mam nizkou zasobu, takze budu vdecna treba za 10
Pingvin kdy ti tedy vychazi ms?
@BeldaR píše:
Ja jsem mela poprve jen 7vajicek, doufam ze budu mit i vic, ale mam nizkou zasobu, takze budu vdecna treba za 10Pingvin kdy ti tedy vychazi ms?
No mela by dojit 24.6. ale snad nebudu mimo z te stimulace na to prvni IVF, doktorka rekla ue to nemusim dostat, pak bych musela tam na prohlidku. Ale verim ze to bude ok ![]()
Takze ty dostanes ten Diphereline?
Jo jo, diphereline a potom po cca 14 dnech začnu píchat injekce. Jak ti po tom bylo? Docela se toho děsím.
Jako nic me nebylo, jen jsem byla takova utlumena a unavena, takovy zvlastni proste. Ja teda zacnu driv pichat injekce, 2.den MS, nebim jak to ze mi to ted zmenila, ale asi proto, ze jsem ten Diphereline mela.
Tak to je spíš krátký protokol ne? Nebo už teď stříkáš synarel?
@pingvin - tak pi té imunologii to chápu, my ji ani nemáme udělanou, ani genetiku, takže já byla ušetřena veškerých obav, proč by to nemuselo jít ![]()
@hanka1120 - je to byznys, ale pokud fakt nemáte problém, tak mi to přijde jako vyhozené peníze! ale mě se to říká s 18ti embryi v mrazáku ![]()
@BeldaR - tak to je jasné, tam je ISCI naprosto nutné, co je PGD? promiň, že se tak ptám (ptám se kvůli kamarádce z jiné diskuze), vy jste tedy byli i na MESA/TESA, když máte 100% patologických spermií? moc se v otmhle nevyznám, jen vím, že kamarádce partnerovi nenašli ani jednu ![]()
Lilia u nas je problem jen v tom ze se mi netvorijou folici jinak u mne vse ok manzel taky ok sperrmio normalni. jinak u nas nic nenasli, a to mame vysetrene ja hormonalni profil stitna zlaza imuno genetika pruchodnost vejcovodu, muj spermio a genetika. jenze rozhodovani je tezky snad se rozhodnu podle toho kolik bude vajicek no uvidime ale vis jak je to risk
@hanka1120 - já mám taky vše v pořádku a přítel taky, jen mi nedorůstaly folikuly, takže bych se toho určitě nebála! přitel měl výstavní spermouše, čilé a prej pěkné hlavičky
vyjucha prej taky vypadala krásně, tak jsem jim řekla, ať to nechaj jen na klasickou IVF, když je obojí hezký, to by nebylo, aby nezalezli tma kam maj spermouši sami a klaplo to! pokud po odběru řeknou, že je vše ok a že i spermio je supr, tak bych do ISCI nešla! mě dokonce doktorka psala na papír, že pouze při špatném spermiu, ani mě do toho nenutila, to až v labortoři mi to nabídli