Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, od v červenci jdou na své první IVF. Dnes jsem dostala MS a od zítra si budu píchat Gonal. Jsem z toho tak „nervozní a tak se těším, že nemůžu ani spát“. Jak jste na tom ostatní?
Ahoj holky,
můžu se také přidat? Se stimulací začínám v polovině července a budu mítkrátký protokol.
Xedita, ahojky!!!
Můžu se zeptat, ty už máš jedno IVF za sebou, co se stalo?
@Petinaa ahoj ![]()
Stalo se to, že jsme do toho šli bez ICSI, spermio bylo OK, všechno ostatní taky. Bylo 5 zralých vajíček, ale se spermiemi se sloučilo jenom jedno a to se od začátku špatně vyvíjelo. Tím chci varovat všechny, kdo uvažují o IVF bez ICSI. Jeden pokus na pojišťovnu v háji a ty nervy!!!
Ty už pícháš viď? Kolik máš jednotek?
Xedita prave ze u nas manzel ok tak prave jsem premyslela ze jenom ivf bez icsi, chyba je u mne nerostou mi folikuly.
Ahoj holky.
Tak mě včera přišla MS, takže si dnes jedu pro injekci diphereline a za 14 dní bych měla začít píchat, ještě nevím co, snad mi to dneska řeknou. Jinak taky počítáme s ICSI, máme normospermia, ale nechci nic riskovat.
@xedita tak to budeme začínat zhruba stejně, už víš čím budeš stimulovat?
AHOJ HOLKY TEDKA JSEM SE VRATILA Z CARU V SOBOTU MAM NASADIT UTROS 1-1-1 18-25DC V NEDELI ZACNU PICHAT DECAPEPTYL 0.1 NAPRED TO MEL BYT NOSNI SPREJ JENZE MAM ALERGII NA PYL TAK PROTO INJEKCE. PO DOBRANI UTROSE POCKAM NA MENSTRUACI 2DC MAM DOJIT NA KREV UDELAJI MNE NOVY HP A PODLE TOHO ZACNU HNEDKA PICHAT DAVKY FOSTIMONU. HOLKY JA SE TAK TESIM AZ SE I BOJIM TOLIK INJEKCI NO DES ZADNA MALINA DO NEBUDE.
Ahojky, taky jsem se vrátila z CARu. Za 14 dní jdu na krev a ultrazvuk a začnu píchat puregon. Ten je v peru, tak by to snad nemělo být tak hrozné.
Teda, tady nás je. Hlavně, holky, aby nám to brzy všem vyšlo!!!
Xedita: píchám si Gonal 300 jednotek každý den. Dnes jsem si zobla třetí a pozítří už jedu na první kontrolu. Do toho teda ještě zřejmě budu dělat jednu zkoušku, tak snad se to vydaří všechno. Dneska se teda cítím nějak mizerně, jsem strašně unavená a chce se mi pořád brečet… tak nevím, jestli je to těma hormonama, nebo prostě jen „den blbec“. Jsem zralá do hajan a to mě čeká ještě „pěkný večer“ se sociální patologií. Jak píšete o té metodě ICSI, tak u nás by to ani jinak nešlo, ale zkusíme PICSI. Měli by vybrat tu nejlepší z nejlepších „mršek“. Tak pak se určitě ozvu, jak to pokračuje, vypadá. Rozdí mezi metodou ICSI a PCIS jsou u nás 4tis.
Pingvin…neboj píchání puregonu zvládneš…není to tak hrozné jak to vypadá. Ikdyž manžel by si to prý píchat nedokázal. Před 6měsíci mu vyoperovali meniskus a měl si píchnout injekci na ředění krve a sám si to nezvládnul. Tak jsem mu injekce píchala já, protože už mám v tom zkušenost, že
Já jdu za týden na kontrolu do Caru a odnesu si od nich Synarel (ikdyž jsem také alergik a jedna zvás psala, že jí dali kvůli tomu něco jiného…tak uvidíme).No a pak si také začnu píchat Puregon (jelikož jdu do dlouhého protokolu).Doufám, že to u nás klapne jako u prvního IVF. Raději jsme si nechali dát všechno co šlo jen aby se to povedlo (propíchnutí vajíčka, asistovaný hatching). Holky držím vám palečky ať je nás tu nejpozději v září hodně těhulek ![]()
To jsem psala ja ze jsem mela dostat nosni sprej ale kvuli alergii a senne ryme jsem to dostala v injekcich. holky nejvic mam strach z opu.
Aha…tak uvidíme, zda se mě na to vůbec zeptají a nebo jim to bude jedno
Sice mám jedno IVF za sebou, ale v těch zkratkách se stejnak nevyznám…co je opu? Pokud to je odebrání vajíček…tak to je vpoho…mě jen udělala špatně narkóza…
Ahoj holky,
tak se zase jdu na Vás podívat!
@xedita - já bych holky takto před klasickým IVF nevarovala!!! já jsem zářný příklad, ale spíš záleží na množství vajíček! měla jsem z 30 folíků 26 vajuch, 21 oplodněných klasickou IVF metodou a mám 18 mražáčků… takže klasická IVF při normální spermiu byla nadmíru efektivní…
Ahoj @lilia81.
Tak jak pokračuješ? Koukám, že v pondělí už jdeš na KET. A kolik bojovníčůk si necháš zavést?