Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
ráda bych se k Vám přidala. Jsem po třetí stimulaci na IVF, ET proběhl 30.6.2012 - včera to byl týden a já mám dnes hrozný strach. Bolí mě záda, jsem nervózní a na manžu jsem protivná. Prostě se strašně bojím, že to zas nevyjde.
@Jasanek - neboj, snaž se být v klidu, já byla nervní včera, že neám ždné příznaky a 6 dní po KET a mám //, chápu, že se bojíš, ale zkus být pokud možno v klidu, ať se nestresují miminka a nebo testni! já dnes testovala s tím, že tam nic nebude… a vidíš… když to nejmíň čekáš, tak tam jsou //
a měla jsi ET nebo KET a kolik embryjek?
Ahoj všem, já byla na ET 02.07.2012, včera mi bylo docela blbě, bolelo mě břicho a příšerně mě bolí prsa, dneska jsem testovala a nic, jen bílo, tak snad se tam ještě ta druhá čárka objeví.
Lili, moc blahopřeji, to je úžasný!!! Já se chystala testovat až tak 10 dní po ET (nejdřív), jinak až 14 dní.. ale asi to nevydržím.
Ahojky holky…Lili moc gratuluji a z toho dárečku musel být ten tvůj překvapený, co ![]()
A jinak u našeho první IVF bylo jen 9vajíček oplodněných a v den ET nám řekli, že mám jen dvě vajíčka (jedno se vyvíjelo jak mělo a druhé bylo pomalé)…ale naštěstí i tak se to jedno ujalo a máme dcerku ![]()
@ramdy a @Petinaa - já měla 2 bojovníčky sněhuláčky, takže proto je to vidět tak brzo, asi se chytli oba a byly to blastocysty, pokud budete mít jen 1, tak bych fakt testovala až tak 10 dní od ET!!! já vlastně testovala jen rpoto, že mi nic není a myslela jsem, že tam bude sněhobílo, jsem se chtěla na to připravit, že to nevyšlo… a ono joooo ![]()
Lili, tak co říkal přítel na dáreček? Moc hezky jsi to vymyslela.
Už aby bylo těch deset dní za mnou a abych našla na testu také //. Jen se bojím, že teď ta naděje pořád je… a tak jsem vlastně bezstarostně šťastná.. Máme to trápení pro ty naše prťátka..
@lilia81 - jsem ti chtěla odepsat, ale nevím jak se to dělá, tak proto ta soukromá zpráva ![]()
Petinaa - taky se nemůžu dočkat až bude z amnou aspoň těch deset dní a budu tam snad mít taky //, držím ti palce ať ti to vyjde.
Holky se máte, že jste už tak daleko…já chci také. Dneska na kontrole mi byla nalezena cysta. Takže pregnyl nepomohl k tomu aby praskla. Šla jsem tedy hned na zákrok kde mi cystu odsály (je to lepší než-li mít svůj cyklus a čekat zase měsíc než-li začnem se stimulací)… ![]()
Ramdy, děkuji. Tobě přeji to samé. Už se Ti to blíží, že? Kdy budeš testovat znovu? Nestresovala bych se tím, že na testu nic nebylo, protože přesně to, co popisuješ, byly mé příznaky, když jsem čekala Vojtíška. Takže to vypadá velice dobře. Prsa mě bolely tak, že jsem se jich nemohla dotknout, hlavně venku, pořád jsem si říkala, to je zima… a přitom nebyla.. tak ve čtvrtek budeš testovat?
Header, to mě mrzí. Jak Ti tu cystu odsávali? Já to měla, když mi bylo 14 let několikrát a vždy se to řešilo laparoskopií. Tak snad už se všechny brzy dočkáme!!!
@Petinaa dali mi do žíli oblbovák a pak už tenkou jehlou přes ultrazvuk napíchli cystu a odsáli (vlastně stejnou metodou budou pak vysávat i vajíčka)Naštěstí to tak nebolelo jako minule. Kdyby i to první odsátí bylo takové tak bych se toho tolik nebála.
@ramdy Já u prvního také chtěla testit hned a pokaždé bílo. Dokonce jsem i v den své menstruace slabě špinila (ale to mi odešlo jedno embrijko) a pak 10den po ET už byla vidět slabá druhá čárka na testu. Takže se zhluboka nadechni a ještě chviličku počkej a pak se můžeš už jen radovat.
Včera mě naštvali v Caru…před budovou stála sestřička s babou a jen jsem zaslechla jak se baví o tom, že to je hrozné a že ta baba hodněkrát viděla jak od tamtud odchází uslzené páry…jsem ji chtěla říct, že je blbá a ať si to vyzkouší co je to za stres, když člověk zkouší pomalu i nemožné a nepovede se to…že ![]()
Mohu se také přidat? Mám za sebou 1.neúspěšné ivf, nastavající manža má horší spg. Takže hned 2 den bylo po všem. Mám již 2 děti přirozeně tak mě to trochu zaskočilo, že nám to nevyšlo. Žádné vyšetření nám nedělali jen hormonální profil mě a ten spg. Dnes jedu na pohovor tak jsu zvědavá co se bude dít dál. ![]()
@eleonora11 píše:
Mohu se také přidat? Mám za sebou 1.neúspěšné ivf, nastavající manža má horší spg. Takže hned 2 den bylo po všem. Mám již 2 děti přirozeně tak mě to trochu zaskočilo, že nám to nevyšlo. Žádné vyšetření nám nedělali jen hormonální profil mě a ten spg. Dnes jedu na pohovor tak jsu zvědavá co se bude dít dál.
Děti mám s bývalím partnerem ![]()
Eleonoro, jak jsi napsala, druhý den bylo po všem, myslíš po OPU, k ET ani nedošlo? Jinak přeji hodně štěstí, ať Vám to brzy vyjde!!!