Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Header a ty máš teď dlouhý protokol před IVF? Oni asi právě potřebují aby došlo k utlumení funkce vaječníků a folikuly se netvořily a až potom se začínají píchat injekce na podporu růstu folikulů
Já tedy antiko neberu, píchli mi tu injekci diphereline a podle ultrazvuku taky zkontrolují zda se folikuly netvoří a až potom začnu se stimulací.
Tak na oplodnění jsem měla nakonec jen 8 vajíček a z nich se jich oplodnilo 6. V sobotu jdu na transfer, už se nemůžu dočkat!!!
@pingvin ano, mám dlouhý protokol. Já si právě už myslela, že mi dají Synarel na stříkání do nosu a ono ne. Tak možná ta injekce je lepší než-li antikoncepce. Uvidíme co mi řeknou v pondělí na kontrole.
@Petinaa tobě už závidím, že to všechno máš za sebou a teď tě už čeká jen to pěkné…čili transfér mrňousků ![]()
Ahoj holky,
@Petinaa - tak jak to dopadlo? kolik sis nechala zavést embryjek?
jinak já na sobě nic nepociťuju, žádné příznaky, tak mám obavu, že to nevyšlo ![]()
Ahoj holky,
už taky statečně píchám Gonal a dnes jsem byla na ultrazvuku a přidali mi ještě Cetrotide
když mi sestřička ukazovala jak na to byla jsem celkem vyplašená
na další ultrazvuk jedu v úterý
Holky já se tááááááák těším ![]()
Věem nám držím palečky ![]()
Lola drzim pesticky at je hodne foliku. lilio pry kdyz otehotnis tak je ok nic necitit, neboj urcite to vyjde. a kdy budes testit lilio?
Ahoj holky, tak už mám transfer za sebou. Jsem z toho trošku smutná… ze 17 vajíček jich bylo oplodněno 6 a když jsem šla na transfer, tak mi bylo řečeno, že se vyvíjí velice pomalu a že pouze u dvou dospěl vývin tam, kam má.. rozhodovali jsme se, jestli nechat zanést 1-2. A tak bylo rozhodnuto. Mám u sebe obě. Hodně odpočívám. Hrozně se bojím, aby to vyšlo.. mrzí mě, že jsme si nemohli nechat zamrazit a že když to teď dobře nedopadne, že mě bude stimulka čekat znovu.. je mi divné, že z tolika jich zůstalo tak málo… a fakt se bojím. Ještě jsem se chtěla zeptat, dostala jste některá kromě Crinone na zavádění ještě třeba utroš? Já totiž jen ten Crinone gel..Jinak jsem moc ráda, že mám embryjka u sebe. Pořád na ně mluvíma a hladíme bříško ![]()
@Petinaa neboj, když už se ty dvě probojovala tak daleko, tak vydrží
Bohužel už jsem četla taky takové zkušenosti, že vajíček bylo hodně, ale potom zbylo jenom jedno nebo dvě dobré
No musíme doufat, že pro to v laborce dělají všechno. Budu držet palce.
@Petinaa - neboooj, to bude dobrý, u tebe se jim bude líbit víc než v laboratoři a doženou to!!!
Holky, jste úžasné!! MOC děkuji. Přesně tohle potřebuji slyšet. Ano, měli jsme metodu ICSI. A z těch osmi vajíček se jich touto metodou oplodnilo šest.
@lilia81 co to vidím
potichu gratuluji k // a držím pěsti ať je vše dobré.
@pingvin - děkuji
jsou tam a doufám, že dalších 8 měsíců budou se mnou v bříšku
![]()
Lili moc gratuluji
![]()
Petinaa moc držím palečky ať to klapne ![]()
Jeden úsměvný zážitek z dnešního rána:
Chystám si alchymii s Cetrotide, nasadím míchací jehlu a chystám se mixovat a jehla ne a ne zajet do lahvičky s práškem
přišel manža a říká „zlato musíš si z toho sundat to modré víčko“ ani jsem si nemyslela, že se u stimulky takhle pobavíme ![]()
Se vám musím pochlubit dárkem pro přítele, až v poledne dorazí a je na něm i testík ![]()